Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Zobaczysz coś dz-dzież coś strzeli nie będziesz mógł się ruszyć pracować i wtedy będziesz myślał po co to mi było.

Mi tam na tym co mam nie zależy 

Wszystko jest bo jest

W końcu każdy z nas prędzej czy później pójdzie do piachu

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Oj sam doisz w niedzielę...i ooo...

Ale tylko to i dam jeść i nic wiencej,czasem poród w żniwa czasem tak ale siano to nie jak raz zmoknie nic nie będzie.

Opublikowano
21 minut temu, pedro2 napisał:

Gospodarza jeszcze napoić trzeba 🙃

Ototo.

"Kto się nie rozwija ten się cofa"

"150ha mamy i z żoną oboje na etacie bo bym nie wyżyli. To wszystko przez łukarine!!" 

😁

Krów by dostawili to by się wyrównało 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, przemek28_28 napisał:

A to myślisz że od pracy w niedzielę? 

Nie ale to dzień odpoczynku co każdemu się należy nie ma pancernych ludzi.

Wiadomo każdy pójdzie do puchu ale poco tak wcześnie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Ne ale to dzień odpoczynku co każdemu się należy nie ma pancernych ludzi.

Wiadomo każdy pójdzie do puchu ale poco tak wcześnie.

A w poniedziałek czy w środę niemożna odpocząć?

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Karol6130 napisał:

Ludzie nic dalej nie liczą, robią koszta bo jakoś to będzie a później płacz 

I to dziwne przekonanie że rolnik to z lepszej gliny od przedsiębiorcy

I to tłumaczenie że gospodarstwo jest budowane pokoleniami a firma to co innego 

Ponoć jak nie masz 2 trakturów po 3 schodki i jednego na 4 to nie gospodarz. 

Ja dospawałem trzeci bo nikt ze mną we wsi gadać nie chciał 

Do rankingu nie liczyć emtezeta i Władka 🤭

• Haha 6
Opublikowano
30 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Bardziej szkoda tych kolarzy, cały weekend w tym pyle ...

To nie mazowieckie czarnoziemy żeby byle wiatr piasek po polach ganial

33 minuty temu, Agrest napisał:

To połamane drzewa trochę tej biedy ukryją. Wstydu nie będzie😁

Wasze domy paroma gałęziami zakryje ? To temu dzieciom mieszkania w miastach kupujecie..

Opublikowano
9 minut temu, Leszy napisał:

Widać nie ma idealnego rozwiązania. Jednak strona bez własności zawsze będzie tą słabszą. 

Idziesz do firmy, to też pracujesz za pensję, a nie udziały .

Motywacją ma być wypłata. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

nie wiem ile ma dokładnie ale chyba z łąkami 55ha, reszta ma po 15-20 tych większych, może 25, no i kilku mniejszych po 5-10. Też już na 3 gminach obrabiam ale dobre ziemię w miarę, mam najdalej 10-11 km na pole, ale jakbym miał jeździć do piachu to bym olał, tamci to jeździli do tego pola z 15-20 km tyle że było do czego jechać, ale widac po 2 latach dolozyli do tego, no i to gospodarze z nowym sprzętem, także tam wyjazd na żniwa nowym sprzętem to chwila, bo i nowy kombajn i nowe traktory.

To w tym sezonie dołożyli na bank. Takie klasy ziemi to w ostatnich latach raczej kiepski biznes, a jeszcze może dopłacić za dzierżawę to już porażka. Ale areał kuszący. 

Opublikowano
Przed chwilą, przemek28_28 napisał:

A w poniedziałek czy w środę niemożna odpocząć?

A taki myślisz ze odpocznie tez będzie robił bo to nałóg co prowadzi do śmierci nie da się organizmowi zregenerować.

Opublikowano
6 minut temu, przemek28_28 napisał:

Nie chce wywoływać gowno burzy ale czemu jeden czy drugi nie ratuje dzieci w palestynie czy Izraelu? Skoro obaj cuda robią?

....bo głosowałeś na Tuska...

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Szybko niedziela nam się zaczyna 

I to dopiero pierwsza....w tym tygodniu...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v