Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał(a):

Kup germańca jak mój to będziesz to robił guzikiem🤭

Z guzikiem to trzeba nogą gaz wyczuć  i włącza na chama ,a ręką ,,pięciominutówka'' ,to tak jakoś pod obciążeniem można łagodniej  i np. łańcuchy w prasie ,,bezpieczniejsze'' . Ale to moje zdanie bo mam to i to .

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

W taki, że nie wiesz nic na temat budowy i zasady działania ładowacza czołowego, tak jak 90% chłopów. Kupują, bo wszyscy kupują...a czy ja tu napisałem słowo o swoim. Jak se kiedyś kupię drugi ciągnik 4x4 i założę mu ładowacz, to Ci wtedy pokażę dobrego tura. A z tym nasypaniem na maskę to se dobrze przemyśl i wyobraź, coś napisał 

Ja się nie znam na turach bo ja nie jestem inżynierem , dla mnie tur ma być masywny 

No widziałem twoją c 330 przecież podniesiony do góry to euroramka jest nad maską 

Opublikowano
9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ty to z urzędu stanu cywilnego i od księdza się pochwal😛

I na to będzie czas. W urzędzie byłem meldować we wrześniu ;)

4 minuty temu, Agrest napisał(a):

A to dołączysz do grona młodych rolników czy zyskasz miejsce zamieszkania?🤭

Młodym rolnikiem nie będę bo już za długo gospodarstwo mam. Jak zmienili zasady że można być na ZUS to o 5 miesięcy za długo prowadziłem gospodarstwo. Ewentualnie na Paulinę będę myślał coś wziąć. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał(a):

Z guzikiem to trzeba nogą gaz wyczuć  i włącza na chama ,a ręką ,,pięciominutówka'' ,to tak jakoś pod obciążeniem można łagodniej  i np. łańcuchy w prasie ,,bezpieczniejsze'' . Ale to moje zdanie bo mam to i to .

Prawda.jak bez pojęcia włączałem na tempomacie z obrotami na 1500 to mi kliny od posuwu obcięło. Koło było do wyjebania. 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Ewentualnie na Paulinę będę myślał coś wziąć. 

Najlepiej kredyt. To Was mocniej zwiąże niż przysięga🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja się nie znam na turach bo ja nie jestem inżynierem , dla mnie tur ma być masywny 

No widziałem twoją c 330 przecież podniesiony do góry to euroramka jest nad maską 

Ty to jesteś Marcin B.?

Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nie masywny tylko wytrzymały. Znam wiele masywnych maszyn które wyglądają z pozoru na mocne a przychodzi do roboty i pęka 🤷

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nie chodzi w wiedzę konstruktorską tylko zdrowy rozum

I co że tego, że nad maską? Chyba tam powinna być 🤔

Opublikowano
55 minut temu, konteno napisał(a):

oszukał wielu loteriowiczów ale ten filmik z alkoholem i bezdomnym sztos i za te słowa ma u mnie respect 

"Anonimowo" dał też kase do puszki WOŚP. Był tak anonimowy że zostało to nagrane i w ten sam dzień było wiadomo że to on. Polacy to jednak głupi ludzie, przeznaczysz 1% zysku na cele dobroczynne robiąc przy tym zamieszanie i poklask a będą cie nosić na rękach.

To coś jak państwo dyma obywateli - zabiera pieniądze w podatkach i innych daninach,dzieli wśród swoich, rzuci jakieś grosze a ludzie szczęśliwi 🤦‍♂️

• Thanks 2
Opublikowano
13 minut temu, kizak napisał(a):

Etam...mój łagodnie rusza 

Opublikowano
34 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

To mało trochę. 20t plus masa przyczepy to jest co ciągać 200 mogłeś brać...

150 km do 20 tonowej przyczepy 🤦‍♂️ Ja Fendtem 180km 15 ton jak jest mokrzej i po górkach to ma co robić. Jak nie zaczepie obciążnika z przodu to bryka jak kangur. 20 by pociągnął ale to tak jak mówisz-jak z jajkiem. 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Nie masywny tylko wytrzymały. Znam wiele masywnych maszyn które wyglądają z pozoru na mocne a przychodzi do roboty i pęka 🤷

Mój znaczy twój tur nie pęknie na pewno 

12 minut temu, Uziu92 napisał(a):

I pewnie lepiej by na tym wyszedł 👍

@Łolekprzydałby się pomocnik 😁

Na 6 tą jutro rano będę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v