Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

No różnie to jest , noże do rotacyjnej nie są takie złe , i jeszcze parę rzeczy 

😉

W porównaniu do agtecha szału nie ma. Na lekkie puknięcie młotkiem nie reagują a agtech tak ale już w pracy zużycie takie same 

Opublikowano
Qwazi napisał:

20 minut temu, Bananek napisał:

trupa to w cyrku.

Nie ma co śmiszkować. Kobitka 51 lat. Źle się poczuła. Położyła się i już nie wstała. Z sąsiedniej wsi

1 minutę temu, Bananek napisał:

no i piła naprawiona. jestem prawie jak Rysiek.

Prawie...robi wielką różnicę 🤷‍♂️

dea palce w... wchodzą 😁jeden chodzi drugi prawie 😜

• Haha 1
Opublikowano
slawek74 napisał:

dwa palce w... wchodzą 😁jeden chodzi drugi prawie 😜

nie chcieliśmy tego wiedzieć. baw się tam jak chcesz, ale nam nie opowiadaj z takimi szczegółami. 🤣

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

dea palce w... wchodzą 😁jeden chodzi drugi prawie 😜

Takie teraz lulki nowoczesne. No ale nie obchodzi reszty Polski jak się bawicie. Bo co w domu to w domu powinno zostać a nie prać brudy przy ludziach.

@stempos1980 Adam to uważasz jak ja że pies zawsze pozostanie psem?

Opublikowano
3 godziny temu, Leszy napisał:

a jaką temperaturę ma w domu? Zdrowe 18 stopni? 😜 

18 jest jak najbardziej zdrowe..nawet nie pytalem..

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Jak legalnie załatwisz to ewidencjują ... Nie wiem jak jest teraz, bo już kilka ładnych lat mam kurzaka, ale kiedyś się brało to albo legalnie z badaniami i płaciłeś aby za transport, albo 200zł dodatkowo pod stołem od samochodu 20t i przywozili ... Mnie to tam nie interesuje jak to sobie załatwił i pod co to stosuje, ale mógł się znaleźć ktoś za bardzo ciekawski ... Smród po tym na polu był straszny, a i pod truskawkę czy bób i tak obornik musi być, bo tego nie można ...

a osad mozna stosowac pod rosliny do bezposrednego spozycia ??

2 godziny temu, Bananek napisał:

jedynie trup suchy, ale z nim to by się nikt dobrowolnie nie zamienił

jutro jade na pogrzeb bylego dyrektora pgr-u , na emeryturze byl ale  dalej pracowal jako starszy specjalista.. krowy zlikwidowali gdy poszedl na emeryture - nawet za okupacji byly w gospodarstwie a prezesa nie przezyly..

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Tak z ciekawości...

Ruszysz d*pę by się temu przeciwstawić?

20 tego ogólnopolski strajk.

I dobrze 

Bo Sołtysy są na 🏅

A co jedziesz 20 tego

Tylko kask moturowy na łeb nakładaj bo będzie lańsko i psikańsko

Edytowane przez Rolnik1973
Tel wysyła co innego niż ja pisze
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał:

a osad mozna stosowac pod rosliny do bezposrednego spozycia ??

Oczywiście że nie można ... Dlatego pod truskawki czy bób jak to stosowałem to musiałem załatwić obornik czy kurzak, co tam się udało załatwić. I to chyba 2 lata karencji było jak dobrze pamiętam, a pamiętam już słabo bo z ładnych kilka lat jak tego nie stosuję. Nawet pod pszenicę konsumpcyjną czy jęczmień browarny tego też nie można stosować.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Na pewno...przynajmniej w jakiejś części... Pozostaje pytanie jaki to pies? Obronny czy gończy🤷‍♂️... 

Pies prowokator🤭😜

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Na pewno...przynajmniej w jakiejś części... Pozostaje pytanie jaki to pies? Obronny czy gończy🤷‍♂️... 

Chiwawa czy jak się to tam pisze. zaczepno-obronny. Sam zaczepia, a potem trzeba go bronić.

1 minutę temu, Agrest napisał:

Pies prowokator🤭😜

prokurator się mówi. Albo amstaf, tfu, aspirant

• Haha 1
Opublikowano

Qwazi, a do Szczytna to bardzo ciężko się dostać?

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Chiwawa czy jak się to tam pisze. zaczepno-obronny. Sam zaczepia, a potem trzeba go bronić.

nie , ciułała to bierzesz za smycz, rozkręcasz nad głową i "podejdź, pan, podejdź"

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

A polnymi na drugim gazie?🤣

Syna chcesz wysłać?

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

No ok, mnie na opiekę weźmiesz, ale zrobimy zapis że wzamian zabezpieczasz finansowo moje wszelakie zachcianki😁

Zgoda. Do samej śmierci, jak Białorusini zabezpieczyli tego czeczko co uciekł z granicy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v