Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Nawet gdyby, to chłop całe życie robił, żebyś Ty se teraz mógł dizajny uprawiać i nie jest w porządku się z niego chichotać, że maszyny zapomniał opuścić, albo do tyłu się nie odwrócił, kiedy chciał Ci pomóc☝️. To, jak Ty teraz żyjesz, jest w ogromnej mierze, jeśli nie w całości jego zasługą

Za ciasną gumkę masz przy majtkach czy jak?

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Nawet gdyby, to chłop całe życie robił, żebyś Ty se teraz mógł dizajny uprawiać i nie jest w porządku się z niego chichotać, że maszyny zapomniał opuścić, albo do tyłu się nie odwrócił, kiedy chciał Ci pomóc☝️. To, jak Ty teraz żyjesz, jest w ogromnej mierze, jeśli nie w całości jego zasługą

Qwazi... Ty też jakieś historię z życia ojca kiedyś opowiadałeś. Toć chyba można sobie pożartować ze starszych pokoleń trochę. 😉

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Mój chrzestny rocznik 46. W domu mają MTZ 82 i kubote. Wszystko w polu obrobi bo syn jego na etacie pracuje. Jak potrzebuje ja pomocy w polu też zawsze przyjdzie i jeździ. Jak go pierwszy raz 2 lata temu na MF wsadziłem ,zrobił rundę to tylko tylną szybę otworzył i krzyknął że takim to może cały dzień jeździć.

Ojciec znajomego już ŚP to w wieku 90 lat MTZ i pługiem 3 skibowym 80 hektarów pola orał. Jeszcze do jakieś kobiety chodził na tenteges w takim wieku. Facet był normalnie jak jakiś robokop, gdybym nie widział to bym nie uwierzył. Padł w wieku 96 lat.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Toć gdzie tam masz do 80... Ja bym chciał choć do połowy tego. Później to różnie może być. 

A ja nie wiem czy chce 🤔

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nie unos się.

Nic złego nie napisał, tylko śmieszna historyjkę 

Się nie unoszę, ale tych buziek stanowczo za dużo tam nawalił i dla mnie to głupkowato wyglądało. Historyjkę śmieszną można napisać odpowiednio...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Leszy napisał:

Qwazi... Ty też jakieś historię z życia ojca kiedyś opowiadałeś. Toć chyba można sobie pożartować ze starszych pokoleń trochę. 😉

Ja z życia ojca opowiadałem fakty. I nie były one śmieszne, raczej straszne. Pożartować oczywiście można, ale te Radkowe buźki mnie zirytowały 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Łolek napisał:

@Qwazi bardzo lubię z Czesławem targować,po moim haśle dobry kupiec daje pół od razu wiedział skąd jestem 

A pamiętasz jak opowiadał opijanie wygranego ciągnika 🙆😆

6 minut temu, przemek28_28 napisał:

Za ciasną gumkę masz przy majtkach czy jak?

Nie lubię braku szacunku. Napisałem już co mnie zirytowało 🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Ja z życia ojca opowiadałem fakty. I nie były one śmieszne, raczej straszne. Pożartować oczywiście można, ale te Radkowe buźki mnie zirytowały 

weź ty se zbadaj estrogen bo irytujesz się gorzej od baby 😛😛

• Like 1
Opublikowano

Radek w moich wynikach badań jest wszystko w porządku 🤷. Cholesterol też i nawet ciśnienie. Napierd...sz tych śmiszków, jakbyś normalnie nie potrafił napisać, co się ojcu zdarzyło. Mi też się kiedyś zdarzyło pługa nie opuścić, a i opuścić nie do końca również. Tyle, że aż tak daleko nie ujechałem. Ale też młodszy od niego jestem, to jeszcze mi się lekko do tyłu odwrócić 🤷

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, 6465 napisał:

Mój chrzestny rocznik 46. W domu mają MTZ 82 i kubote. Wszystko w polu obrobi bo syn jego na etacie pracuje. Jak potrzebuje ja pomocy w polu też zawsze przyjdzie i jeździ. Jak go pierwszy raz 2 lata temu na MF wsadziłem ,zrobił rundę to tylko tylną szybę otworzył i krzyknął że takim to może cały dzień jeździć.

Kumpla dziadek 44 rocznik jeździ claas'em mega 204 po usługach ze swoim w tym roku ok 150ha wyłożył, kilka dni temu orał pod rzepak jd 6630, trzeba mieć geny do takiego życia

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Nie przesadzaj stać nas jeszcze by dać 80k za ha

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, MonteChristo napisał:

Kumpla dziadek 44 rocznik jeździ claas'em mega 204 po usługach ze swoim w tym roku ok 150ha wyłożył, kilka dni temu orał pod rzepak jd 6630, trzeba mieć geny do takiego życia

Jak zdrowie dziadkom dopisuje to i chęci do roboty mają. Jak zdrowia brak to co inne w głowie.

Edytowane przez 6465
  • Like 2
Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał:

Radek w moich wynikach badań jest wszystko w porządku 🤷. Cholesterol też i nawet ciśnienie. Napierd...sz tych śmiszków, jakbyś normalnie nie potrafił napisać, co się ojcu zdarzyło. Mi też się kiedyś zdarzyło pługa nie opuścić, a i opuścić nie do końca również. Tyle, że aż tak daleko nie ujechałem. Ale też młodszy od niego jestem, to jeszcze mi się lekko do tyłu odwrócić 🤷

Maniuś spokojnie Radosław ma taki styl niby luzacki młodzieżowy 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

To nie starość...roztargnienie...

Ja raz bez walka na łąkę pojechałem...3 km w jedną stronę...

Ja szambiarką, co prawda z wałkiem na pole zajechałem, szkoda tylko że z zapiętym wężem którego z szamba wyciągnąłem 😅

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Jak zdrowie dziadkom dopisuje to i chęci do roboty mają. Jak zdrowia brak to co inne w głowie.

Dzisiaj odkrywam pryzmy i patrzę a mój teściu na drabinie okno w oborze myje 77lat 50kilo i zgięty w pół a nie posiedzi 

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Coś tam świci 

20240822_205407.jpg

W nocy to się śpi 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Maniuś spokojnie Radosław ma taki styl niby luzacki młodzieżowy 

U nas to krąży takie powiedzenie. "Każdy pierdolnięty ciągle uśmiechnięty"

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 20.08.2024 o 21:32, Qwazi napisał:

Co tam jest to lepsze. Bydło zayebane po uszy. Gospodarzowi należałoby dobry wpier...l spuścić za taką hodowlę. Na pastwisku, bez innej paszy też można mieć ładne bydło. Tylko trzeba trochę zadbać. Ja bym tego nie kupił. Nawet bym o cenę nie pytał 🤷

Nie jest takie całkiem najgorsze, ale mniejsza o to. Zobacz ile dał za kilogram, a tam już szkielet wyrośnięty. Wystarczy normalnie karmić jak inne i złoty interes. Wiem, bo też kupiłem od handlarza zabiedzoną 10 msc jałówkę. Wystarczył worek śruty, dwa duże worki ziemniaków odpadowych od ciotki, dobre siano i krówka jak ta lala. Jeśli to zabiedzenie wynika nie z choroby tylko niedbałości hodowcy to idzie nadrobić. Dałem za nią 2 tys , ale przeliczając na kilogramy, a ważyła według miarki 180 kilo, to sporo. Co do handlu z soltysem to rób co chcesz. Ale trochę kłóci się to z tym, że masz zamówienia z wyprzedzeniem i podałeś po ile sprzedajesz innym, całkiem nieźle, a mimo to robisz z nim takie interesy jak w komentarzu poniżej

Dnia 28.02.2024 o 11:53, Qwazi napisał:

Nie wiem. Poszły cztery cielaki za kwotę 5,5 tys, bez ważenia. Dwa były takie, jak zwykle sprzedaję, jedna mniejsza jsłóweczka i ten, który wtedy miał 2 tygodnie

A czemu Ty skarżysz na mnie swojej żonie 🤔

Pod tym komentarzem napisałem swój i przyjmując minimalne ceny, jakie uzyskałbym od byle handlarzy wyszło, że cieliczkę dałeś mu gratis

Opublikowano
6 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Nie jest takie całkiem najgorsze, ale mniejsza o to. Zobacz ile dał za kilogram, a tam już szkielet wyrośnięty. Wystarczy normalnie karmić jak inne i złoty interes. Wiem, bo też kupiłem od handlarza zabiedzoną 10 msc jałówkę. Wystarczył worek śruty, dwa duże worki ziemniaków odpadowych od ciotki

Pod tym komentarzem napisałem swój i przyjmując minimalne ceny, jakie uzyskałbym od byle handlarzy wyszło, że cieliczkę dałeś mu gratis

Nie zawsze tak szybko da się poprawić bydlaka. Bardzo często są to miesiące ciągłego doglądania

Co do cieliczki to jest ta sztuka o której pisałem że najbardziej cieszy oko

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Nie zawsze tak szybko da się poprawić bydlaka. Bardzo często są to miesiące ciągłego doglądania

Co do cieliczki to jest ta sztuka o której pisałem że najbardziej cieszy oko

Takiego małego to zaniedbanegio ciężko ruszyć. Ale te twoje ze zdjęcia już miały na czym masę budować

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v