Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Karol6130 napisał:

No i stodoła dziś bez gnoja już 

Bycki zadowolone

Teraz garaż i dwie piwnice zostały do wyrzucenia 

garaż 🤔 piwnice 🤔

Strongman napisał:

Cały dzień pada

20240820_130555.jpg

no i fajnie...

Opublikowano

W  nocy 1,5mm. Kiszka bo nic burzowego w prognozach już nie ma.

Opublikowano
2 minuty temu, artek27 napisał:

U mnie dzisiaj 28mm BSI

U mnie 27mm przez cały sierpień z czego 20z  wczorajszego i przedwczorajszego opadu

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Chłopaki rura spiro nadaje się do wywietrznika z obory? Nie zezre jej?

Nie chce mi się bawić z plastikami bo muszę ją pod dachem podwiesić i w kalenicy wyjść 

Nie powinno zeżreć.

Żytnie rolniki biorą się za orki złotoziemów. Jeden już wyorał, drugi zaczyna

• Like 1
Opublikowano

Chłodno, pochmurno, bezwietrznie,  wysoka wilgotność... idealnie na herbicydy

20240820_140935.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Te przyjechały bez mięsa i dwa bez mleka 🤭

Dwie razem na jednym zdjęciu kosztowały tyle co wycacany cycek

IMG20240816115608.jpg

IMG20240816115617.jpg

Mierzyć to se można siuroka.....

Cielun trza ważyć. Waga prawdę powie

Co w tym dziwnego że te 2Jersey kosztowały tyle samo co 1 simental 🤔

Opublikowano

Owocki mniam mniam 🤭 

A tu ci pierdaczą, że 5l glifo na hektar to zabójstwo i na drugi rok w plonie siedzi 🙋

2 minuty temu, Agrest napisał:

Chłodno, pochmurno, bezwietrznie,  wysoka wilgotność... idealnie na herbicydy

20240820_140935.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

Wracaj wracaj na kukurydzy więcej zarobisz?

Czy ja wiem czy to taki dobry pomysł powrót do hodowli  na wczasy już nie pojedzie .Teraz sporo wydać na cielaki mleko itp. i czekać 2 lata na jakiś dochód 🤔 .

Opublikowano
15 minut temu, Michal2399 napisał:

Chętnie kupię takie dżirseje jak te na zdjęciu 

10 minut temu, Baks00 napisał:

Tam silnik deutza? Coś trzeba zrobić?

Tak. F3l912. Motor po kapitalnym remoncie 

Nie ma hamulców. Hamuje hydrostatem i takim niby sprzęgłem 

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, pedro2 napisał:

Chłopaki rura spiro nadaje się do wywietrznika z obory? Nie zezre jej?

Nie chce mi się bawić z plastikami bo muszę ją pod dachem podwiesić i w kalenicy wyjść 

azot zeżre ją bardzo szybko, znaczy amoniak

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, Michal2399 napisał:

Michałku przyjrzyj się porządnie i napisz, jakie cechy jerseya mają te cielaki...

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, jacor73 napisał:

Coś słabo te babcyne modły działają, jak jeszcze do tej pory "dobrej żony" nie wymodliła🤭

Oj chyba nie tylko plecy bolą, bo coś literki przed oczyma się jeszcze przestawiają 🙃

Wybacz mi proszę. A propos modłów moja koleżanka 10 lat się modliła o dobrego męża ale jej i tak nie wyszło

• Sad 1
Opublikowano
43 minuty temu, soltys48 napisał:

Tak. F3l912. Motor po kapitalnym remoncie 

Nie ma hamulców. Hamuje hydrostatem i takim niby sprzęgłem 

To do tego worka z pieniędzmi jeszcze muszę nazbierac

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v