Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Wybitny specjalista

44 minuty temu, HF86 napisał:

Ja nie taki pazerny. 

Wystarczy mi tyle, ile by byk z tego przyrósł. 

Widać żeś nie rolnik

plagiat 🙆‍♂️☝️

sprzedając płody a szczególnie objętościowe tracimy w przyszłych latach plon to nie jest tak łatwo zrozumieć ale ja już widzę jak tacy coraz częściej mówią o likwidacji gospo bo coraz się mniej rodzi znaczy ,,nie opłaca się ,, 🤭🤣

HF86 napisał:

Ja z tego żyję, a nie dla tego żyję. 

Ech palić zetora i jechać siać na tą pustynię. 

Może tuska coś dołoży 🙄

a z czego żyje 🤔

Opublikowano
37 minut temu, slawek74 napisał:

plagiat 🙆‍♂️☝️

sprzedając płody a szczególnie objętościowe tracimy w przyszłych latach plon to nie jest tak łatwo zrozumieć ale ja już widzę jak tacy coraz częściej mówią o likwidacji gospo bo coraz się mniej rodzi znaczy ,,nie opłaca się ,, 🤭🤣

a z czego żyje 🤔

No z tego a nie dla tego 

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, slawek74 napisał:

plagiat 🙆‍♂️☝️

chyba że dumny krowiarze z okolicy nawiezie grubo gnoju za te płody a ty z rękami w kieszeni liczysz kase. dopuszczasz taka myśl? 

Opublikowano
9 godzin temu, gregor1284 napisał:

Tylko nei raz usiąść i policzyć to korzystniej wychodzi sprzedać tą paszę i pogwizdać z ręką w kieszeni niż przepuścić to przez mamuty

Nie znam poważnego rolnika który się czegoś dorobił na handlu paszą. Chyba, że nie przez siebie produkowaną. Po paru sezonach to by już nic na tych polach nie rosło. Nawet ten co od niego czasem nasiona traw kupuje, to przestał sprzedawać siano czy sianokiszonki, a mulczuje wszystko i zostawia. 

4 minuty temu, Mateusz1q napisał:

chyba że dumny krowiarze z okolicy nawiezie grubo gnoju za te płody a ty z rękami w kieszeni liczysz kase. dopuszczasz taka myśl? 

Nie, bo takie coś to wiejskie mity są. 

Opublikowano
HF86 napisał:

Może tuska coś dołoży 🙄

on teraz lansuje się na powodzi. widziałeś pewnie jak forsuje drzwi do mieszkania zalanego szlamem. nikt nie pomyślał, że jest tam w środku już operator kamery, który to nagrywa.....

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

on teraz lansuje się na powodzi. widziałeś pewnie jak forsuje drzwi do mieszkania zalanego szlamem. nikt nie pomyślał, że jest tam w środku już operator kamery, który to nagrywa.....

No gdzie, Tusk jest wielki jak to powiedział jakiś wojewoda

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

Spokojnie. Tomek to jakoś wytlumaczy 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Anżej już wytrzeźwiał po dożynkowym chlaniu podczas gdy zalewało Kłodzko ?? 

Wczoraj chyba wyjaśniliśmy kwestie odbijania piłeczki, przynajmniej nie robi żadnych ustawek jak przy tym łążeniu po tej chałupie w błocie

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, MonteChristo napisał:

przynajmniej nie robi żadnych ustawek jak przy tym łążeniu po tej chałupie w błocie

No wczoraj pajacyk Anżej Du*a pojechał na południe i robił dokładnie takie same ustawki chodząc po domach xD 

Swoją drogą te agregaty prądotwórcze które nie pojechały na Ukrainę by się bardzo teraz przydały tam na południu, ciekawe gdzie one są 🤔

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
32 minuty temu, Bananek napisał:

Dlaczego tak nisko siebie cenisz, pisząc Nikt🤣???

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Anżej już wytrzeźwiał po dożynkowym chlaniu podczas gdy zalewało Kłodzko ?? 

piłeś z nim 🤔🤭🙆‍♂️

MonteChristo napisał:

3 minuty temu, Bananek napisał:

pewnie jakiś kurdupel 🤔🤭🤪🤣🤣🤣

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

piłeś z nim 🤔🤭🙆‍♂️

Lepiej z Andrzejem bo jakby się napił z Kwaśniewskim to by się mógł zarazić chorobą filipińską

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

plagiat 🙆‍♂️☝️

a z czego żyje 🤔

Sieje właśnie na drugiej gminie. 

Obornika wyslawionego już tu 40 lat nie ma, a zbieram pewnie lepiej jak sąsiedzi, mimo że obornika na grubo, ale reszta zasad u nich nie istnieje. 

Opłacać się i tak opłacić. Tylko zazwyczaj rozwojowce mają marzenia po 10 tyś z hektara piachu, bo im się przerośnięte maszyny nie spłacają 🫢

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, MonteChristo napisał:

Lepiej z Andrzejem bo jakby się napił z Kwaśniewskim to by się mógł zarazić chorobą filipińską

Ooo nie, z Kwaśniewskim nie pije, on dopiero zaczyna zabawę gdy ją pod stołem będę leżał xD

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

Sieje właśnie na drugiej gminie. 

Obornika wyslawionego już tu 40 lat nie ma, a zbieram pewnie lepiej jak sąsiedzi, mimo że obornika na grubo, ale reszta zasad u nich nie istnieje. 

Opłacać się i tak opłacić. Tylko zazwyczaj rozwojowce mają marzenia po 10 tyś z hektara piachu, bo im się przerośnięte maszyny nie spłacają 🫢

Co to za zasady?to tajne?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Witam. Powiem tak, wczoraj się udało posiać tyle ile się dało,międzyczasie wyjazdy, naprawy drobne. Dzisiaj muszę ruskiego porządnie z kurzu wyczyścić bo sahara na polu. Tam gdzie orane przed deszczem to w miarę,ale tam gdzie po deszczu to tragedia tak kurzyło. Dynie zgarnięte to po weekendzie się wybierze jak kombajn będzie dostępny i suszarnie trzeba dogadać. @malaczarna u kolegi 1,5 suszenie ale z własnym drzewem. To w bębnowej,ale ja będę na podłogowe suszył że nic nie nie obchodzi a cenę dzisiaj będę wiedział 

Edytowane przez Belaruss820
Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

Skąd wy znacie każdego bambra wyniki finansowe, zadłużenie oraz amortyzacje maszyn? Wszyscy od 30 lat liczą, że bsmbry upadną, a oni dalej przeinwestowują. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v