Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Z takim podejściem rządzących niestety tak to wygląda że tak ma być.

No niestety tak jest, nie umiem obsługiwać broni, nigdy jej nie miałem w ręku, jak mam iść jako mięso armatnie na rzeź to sory, wolę stąd sp***dalać ...

Jak szedłem na uczelnię to mieliśmy mieć w jedne wakacje jakieś przeszkolenie wojskowe z racji kierunku który studiowałem, ale na gadce się skończyło ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I w jaki sposób opanujesz to towarzystwo, WOT to mięczaki bez jaj, wojsko zawodowe- połowa to chłopaczki w rurkach którym podoba się w czasie pokoju, w czasie wojny trzeba dosłać matkę z pampersami ...

@Qwazi mądrze pisze, ten kto na prawdę będzie chciał nas pokonać zrobi to bez jednego wystrzału ... Tylko stare dziadki jak @Desperado szykują się na wojnę która już była, tzw. beton ...

Harcerstwo

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiesz, wojna na zachodniej Ukrainie tak właśnie wygląda, normalnie działają kurniki, obory ... Gdyby nie naloty to by nie wiedzieli że trwa wojna, Fejsbuk działa, elektroniczne sterowanie działa, dureń Obajtek dostarczał paliwo ...

A teraz durnie Tuska robią to samo, mało tego Lewicowy pajac ostatnio w TVN oznajmił że Polska jest gotowa przejąć zobowiązania USA względem Upadliny 😂🤦‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał(a):

Pomijasz fakt, że kraj z 38 milonami mieszkańców to wielki rynek zbytu, cła na nasze produkty szybko spotkałtby się z cłami na import z zagranicy

Na siłe próbujesz udowodnić, że be UE byłaby klapa, spojrzyj jednak na lata 1995-2002 jak kraj ruszał do przodu

Owszem, było ciężko, ale bezrobocie systematycznie malało, gospodarka się rozwijała. Inflacja co roku spadała

Wczoraj Pisałeś że Chiny to pijawki , i ogólnie nie warto ich inwestycji sciągać a Myslisz co by zrobiło USA gdyby Polscy rządzący opodatkowali ich firmy ? Nawet jako kraj 38- milionowy w pojedynke nic nie zrobimy dalej bysmy robili Poloneza I Żuka tak jak rosja Łade 

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

Wczoraj Pisałeś że Chiny to pijawki , i ogólnie nie warto ich inwestycji sciągać a Myslisz co by zrobiło USA gdyby Polscy rządzący opodatkowali ich firmy ? Nawet jako kraj 38- milionowy w pojedynke nic nie zrobimy dalej bysmy robili Poloneza I Żuka tak jak rosja Łade 

Ty widzisz szklankę do połowy pustą, ja do połowy pełną. Jeśli widzisz coś, jako problem - to będzie to probem, jeśli jako szansę - to trzeba zrobić wszytsko, aby to wykorzystac

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No to widzisz, tych co szkolą to się nie nadają, młodych zanim przeszkolisz to wróg już dawno się po nas przejedzie ... Już jakiś czas temu przekroczyłem wiek Chrystusowy, jedyne co w ręku trzymałem to pistolet na kapiszony za dzieciaka ... Myślisz że z kogoś takiego da się zrobić żołnierza np w tydzień ?

Żeby jako tako się nadawał w realnej walce i miał jakąś skuteczność to pół roku minimum...a ja twierdzę, że rok

• Like 1
Opublikowano

Jahoo , Po prostu uważam żę jako kraj wolny i niepodległy nie zostali byśmy wpuszczeni na salony , gospodarczo można było to lepiej rozegrać ale też i gorzej uważam żę szanse wykorzystaliśmy teraz trzeba  zastanawiać się co dalej żeby nasze dzieci i wnuki mogły zostać i życ dobrze w Polsce 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Żeby jako tako się nadawał w realnej walce i miał jakąś skuteczność to pół roku minimum...a ja twierdzę, że rok

No dokładnie, a my wypisujemy wezwania do wojska dla emerytów ... Na wsi kilku dostało wezwanie, żaden przed 50-tką ... I teraz uwaga, w ramach zaznajomienia z MSBS-em każdy miał 2 strzały na strzelnicy xD 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

o  tym nikt nie myśli, zrobi się na poczekaniu armię, a że będą ginąć na potęgę, no coż powiedzą, nie było czasu, wojna zaskoczyła.

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Jahoo , Po prostu uważam żę jako kraj wolny i niepodległy nie zostali byśmy wpuszczeni na salony , gospodarczo można było to lepiej rozegrać ale też i gorzej uważam żę szanse wykorzystaliśmy teraz trzeba  zastanawiać się co dalej żeby nasze dzieci i wnuki mogły zostać i życ dobrze w Polsce 

Ja widzę tylko jedną możliwość - tak jak UK wypisać się z tej komuny, trzeba nam nowego Wałęsy, co przeskoczy mur

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Ja widzę tylko jedną możliwość - tak jak UK wypisać się z tej komuny, trzeba nam nowego Wałęsy, co przeskoczy mur

Znaczy się jakiegoś konfidenta? Znalazłby się 😅 stary czy mlody?ma byc?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał(a):

Znaczy się jakiegoś konfidenta? Znalazłby się 😅 stary czy mlody?ma byc?

Nie trzeba szukać, jeden sygnalista nawet teraz tutaj jest xD I akurat wyraźnie antyunijny ;) a i w razie czego nastrój ma bardzo bojowy, chętny do walki ;)

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie trzeba szukać, jeden sygnalista nawet teraz tutaj jest xD I akurat wyraźnie antyunijny ;)

Za stary jest płota nie przeskoczy 🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

U mnie idzie pszenżyto, może bym zasiał pszenicę, ale na ilości rzędu 15-25t problem klienta złapać ... A na działki typowe IVa/IVb pszenica nie wychodzi.

A najlepiej na takiej ziemi to bób xD Tylko to musi być w miarę blisko domu i pod nawadnianiem.

Chociaż to ty jesteś rolnik nagradzany deskami, rozwojowy, to sam powinieneś wiedzieć ;) 

Ja na 3 sieje pszenice , jęczmień , mieszkanki trawy z kończyną i lucerną a  teraz próbuje żyto hybrydowe 

Wiem co mi przynosi zyski , tak tylko pytam dla porównania 

Warzyw nikt w okolicy nie uprawia , bo nie ma takiej tradycji 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v