Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, krzychu121 napisał:

Powstał film o powodzi z 1997 roku i o tym  jak dobrze pamiętam wieś Kęty nie dała się zalać . To i powstanie film z 2024 roku w podobnym stylu. Tyle ze w dłuższej ramie czasowej. Nie chcieli zbiorników to co się teraz dziwić. Szkoda tylko tych co przez tych baranów stracili majątki życia. Rozumiem jakby chcieli wysiedlic 250 tys lub  500 tys ludzi ale 2.5 tysiąca to nawet nie powinni się ich za bardzo pytać. Zwłaszcza ze na szali kładzie się dobro kilkuset tysięcy ludzi. I nie wierzę w to ze im majątki zaraz zaniżali o nie wiadomo jakie kwoty. Jak ktoś głupi i płacił np za ziemię po 100 tys żebyś ,,somsiad „ tylko nie kupił a cena rynkowa to 50 tys . To niech się nie spodziewa że państwo też mu po 100 zapłaci 

FB_IMG_1726415639700.jpg

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Negocjować to sobie możesz z kimś na równej pozycji, a oni nie będą negocjować z ich punktu widzenia jakimiś wieśniakami, albo bierzesz co dają, albo zabierają siłą, a ty możesz sobie chodzić po sądach, w których zresztą też oni rządzą i prawować się o swoją własność ...

Poddaje się odrazu i nie chce 70% tylko wystarczy mi 20%. Zapomniałem z kim pisze. Próbowałeś Ty tą swoją Bezradność wyuczona jakoś leczyć?

Edytowane przez gregor1284
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Tak cię to teraz bulwersuje, a poparłeś odgórną decyzję ujni europejskiej zalania 200tys ha w Polsce.

Możemy uznać program za zrealizowany???

Teraz odszkodowania niech unia wypłaci.

No dziwisz się ze poparł?

received_540474808505296.jpeg

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Poddaje się odrazu i nie chce 70% tylko wystarczy mi 20%. Zapomniałem z kim pisze. Próbowałeś Ty tą swoją Bezradność wyuczona jakoś leczyć?

Ja Ci tylko opisuję jak to wygląda, oni dają propozycję, jak pasuje to bierzesz, jak nie to oni zabierają działkę, realizują inwestycję a ty sobie możesz chodzić po sądach i się prawować przez X lat znając nasze sądy. Chcieli budować u nas S50 i tak to właśnie w skrócie wygląda ...

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

z jednej wypłąty to i tak dużo tym bardziej że hobby kosztuje 

Tu nie chodzi o brak $ tylko o bezsens takiej inwestycji. Nikt za to nie zapłaci, nie odsprzedasz tego. Dla mnie to wystarczy aby wyro było i ciepło w zimie. 

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

to szukaj połowe mniejszej z forszajami do odwozu ,chyba nie ma jednej na gmine 

Ja mam co robić, mam też ekipę która mi pasuje,  a jak wiadomo zwycięskiego składu się nie zmienia. Po co kombinować, mam dość gruntów gdzie mogę zasiać kukurydzę, bez zbędnych kombinacji 

Opublikowano
5 minut temu, krzychu121 napisał:

Szkoda tylko tych co przez tych baranów stracili majątki życia. Rozumiem jakby chcieli wysiedlic 250 tys lub  500 tys ludzi ale 2.5 tysiąca to nawet nie powinni się ich za bardzo pytać. Zwłaszcza ze na szali kładzie się dobro kilkuset tysięcy ludz

To chyba nie tędy troszkę droga. Bo skoro to inwestycja jednak państwowa, realizowana przez spółkę państwową a majaca chronić duzą liczbę obywateli i ich majątek, to co stało na przeszkodzie aby równolegle wybudować bloki, czy osiedle dla przesiedleńców? Przecież gminy mają grunty. skarb państwa też je ma, to byle deweloper by to ogarnął. Jeśli sprawa jest z 2019 roku, to 5 lat chyba by starczyło?

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, donweter1989 napisał:

Dobry na wieczór. Słuchajcie, wpadnie mi trochę wieloletniego nieużytku (ale fajna klasa ziemi) jest tam dywan perzu i cały zielnik wszelkich chwastów. Plan na start to glifo, bądź mulczer, a następnie glifo. I teraz pytanie, co dać do glifo aby wzmocnić działanie? Bo jak zapewne wiecie ten środek już nawet w dawce sześciu litrów średnio ogarnia takie tematy.?

Chwastox

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Hit roku. No i weź nie mow że ludzie to debile 

received_920418503244922.jpeg

Ciekawe czy jeszcze jest w kraju?

1 minutę temu, mirro napisał:

Nie mam. A co jeszcze stoi?

A takie ładne pole zieloniugkiej widziałem, tylko chyba nie szparagówka bo zbyt wypasione strąki. I bardzo gęsto siana.

Ale to z 10-15 arów

Opublikowano

Ja Ci tylko opisuję jak to wygląda, oni dają propozycję, jak pasuje to bierzesz, jak nie to oni zabierają działkę, realizują inwestycję a ty sobie możesz chodzić po sądach i się prawować przez X lat znając nasze sądy. Chcieli budować u nas S50 i tak to właśnie w skrócie wygląda ...

To ze u was tak wyglądało to nie znaczy że wszędzie. Na okolicy jak strefy powstawały to kupowali ziemię po 100 tys za ha za szczery piach który ludzie pozbywali się po 10-15 tys i cieszyli się że był ktoś chętny to wziąć. A ci co to kiedyś kupili dla dopłat bo mieli trochę wolnej gotówki to można powiedzieć ze trafili jak w lotka. Kupić za 10 tys. Przez parę lat brać dopłaty i sprzedać za 100. Ci co pod drogi sprzedają to też nie narzekają na ceny. Ale jak wcześniej wspomniałem. Jak ktoś kupuje ziemię po cenie x2 jaka Jest rynkowa to niech nie oczekuje że też tyle dostanie od państwa. Może ale nie musi. 
A tak z ciekawości ile wam proponowali za tą ziemię pod s50? 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

To chyba nie tędy troszkę droga. Bo skoro to inwestycja jednak państwowa, realizowana przez spółkę państwową a majaca chronić duzą liczbę obywateli i ich majątek, to co stało na przeszkodzie aby równolegle wybudować bloki, czy osiedle dla przesiedleńców? Przecież gminy mają grunty. skarb państwa też je ma, to byle deweloper by to ogarnął. Jeśli sprawa jest z 2019 roku, to 5 lat chyba by starczyło?

Myślę ze jakby nie chcieli kasy a mieszkania w bloku to bez problemu by to im ogarnęli. 
Ale jak od samego początku nie chcieli się dogadać to co zrobisz 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ale marchewkę mam.:lol:

Ale nie wiem gdzie, w tych stronach nie widziałem. 😁

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
2 minuty temu, krzychu121 napisał:

A tak z ciekawości ile wam proponowali za tą ziemię pod s50? 

Nie było propozycji, bo to dopiero kilka wariantów mieli z którego mieli wybierać ostateczny, ale sprawa chwilowo się zatrzymała przez lokalne protesty i rozważany jest plan poszerzenia DK50.

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Po częścu masz racje. System działa źle jak większość w Polsce. Jeżeli mam np gospodarstwo 60 ha i ktoś chce wybudować tam zbiornik retencyjny czy lotnisko to niech państwo daje mi z KOWRu 60ha i kase za budynki wycenione przez obiektywnego rzeczoznawce tak że moge na tych hektarach je wybudować plus  rekompensate. Tyle że tak to nie działa.

U mnie jak budowali most energetyczny tzn linie b. wysokiego napięcia ludzie negocjowali cene pojedyńczo. Jak ktoś wiedział kiedy odpuścić do dostał po 70 tys za kawałek pola 5x5 metrów, jak ktoś szedł w zaparte to poszło pod specustawe u dostał 17 tys.

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Nie było propozycji, bo to dopiero kilka wariantów mieli z którego mieli wybierać ostateczny, ale sprawa chwilowo się zatrzymała przez lokalne protesty i rozważany jest plan poszerzenia DK50.

To skąd wiesz czy by zaproponowali wam zaniżone ceny ? Z tego co wiem to akurat pod drogi to płacą ciężki pieniądz 

Opublikowano

Pod lasem.

Za sklepem RABAT, jak od Bełżyc się jedzie?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, krzychu121 napisał:

To skąd wiesz czy by zaproponowali wam zaniżone ceny ? Z tego co wiem to akurat pod drogi to płacą ciężki pieniądz 

A ja nie chcę tych pieniędzy, niech sobie budują gdzie indziej ... Jakoś nie widzi mi się droga szybkiego ruchu 150m od mojego budynku mieszkalnego ...

Już nie mówiąc, że jeden wariant przecinał działkę 6ha w połowie ... Co z tego że zapłacą może i 100 za ha, jak to jedna z działek na której mam truskawkę i warzywa, zabierając mi tą działkę zabierają mi główne źródło utrzymania gospodarstwa ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

@AgrestNie te Palikije.:lol:

Jakoś nie widzi mi się droga szybkiego ruchu 150m od mojego budynku mieszkalnego

Iiiiiii widział nie będziesz. Wywalą Ci takie ekrany że bociany będą się o nie zabijać.:lol:

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v