Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

masz żonę wredna ?

czy Ty wredna ?

a powiedz mi która nie jest wredna ?

Jak to mówi mój kolega cudze nie są wredne.

a Czego ?

tego E/F😉🤭🤭

Moja małżonka ma d i strasznie narzeka... Wolałaby skromne b. Kręgosłup dostaje

Opublikowano
Teraz, slawek74 napisał(a):

Tera w lecie w kurtce po domu 🤔🤭

Jezu, Sławek. Ona ma funkcję grzania. A jak nie potrzebujesz grzać ani chłodzić to ma funkcję wyłączenia. A zawsze można eskę wyłączyć od tego ustrojstwa. 

Opublikowano
35 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Takie pytanie z czystej ciekawości - czy jest realne rozsiać lejkiem na poplon mieszankę bobiku i facelii? Tak z 230kg/ha bobiku i z 10kg/ha facelii. Bo jedno grubo a drugie drobno nasienne.

Raczej nie

Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał(a):

Ja za to wzrok mam słaby , wolę pomacac 🤷

A co mają wspólnego krótkowzroczny ginekolog i pies? 

Mokry nosek....

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Takie pytanie z czystej ciekawości - czy jest realne rozsiać lejkiem na poplon mieszankę bobiku i facelii? Tak z 230kg/ha bobiku i z 10kg/ha facelii. Bo jedno grubo a drugie drobno nasienne.

wątpię, daj każde osobno, a facelie wymieszaj z saletrą Nawet przy ręcznym siewie nie idzie dobrze taka mieszanka , różne grubości nasion...

Opublikowano
3 minuty temu, simsones napisał(a):

wątpię, daj każde osobno, a facelie wymieszaj z saletrą Nawet przy ręcznym siewie nie idzie dobrze taka mieszanka , różne grubości nasion...

Szkoda. To trzeba będzie coś innego posiać, nie będę jeździł rozsiewaczem z bobikiem i łaził z ręcznym rozsiewaczem z facelią.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

3 minuty temu, simsones napisał(a):

Szkoda. To trzeba będzie coś innego posiać, nie będę jeździł rozsiewaczem z bobikiem i łaził z ręcznym rozsiewaczem z facelią.

Rzodkiew oleistą, albo łubin ewentualnie pieluchę , masz orkana to ładnie zmielić przed orką, jak trafi na opady to masy urośnie

Opublikowano
44 minuty temu, Bananek napisał(a):

A ja nie uwierzę dopóki nie zobaczę 

jak św. Tomasz , trzeba zobaczyć i pomacać by uwierzyć 

16 minut temu, Baks00 napisał(a):

wolę pomacac 🤷

można nos wsadzić pomiędzy i też bedzie radocha 

34 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Błogosławieni Ci co uwierzyli a nie widzieli👆

ustaw awatar jak @sztafek#8482; 

@malaczarna też powinnaś dla dobra i spokoju na forum 

może być bez twarzy aby reszta była w okazałości 

Opublikowano
15 minut temu, simsones napisał(a):

Rzodkiew oleistą, albo łubin ewentualnie pieluchę , masz orkana to ładnie zmielić przed orką, jak trafi na opady to masy urośnie

Łubin mnie w tym roku zawiódł - musiał mieć lichą zdolność kiełkowania. 

Rzodkwi nie siałem. 

Peluchę miałem w mieszance. 

Jak na razie najlepsze poplon to miałem w tym roku na kawałkach po facelii (podwójny poplon) - bobik wylazł i facelia też.

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Te 4 lata temu to za 600 fest arsenał kupił, teraz z 1200 by trzeba było dać. 

Dwie tylko były kaliber 38mm, reszta 25mm

W domu dowiedziałem się na powitanie, że jestem pierdolnięty 😆 

Ty się kolego nie śliń do tego e/f @malaczarna bo Twoja zobaczy jak po forach się zachwycasz cudzymi to Ci da cały alfabet 🤭

O tak tak widział co brał. Chociaż mój mąż twierdzi że sobie inni faceci popatrzeć mogą. Ja nie wiem co w tych cyckach jest takiego fajnego

2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

masz żonę wredna ?

czy Ty wredna ?

a powiedz mi która nie jest wredna ?

Jak to mówi mój kolega cudze nie są wredne.

a Czego ?

tego E/F😉🤭🤭

a był tu jeden taki co cały rok odkładał po 50zl a później puszczał  600zl w powietrze w sylwestra

Ja jestem wredna żona. Najgorszy egzemplarz na rynku

Opublikowano
27 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Z jakim wapnem rozsiej 

Opublikowano
16 minut temu, Baks00 napisał(a):

Jak Ty byś tak nie chciał to zaczynam się o Ciebie martwić 😉

Za studenckich czasów tak było "na okrągło". Teraz małżonka by się mogła poczuć zazdrosna 🤭

Opublikowano
9 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Za studenckich czasów tak było "na okrągło". Teraz małżonka by się mogła poczuć zazdrosna 🤭

Ma małżonka do mnie zawsze powtarza-daj Ci Boże 🤷

Opublikowano
48 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Łubin mnie w tym roku zawiódł - musiał mieć lichą zdolność kiełkowania. 

Rzodkwi nie siałem. 

Peluchę miałem w mieszance. 

Jak na razie najlepsze poplon to miałem w tym roku na kawałkach po facelii (podwójny poplon) - bobik wylazł i facelia też.

Łubin i słonecznik, siałem w tym roku rozsiewaczem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v