Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po co takie duże skrzynie kupować jak Rysiek .Do najbliższego miasta i z powrotem zajechać to on ledwo co się rozgrzeje . Kto codzień jeździ w trasy to może i dobre 🤔

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Nie dziwię się...

Ja też, coś tam zaczęło stukać, mało który mechanik chciał wgl to obejrzeć, a jak już chciał to cena serwisu kosmiczna, jeszcze w benzynie to miał to w trasie 10-11l paliło, na mieście 15l.

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja piszę ogólnie teraz. Takie podwyższane nie auto na krótkie dystanse po drogach, chyba, że masz kasę i widzimisię. 

Wiem. Ja napisałem swoją opinię o tym samochodzie, bo jakieś doświadczenie z tą marką mam...

Opublikowano
1 minutę temu, Michal2399 napisał(a):

Ani tym gdzie zaparkować a i wyjechać potem problem🙆

To już zależy od łącznika między pedałami a kierownicą 🤷

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja też, coś tam zaczęło stukać, mało który mechanik chciał wgl to obejrzeć, a jak już chciał to cena serwisu kosmiczna, jeszcze w benzynie to miał to w trasie 10-11l paliło, na mieście 15l.

Ja jeździłem właśnie tym z niby najlepszym silnikiem 1,9, a też się pier...ł. I tylko Komorniki były w stanie z nim cis zrobić 

Opublikowano
4 minuty temu, Elon napisał(a):

Ale te lubelaki to biedaki.

Tylko Mazowsze ma pieniądze. 

A ty w stoczku to nie chciałeś się budować?

5 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Po co takie duże skrzynie kupować jak Rysiek .Do najbliższego miasta i z powrotem zajechać to on ledwo co się rozgrzeje . Kto codzień jeździ w trasy to może i dobre 🤔

Taa lepiej w psiej budzie jeździć...🤦

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

To już zależy od łącznika między pedałami a kierownicą 🤷

Mam Volvo S90, kobita jeździ V40, jak mam jechać typowo do miasta powiatowego, parkować na tych ciasnych parkingach to podbieram jej samochód jak jest wolny xD Tym dużym też da się zaparkować, ale na tego mniejszego dużo łatwiej znaleźć miejsce, a i w strefach płatnego parkowania te miejsca takie malutkie, że tym małym łatwiej się gdzieś wcisnąć ... A niby 10cm w szerokości różnicy tylko

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja piszę ogólnie teraz. Takie podwyższane nie auto na krótkie dystanse po drogach, chyba, że masz kasę i widzimisię. 

Wręcz przeciwnie. Klientów na to jest bardzo dużo. Oceniłbym nawet, że pewnie więcej niż na nyski. Schodzą bardzo szybko używane i nowe też idą.

Piotrek dobrze zrobiłeś 

od nowego roku wchodzi podatek ekologiczny na nowe auta i po nowym roku nowe auta 20% w górę 

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Piotrek dobrze zrobiłeś 

od nowego roku wchodzi podatek ekologiczny na nowe auta i po nowym roku nowe auta 20% w górę 

Tylko w piątek, jak odbierałem swoje, to poszły 3 Picanto, jeden Stonic i jedna Ceed. Dużo też sprzedają Sportage ale to taka nyska i mi się nie podoba. Jak zadbam to może być już moje ostatnie auto a z pewnością pierwsze i ostatnie nowe.

Opublikowano
6 minut temu, wojtal24 napisał(a):

Piotrek dobrze zrobiłeś 

To i używane też pewnie te młodsze 🤔🙆‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tylko w piątek, jak odbierałem swoje, to poszły 3 Picanto, jeden Stonic i jedna Ceed. Dużo też sprzedają Sportage ale to taka nyska i mi się nie podoba. Jak zadbam to może być już moje ostatnie auto a z pewnością pierwsze i ostatnie nowe.

To myślisz że 50 lat to wytrzyma 🤔🙆‍♂️ nie sądzę 🤪

Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

To nie za tęgo w takiej budzie

Ten 215koni to już chyba biturbo.

Chyba nie ma drugiej takiej marki co tak ma namotane w silnikach i ich oznaczeniach 🙆 matko bosko 

Koleżanki ojciec ma krajowe XC60 po lifcie na sprzedaż, ale tak patrzę, że to zbyt obszerne auto nie jest. 

Który rocznik tego auta ma?.

Opublikowano
11 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Ładna miska jeść nie daje

Niech Ci w tej mydelniczce ktoś zrobi konkretnego dzwona albo czołówkę 

Zawartość Twojej czaszki będą szufelką zgarniać.

Sarenka w tym pudełku Cię zabije.

Wracałem dzisiaj z roboty przed 17stą ford mondeo już z tym nowym przodem nie znam się jaka to wersja. Trzepnął sarnę, zderzaka brak, lewa lampa, błotnik złożony jak po drzewie, maska poderwana do góry, chłodnice rozdupione. 

To jest dzisiaj robione kuźwa z papieru 

Szwagier X5 jak z koziołka zrobił mielonkę to w zderzaku tylko dwie kratki wyrwane.

Ja jak już coś będę kupował to tylko suv. Ze względów bezpieczeństwa właśnie.

Choć za suva trzeba położyć więcej grosza ( w tej cenie osobówka będzie o generację nowsza) to zawsze ta konstrukcja nadwozia jest o wiele solidniejsza.

Rysiek w rogatym masz 2.4 D5?

To jest dzisiaj robione w taki sposób żebyś w każdym wypadku miał jak największe szanse wyjść z auta, otrzepac ciuchy i popatrzęc jak auto się dopala. Poczytaj czym są testy ADAC. I zapewniam cię że producent na pewno to zaplanował  by auto po kontakcie z sarna się rozpadło. Tak było. Na pewno. A wytrzymałość materiałów i pochłanianie energii wypadku wolisz widzę przenosić na środek pojazdu niż na jego konstrukcję. Aż łezka w oku za tymi wszystkimi stalowymi potworami cinkoczento lady polonezy. To dopiero wytdlrzymale. Że jak zderzy się z nowszym autem to kierowca poloneza wygląda z bagażnika a kierowca forda ma urwany błotnik.

Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jeździłem jako pasażer takimi podwyższanymi. Może i wygodnie ale wsiąść i jechać 2 godziny. Nogawka w portkach zawsze up*erdolona.

Ale że co ...po obsraniu czy w drzwiach przytasłeś 🤔

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, slawek74 napisał(a):

To i używane też pewnie te młodsze 🤔🙆‍♂️

Na pewno ich cena skoczy do góry.

@kampl Volvo kiedyś zrobiło taką sztywną konstrukcję, nie składało się przy wypadku. Okazało się że to bardzo niebezpieczne dla pasażerów i przy wypadkach prowadzi do urazów narządów wewnętrznych... Kontrukcja była za sztywna, nie było stref zgniotu...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v