Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał(a):

I z 50ha zboża by chcieli wyżyć i inwestować. Niech ktoś policzy ile jest dni pracy na tym areale w roku. 30? Ludzie pracują 210 dni w roku bez urlopu. 

Kiedy cię tak olśniło? xD

• Haha 3
Opublikowano
Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ja to jadę na bigos

Będzie szwagier warszawiak coś ostatnio  czaskoskiego ⛏️⚒️🔨

A jak były wybory to głosowali na niego

A dzieciaki Jaki Jaki byle jaki tylko czaskiski

Spokojnie tam. Wołaj wrazie co to z Pafnucym podjadziem

59 minut temu, 6465 napisał(a):

Będzie Trzaskowski bo ma większe szanse na wygraną niż Sikorski.

A do miłośników PiS. Macie jakieś przecieki kto będzie kandydował od 🦆?

A mój kolega Szymek to co nie może zostać prezydentem?

59 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dziwne masz fetysze...

A już se wymyśliłem...tylko jakieś towarzystwo jeszcze namówić....

Namówiłeś. No ale nie mogę... mus wędzarki popilnować u somsiada złodzieja 

• Haha 5
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał(a):

A mój kolega Szymek to co nie może zostać prezydentem?

Pewnie że może? Podpisy już zbierasz? Dawaj jeszcze mam wolny PESEL bo nikomu nie podpisałem. 

Opublikowano
53 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Właśnie w jakimś programie rolniczym mówią że rząd "polski" wystąpił do UE o nałożenie 30% cła  na nawozy rolnicze sprowadzane ze wschodu. Nie wystąpił o cła na zboże, mięso czy mleko ale o nawozy🤣🤣🤣🤣. Jeszcze są tutaj idioci co na nich głosują "bo pis" kradł. 🤣🤣🤣

Grupa azoty też jakby pod sprzedaż szykowana

• Like 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

A masz Volvo?

Tam innym nie wypada.

Mówił że u nich wszystkie takim tylko.

Ja mam, to was podrzucę, tylko talerz bigosu mi tam załatwić xD i jaką kiełbasę od somsiada złodzieja ;)

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Czyli o plus minus 30 procent będzie można podnieść cenę nawozów polskich. 

Święta idą, kto z nas chciałby bez premi zostać?

51 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Czyli o plus minus 30 procent będzie można podnieść cenę nawozów polskich. 

Święta idą, kto z nas chciałby bez premi zostać?

50 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Może to sugestia żeby kupować nawozy, bo zdrożeją...

Już jeden mówił żeby zboże trzymać 🤭

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał(a):

Grupa azoty też jakby pod sprzedaż szykowana

Banderowcom dawali nawozy za darmo, a nam podnosili ceny żeby to sfinansować, my zaczęliśmy importować, a GA została z problemem ufundowanym im przez polityków ... Do tego jeszcze drogi norweski gaz z nowych wspaniałych umów i takie mamy efekty ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
50 minut temu, 6465 napisał(a):

Polska mentalność. Wacek zboża tańszego to źle jak kupuje ze wschodu. Ale ja nawozy i paliwo to dobrze dobrze że wiozą. Kuźwa i czy tu będzie kiedyś normalnie?

Aż wstyd się przyznać że mieszka się w tak fałszywym kraju.

Trzaskowski wygra to będzie normalnie 

• Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

slonce wychodzi,w nocy przymrozek, kukurydza skoszona, stalerzowana,wapno rozsiane. jutro orke zakonczyc i do pracy wracac.

24 czy 34 te urodziny ?? dopiero wtedy czas zacznie szybko leciec.

i namowiles...

nawet wczesnie wstalem zeby gdzies wyruszyc -jeszcze nie wiem gdzie ,ale niespecjalnie daleko.

wczoraj duzo rowerzystow i motocyklistow sie jeszcze krecilo.

Wszelki duch 🙆‍♂️😲🤪😁

Opublikowano
47 minut temu, jahooo napisał(a):

Ja to widze odwrotnie - jak się kupuje tanio od polskich rolników zboże - tojest dobrze, nieważne, że oni ledwo przędą

A jak się sprzedaje im drogo nawozy, to już jest super, a jak oni kupują tańsze z innych krajów, ajwaj, płacz

Trzeba nie mieć sentymentów. Oni mogą ruchać rolnika, a rolnikowi już nie wolno?

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał(a):

Trzaskowski wygra to będzie normalnie 

Przeca to prawdziwy Polak...

I ma wspólny interes z rolnikami. Zapomniał dodać że tymi z wiejskiej

Edytowane przez Buszmen11
  • Like 2
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Banderowcom dawali nawozy za darmo, a nam podnosili ceny żeby to sfinansować, my zaczęliśmy importować, a GA została z problemem ufundowanym im przez polityków ...

Cicho być dopiero nastanie długopis co wszystko podpisze . 

Doradcy prezydenta elekta Donalda Trumpa wywierają presję, aby "zamrozić" konflikt ukraińsko-rosyjski i stworzyć ponad 1200-kilometrową strefę zdemilitaryzowaną – podał w środę amerykański "Newsweek". Według "Wall Street Journal" strefę miałyby nadzorować europejskie siły, w tym polskie.

Sikorski wczoraj  powiadał że Potrzebują Prezydenta takiego co wszystko podpisze a nie takiego co wysyła do trybunału zapytaniem .

image.png.2bb211c16577ca8024c452a1bc224d4a.png

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A masz Volvo?

Tam innym nie wypada.

Mówił że u nich wszystkie takim tylko.

Zukiem pojedziemy, tam będziemy patrzeć na ich volva

11 minut temu, 6465 napisał(a):

Pewnie że może? Podpisy już zbierasz? Dawaj jeszcze mam wolny PESEL bo nikomu nie podpisałem. 

Pesel i nr dowodu 

11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja mam, to was podrzucę, tylko talerz bigosu mi tam załatwić xD i jaką kiełbasę od somsiada złodzieja ;)

Ale my siedzimy obydwaj z tyłu z Pafnucym. Przemyśl to 

10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Banderowcom dawali nawozy za darmo, a nam podnosili ceny żeby to sfinansować, my zaczęliśmy importować, a GA została z problemem ufundowanym im przez polityków ... Do tego jeszcze drogi norweski gaz z nowych wspaniałych umów i takie mamy efekty ...

Przynajmniej nam bomby nad głowami nie latały...

8 minut temu, 6465 napisał(a):

Gdzie?

W Polsce 

No albo Szymek 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Twoi lepsi mądralo,   xD kieszonkowe będą dawać wszystkim , ciekawe tylko z czego jak wszystko co powinno przynosić zyski jedzie na stratach.

https://www.youtube.com/post/UgkxOOAf0qZ3z-bcA5fP0c8gRyevcCWGNbtC

A już wiem, z akcyzy na papierosy i piwa chyba.   :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
16 godzin temu, Desperado napisał(a):

Patrycja na co liczyłaś, że cię ktoś wytarmosi? 😜

@Desperado Trochę może pomyślisz że to nie M... Tylko z krwi i kości kobieta. Jednak na razie śmiem twierdzić że wasz rozum nie wyszedł z Ardi 

Opublikowano
13 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Weźmie w providencie chwilówkę żeby na zapiekankę i paliwo do żuka było jak do Ryśka pojadą 🤭

To niech bierze na swój. Chyba że już limit wyczerpał 😆

Desperat z jęzorem na wierzchu oczka puszcza do LGBT 🤣🤣🤣🤣

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v