Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No ale to to problem

Bo komunię by wypadało przyjąć i P0tem dopiero nie chodzić

Trzeba P0 gadać i P0wiedzieć co się myśli o jego P0stėP0waniu

Rysiek ty chyba dawno u księdza nie byłeś na dywaniku, przecież oni (oczywiście nie wszyscy) się zachowują jako pany i władcy jak coś nie po ich myśli to jesteś ich wrogiem , są skłonni cię z ambony wyczytać.

Któryś tam proboszcz w stecz u nas miał skłonności takie, była składka od domu ustalona niektórzy po prostu nie mieli i dali ile mogli i nasz wspaniały proboszcz miał listę i powiedział wprost że będzie czytał jak się kasa nie będzie zgadzać

A teraz ten proboszcz jest na przymusowych dożywotnich wakacjach bo zbłądził z kobietą z parafii i  wszystko wyszło na jaw

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
18 minut temu, marulekk napisał:

Co byście zrobili jakby ksiądz proboszcz w konfesjonalne nakrzyczał na  dziewczynkee bo zapomniała tej regułki  przy spowiedzi??? 

Jeśli by dotyczyło waszego dziecka

Pytam bo mamy teraz aktualnie od miesiąca takiego dzbana wojskowego księdza ą ę, ni żartu nie pocałuj w d*pę tylko wszędzie zasady i reguły i powaga

W mediach społecznościowych aferę kręć, chyba że mu w sposób kulturalny w łeb za***ać

Opublikowano
22 minuty temu, marulekk napisał:

byście zrobili jakby ksiądz proboszcz w konfesjonalne nakrzyczał na  dziewczynkee bo zapomniała tej regułki  przy spowiedzi

Starał bym się porozmawiać z nim o tym.

Grzecznie.

Opublikowano

Nie ma o co 

Dziecko też musi się nauczyć 

Ważne żeby nie zniechęcić 

Ludzie, ksiądz to w sumie nikt ważny w naszym życiu, nie należy się go bać. 

A że se czyta to niech czyta.

To pokazuje że jest słaby i nic więcej nie może.

Nie ma wpływu.

A jak nie chce kogoś pochować na cmentarzu to też żaden wstyd dla rodziny.

Problem tylko jak jest cmentarz komunalny na terenie parafia

W przeciwnym razie parafialny jest traktowany jako komunalny i pan w sukience nic nie może 

Opublikowano

Jestem katolikiem i cała moja rodzina też i mam nadzieję że tak zostanie ale takie postępowanie co niektórych księży po prostu odpycha od kościoła i zniechęca do chodzenia na mszę 

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

W mediach społecznościowych aferę kręć, 

Ot metody wystrachanej młodzieży.  Ja starej daty to jak mi coś nie pasuje to idę do gościa i mówię mu prosto w oczy. A nie pier**lić w necie ma prawo i lewo. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, marulekk napisał:

Jestem katolikiem i cała moja rodzina też i mam nadzieję że tak zostanie ale takie postępowanie co niektórych księży po prostu odpycha od kościoła i zniechęca do chodzenia na mszę 

Szukaj .ja w swojej parafii bardzo rzadko jestem i to zazwyczaj służbowo. 

Edytowane przez HF86
Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał:

Zawsze się trafiają tacy.

Bywają z dobrym podejściem do ludzi, a bywają i ...inni.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Powiem wam świętujta dziś no ja wyjechałem traktorem i wyłamało mi tylny błotnik. Po grzyba było się ruszać🙁

Wczoraj po świętowałem i to nawet na dwóch diecezjach 

Opublikowano
HF86 napisał:

Ja mam wykupioną dzierżawę na 20 lat więc zakazać mi pochówku nie może 

póki zejdziesz to możnaby tam facelii posiać i wziąć kasę za miododajne. choć część wpłaty by się wróciła. tak tylko se mówię. 😉

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, 6465 napisał:

Ja starej daty to jak mi coś nie pasuje to idę do gościa i mówię mu prosto w oczy.

a jak ma zeza?

Edytowane przez Bananek
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, marulekk napisał:

A jaki dzisiaj święto?

MB częstochowskiej. i podpowiem, że MB to wcale nie Mercedes Benz, choć się może z księżmi kojarzyć. 😉

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

Ot metody wystrachanej młodzieży.  Ja starej daty to jak mi coś nie pasuje to idę do gościa i mówię mu prosto w oczy. A nie pier**lić w necie ma prawo i lewo. 

Zniszczyć uja

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v