Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak masz z wodociągu to u mnie weterynaria wymaga badania raz na pół roku. Jak z własnej studni to co kwartał. Jak coś wyjdzie to dezynfekcja, badania i przez jakiś czas co miesiąc. O częstotliwości decyduje odbiorca w porozumieniu z weterynarią - jak mają zapisane w hacapie. Najgorsze są te baby z sanepidu które trzeba przywieźć i odwieźć. Ewentualnie wezmą taxówke ale wtedy trzeba za nią zapłacić. Jak jest ponad 20km to się pare zł zbiera.

Tu nie chodzi o wykiwanie weterynarii powiatowej tylko o to żeby nie wykryli że przekroczone są związki żelaza w wątrobie zwierzęcia bo transport idzie do utylizacji zamiast na stół makaroniarzy. 

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Najlepsze jaja to będą jak głosy prawicy rozbija się na Nawrockiego, Jakubiaka i Mentzena a do drugiej tury wejdzie Trzaskowski i Hołownia 🤭. Dopiero będzie dylemat na kogo zagłosować🤔

Te wybory to jakiś kryminał. W tym kraju nie ma nawet 1 człowieka który się nadaje? Już nawet o partiach nie piszmy. Bo kurde każda do niczego. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał(a):

A właśnie. Marcin jak tam ty tak rozwijasz gospo. To chyba masz już jakieś plany żeby było komu zostawić 🤔

Na pis jak jeszcze bedzie 🤭😁 albo na kościól dla proboszcza 😁

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Tak na kurie przepiszę 

Jak taki plan to nie ma co rozwijać bo tam więcej wart wdowi grosz niż worek pieniędzy od bankiera. 

Opublikowano
11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Może zdjęcie nie wyszło? Data fotki była 29.10 a papier przyszedł 18.11. Czyli prawie 3 tyg.

Możliwe. Nie ten profil albo wąs potargany 😉 

Kurła czyli jeszcze może przyjść. 

Będę się odwoływał.

Jarosław przejmie władzę to zapłacę.

tuska nie będę bogacił 🔨

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

a Ty masz lepsze życie?

Nie wiem ,ale wydaję się że tak 

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Jak taki plan to nie ma co rozwijać bo tam więcej wart wdowi grosz niż worek pieniędzy od bankiera. 

Przecież nie rozwijam 

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zdążysz aby?🤔

Z ciekawości pytasz?

Opublikowano
26 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Taa jak oni mnie ściągnęli za przekroczenie o kilka km na godzinę...

Za kilka, to jest 50 a nie 200🤭

16 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To ch*j z takim życiem i majątkiem 

To samo inni mogą pomyśleć o Twoim.🤫

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Tu nie chodzi o wykiwanie weterynarii powiatowej tylko o to żeby nie wykryli że przekroczone są związki żelaza w wątrobie zwierzęcia bo transport idzie do utylizacji zamiast na stół makaroniarzy. 

Jak masz krowy mleczne to musisz badać wode i tyle ponieważ używana jest ona do mycia urządzeń. Jak masz wode z wodociągu to rzadziej jak własną studnie to dużo częściej.

Jak chowałem bydło mięsne to nigdy tego nie robiłem ale może być że jakiś odbiorca wymaga. Co do żelaza to u mnie w wodociągu było za dużo, montowali jakąś instalacje ale nie wyrabiał to na końcu robili nowy odwiert i hydrofornie w innym miejscu.

Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał(a):

Takie życie, dużo naprawdę dużo rzeczy jest takich aby wiedzieć co napisać lub powiedzieć.

Ty jak coś im odpiszesz, to ubaw mają po pachy😁

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak masz krowy mleczne to musisz badać wode i tyle ponieważ używana jest ona do mycia urządzeń. Jak masz wode z wodociągu to rzadziej jak własną studnie to dużo częściej.

Jak chowałem bydło mięsne to nigdy tego nie robiłem ale może być że jakiś odbiorca wymaga. Co do żelaza to u mnie w wodociągu było za dużo, montowali jakąś instalacje ale nie wyrabiał to na końcu robili nowy odwiert i hydrofornie w innym miejscu.

W latach 90 wykonali odwiert dla gminy i okazało się, że za dużo żelaza, dziwnym trafem drugi wykonali na działce odkupionej od wójta i już była dobra. Studnia i hydrofornia na działkach odkupionych od wójta

Opublikowano
12 minut temu, kampl napisał(a):

Te wybory to jakiś kryminał. W tym kraju nie ma nawet 1 człowieka który się nadaje? Już nawet o partiach nie piszmy. Bo kurde każda do niczego. 

No ja bym mógł startować ale ta pensja prezydenta licha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v