Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

ty jak moja żona, jak w domu nie ma 26 stopni to chodzi i się trzęsie, tylko ona ma ciśnienie 90/60

Mam w pracy taką co przy 23 nakłada polar i mówi że dalej zimno. Mi przy 24 to gorąco, chodzę w krótkim rękawie. 19 stopni to optymalna temperatura. Jak jest za gorąco to wyłączam grzanie a ta specjalnie pójdzie i włączy. Upomnę ją to jeszcze pyskuje i myśli że będzie po jej myśli. Można się z tego śmiać bo to wygląda komicznie jak siedzi na zapleczu i tylko włączyć grzanie wychodzi (oczywiście jak nie ma ruchu na stacji). 

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

ty poczytaj, co on w dziale polityka wypisuje, to będziesz marzył o tym, żeby to była menopauza :D

Są tematy których nie lubię 

Kiedyś byłem chwilowo w temacie cen pszenicy,tylko poczytałem 🤦

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jahooo napisał:

idealna temperatura, żeby się kobita przytulała i szukała ciepła

jak mam słabe krążenie obwodowe , zimne stopy i dłonie czy zaniżoną temperaturę organizmu to nie dość że żadna sie nie przytuli to i strzał z liścia dostane jak sam bede się do niej dobierać 

Edytowane przez konteno
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Baks00 napisał:

Witaj w klubie 

U nas tego już nie było. Jednak pamiętam taką ciocię mieliśmy na wsi, to ona kuchnią na drewno wszystko gotowało. Jak tam wtedy buchało ciepło w zimę jak się wchodziło. Z dziadkiem kiedyś jej trochę drewna ładowaliśmy. Jak ręce zmarzły, to jak to przyjemnie było wtedy przy takim ogniu się ogrzać. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

to nie dość że żadna sie nie przytuli to i strzał z liścia dostane jak sam bede się do niej dobierać 

Kobity nie lubią nikogo dogrzewać, tylko chcą się dogrzewać.   :P

6 minut temu, Leszy napisał:

U nas tego już nie było. Jednak pamiętam taką ciocię mieliśmy na wsi,

A też miała ta ciotka łechtaczkę?   xD

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

U nas tego już nie było. Jednak pamiętam taką ciocię mieliśmy na wsi, to ona kuchnią na drewno wszystko gotowało. Jak tam wtedy buchało ciepło w zimę jak się wchodziło. Z dziadkiem kiedyś jej trochę drewna ładowaliśmy. Jak ręce zmarzły, to jak to przyjemnie było wtedy przy takim ogniu się ogrzać. 

Ja to lubię jak jest bodaj aby w piecu przepalone,zawsze to przyjemniej wyjść po kąpieli 

U mnie jak zimno to ma małżonka zakłada skarpety na noc(ja bym chyba nie usnął)

Zawsze się śmieje że majtek nie musi mieć ale skarpety rzecz pierwszorzedna

• Haha 6
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Teraz kontakt jakiś oprócz obowiązkowego macie? 🤔

Widzimy się na zlotach rodzinnych itp,ale konwersacji nie prowadzimy 

Oczywiście,,dzień dobry" sobie mowimy

Opublikowano
szymon09875 napisał:

W aucie 19-20, a w domu to jak przemarzne to wtedy mogę zrobić ciepłej ale normalnie lepiej jak jest chlodniej

w aucie pracujesz.... jedź samochodem przez dłuższy czas w nocy.przy tej tempersturze kierowcy będzie ciepło prz 19 stopniach a druga osoba z boku już marznie jak siedzi w bezruchu...

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Baks00 napisał:

U mnie jak zimno to ma małżonka zakłada skarpety na noc(ja bym chyba nie usnął)

Zawsze się śmieje że majtek nie musi mieć ale skarpety rzecz pierwszorzedna

Wywal jej skarpety a kup pończochy 🤭

Opublikowano
Baks00 napisał:

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Teraz kontakt jakiś oprócz obowiązkowego macie? 🤔

Widzimy się na zlotach rodzinnych itp,ale konwersacji nie prowadzimy 

Oczywiście,,dzień dobry" sobie mowimy

ale do widzenia chętniej 🤔🤭😁

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

w aucie pracujesz.... jedź samochodem przez dłuższy czas w nocy.przy tej tempersturze kierowcy będzie ciepło prz 19 stopniach a druga osoba z boku już marznie jak siedzi w bezruchu...

W aucie 21 jak jest to najlepiej mi się jakoś jeździ, zresztą w domu też podobnie 20-22 w zależności od pomieszczenia.

Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał:

Nie szkoda wam zdrowia aby chorować 🫣😝

Ale chlupnęło teraz deszczem 👍

A weź, zachciało sie jechać wsk-ą na przegląd w samej bluzie...wydawało się że cieplo było 😬🤦‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Przy 21 to się nagolaska śmiga, włosy na ogonie się rozprostują 😏 

Łii tam oszczędzaj, wszędzie oszczędzaj.

Oszczędzać to można na vacie dla tuska, a szczęście jeszcze drzewka nie obłożył 🤫

Masz las to możesz sobie ogrzewać za darmo. 

Oszczędnością i pracą ludzie się bogacą. Jakbym hulał, wydawał to by mi na nowe auto i inne "inwestycje" nie zostało.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbym hulał, wydawał to by mi na nowe auto i inne "inwestycje" nie zostało.

Nie bój nie bój zarysują ci przed marketem.   xD Ale na alkohol jakoś ci nie żal kasy?   :P

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Abo dom pobudować po drugiej stronie drogi 🤭

I mur 5 metrowy postawić i zasieki 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v