Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A tak wyżej?

Tak jak Łolek teraz?

No chociażby...

@Łolek , a jak tam u Ciebie?

Dużo kandydatów?

Z mojej wsi ja i obecną radna znaczy sąsiadka moja 

A co do Mariusza to on taka cicha woda, jest, jest niewidoczny bo działa tak niewidocznie 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Słuchajcie, a co z tą dwukadencyjnością?

Coś się zmieniło czy to dopiero za 4 lata?

Mieliśmy ostatnio spotkanie z burmistrzem w sprawie drogi. Przekonywał że choć już burmistrzem nie będzie to jego uustalenia będą realizowane.

Teraz jadę i patrzę a płoty w jego plakatach. Jeśli wygra to będzie to 3 kadencja

Za 5lat wejdzie. Nasz wójt 21 lat na stołku i kolejne 5 się marzą 

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Weszło, ale ta kadencja która teraz jest dla wszystkich liczy się jako pierwsza, nie ważne ile był wcześniej burmistrzem czy wójtem.

A, to ok.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

To coś przespałem chyba, albo się nie chwalili zmianami

Weszło, weszło, choć dla mnie bez sensu, na wójta czy burmistrza głosujesz na osobę, jak dobrze rządzi to czemu ma nie mieć więcej kadencji ?? Kadencyjność powinna być tam gdzie głosujesz na listę, czyli np Sejm, 8 lat i potem co najmniej 4 lata urlopu ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie no, może nie będzie tak źle, u nas taki jeden kiedyś na radnego startował, 6 głosów zebrał, a domowników i rodziny na wsi tylko 4 osoby razem z nim xD 

Sąsiad kiedyś tak się wyrwał. 4 osoby w domu, on glosowal na siebie a uzyskał 3 głosy. Po wyjaśnieniach syna z domu wyrzucił 

• Haha 5
  • Confused 2
Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Leszy napisał:

Jak samorząd ma być kadencyjny, to niech i posłowie będą. 

Jeżeli głosujesz na osobę a nie na listę to nie musi być tej blokady, tą blokadę to do Sejmu powinni wprowadzić, a nie te same ryje przy korycie od 35 lat ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Sąsiad kiedyś tak się wyrwał. 4 osoby w domu, on glosowal na siebie a uzyskał 3 głosy. Po wyjaśnieniach syna z domu wyrzucił 

Temu dostał tyle głosów. 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Cieniasy jakieś. Jeden by dostał, to by się musiał sam wynieść 😎

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, gregor1284 napisał:

To z jakiego komitetu idziesz?

Rolnik Motor Polska 😁😎

Niedługo zakładamy taki komitet, może nawet Ryśka zapiszemy ale musi dać się Kajtnać Jawą🤭

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Weszło, weszło, choć dla mnie bez sensu, na wójta czy burmistrza głosujesz na osobę, jak dobrze rządzi to czemu ma nie mieć więcej kadencji ?? Kadencyjność powinna być tam gdzie głosujesz na listę, czyli np Sejm, 8 lat i potem co najmniej 4 lata urlopu ...

Oto to. No ale przez 2 kadencję za mało by interesów zrobili. A rodziny duże to nie zdażysz przez 2 kadencje wsadzić do spółek skarbu państwa 

Ktoś z tu obecnych był na najnowszej premierze filmu Biała Odwaga?

@bratrolnika byłeś? Wybierasz się? Czy nie twój gatunek filmowy 

Opublikowano
20 minut temu, Leszy napisał:

Jak samorząd ma być kadencyjny, to niech i posłowie będą. 

Jak najbardziej powinno tak być i ostatnia kadencja powiedzmy do wieku 70 lat i won. A do tego podstawa- jak wybiorą cìe  z jednej partii tonie można przejść do drugiej tylko automatycznie wypad z sejmu i następny w kolejce. Do tego likwidacja senatu i ze 150 posłów- takie marzenie 99%  Polaków.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Popier96 napisał:

Wypierdol te pakuły, ustrugaj kawałek drewienka i wklej na kleju poliuretanowym- zroszonym wodą.

za późno, zdjęcie zrobione po zaklejeniu , jak się wyrwie znowu to pomyślę

Edytowane przez konteno
Opublikowano
15 minut temu, PAN88 napisał:

Ktoś z tu obecnych był na najnowszej premierze filmu Biała Odwaga?

@bratrolnika byłeś? Wybierasz się? Czy nie twój gatunek filmowy 

Tydzień temu byłem na samych swoich, i to reklamowali właśnie. Zaciekawił mnie, chętnie bym obejrzał 

I czerwone maki, też się ciekawie zapowiadają 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Jak najbardziej powinno tak być i ostatnia kadencja powiedzmy do wieku 70 lat i won. A do tego podstawa- jak wybiorą cìe  z jednej partii tonie można przejść do drugiej tylko automatycznie wypad z sejmu i następny w kolejce. Do tego likwidacja senatu i ze 150 posłów- takie marzenie 99%  Polaków.

Wtedy to jednak by zbytnio wiązało posłów z partią, i praktycznie można by było posłów nie wybierać. Cały czas chcemy odpartyjnić sejm, a byśmy tylko dali liderem więcej władzy nad posłami. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v