Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

A gdzie Ty teraz?

Właśnie się zmieniłem. Minąłem Walencję i jedziemy do Alicante po ładunek jutro będą ładować. I do domu. 

Opublikowano
5 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Ile kurła? 30zł za takie coś? To jest flaszka gorzały, 5l benzyny albo ropy...

2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

z jajami robi się problem teraz bo krotki dzień 

Nie widzę problemu. Nieśność bardzo dobra. 

Opublikowano
13 minut temu, Baks00 napisał(a):

Kiedyś jakiś post czytałem że skrzynie nie dają rady

Me osobiste zdanie to że taki ciągnik do roboty żaden, może i z ładowaczem to by się sprawdził 🤷

Ze skrzyniami nieprawda. One skonstruowane że sporym zapasem konstrukcyjnym, nawet jakby były szykowane pod napęd. U tego mojego kolegi chodzi to z turem. Mówi, że i w robocie lepiej się sprawdza jak bez napędu. Katuje to codziennie, jak ja ciapka. Ale do mnie i tak taka modernizacja nie przemawia 

Opublikowano
36 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ten mój znajomy ma całą c360 4x4 plastiku Naglaka. W kolorze niebieskim wygląda ja NH. Czy się opłaciło. Kwestia indywidualna zależna od tego co brać pod uwagę, bo mimo wszystko to dalej siuntka. Niby ciągnik niezły ale komfortu nie ma żadnego. W przypadku c362 bym się może jeszcze zastanowił. Ale to moje zdanie

jaki to ma sens walić tyle kasy w stara 60 to i tak będzie tylko 60 można już lepiej kupić mtz jak @superfarmer02 lub zetora czy  coś zachodniego śmieszą mnie te tiuningi tych 360 no ale są tego zwolennicy co ładują w to kase

• Like 1
Opublikowano
Teraz, wojtal24 napisał(a):

jaki to ma sens walić tyle kasy w stara 60 to i tak będzie tylko 60 można już lepiej kupić mtz jak @superfarmer02 lub zetora czy  coś zachodniego śmieszą mnie te tiuningi tych 360 no ale są tego zwolennicy co ładują w to kase

Każdy robi jak uważa. Tutaj to sztywny gospodarz. Ciągniki z 4x4 do pola ma inne. Może satysfakcja jest cenna. Trudno powiedzieć. W ciapka też sporo wylądowałem, ale on mi to odpracował już

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Pioter a takiego byś nie chciał?:

Kubek-Bialy-JERZY-URBAN-01.jpeg

To są koszty. Które nigdy się nie zwrócą nawet w formie przyjemności. Mi kubek jest praktycznie w chałupie nie potrzebny. Herbata cały czas idzie z metalowego, emaliowanego, pewnie starszego ode mnie garnuszka. % inne niż piwo też. Piwo prosto z puszki/butelki, zależy co dadzą. Woda też z garnuszka.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ze skrzyniami nieprawda. One skonstruowane że sporym zapasem konstrukcyjnym, nawet jakby były szykowane pod napęd. U tego mojego kolegi chodzi to z turem. Mówi, że i w robocie lepiej się sprawdza jak bez napędu. Katuje to codziennie, jak ja ciapka. Ale do mnie i tak taka modernizacja nie przemawia 

Nie miałem okazji takim sprzętom się przyglądać,do ładowacza by mi się przydał,ale do wszelkich prac co wykonuje bez sensu

Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ile kurła? 30zł za takie coś? To jest flaszka gorzały, 5l benzyny albo ropy...

Nie widzę problemu. Nieśność bardzo dobra. 

palisz światło w kurniku?

Opublikowano
21 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Na dachy idziesz?

Nie, to do innych celów 

20 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Samorobna? Coś podobnego też mam

Tak ale dość solidnie wykonane 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v