Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Zaraz się pojawia ciemniejszej karnacji...

Jak głosowałeś żeby ich tu ściągnąć, to Ty się teraz wykaż, wal im a swoich nazywaj nierobami. Narobiliście gnoju na wyborach, a teraz głowę w piasek.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Mateusz1q napisał:

komu jak komu ale myślałem że wyplate masz w gotówce i nie posiadasz konta narzędzia inwiligacji 

Gdzie teraz dostaniesz wypłatę do ręki? Sam bym tak wolał. 

14 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Przy twoim areale prawie 1300 ryczałtu dla małych bez ekosraki + ewentualne onw. Paliwo 1,46 za litr. I to wszystko za 5 minut roboty. Wiesz ile kur trzeba naskubać za te pieniądze? 

Czyli wiele się nie pomyliłem. Mniej tego niż zostaje z jednego rzutu kurczaków... 

RSP ruszyła zakończyć żniwa.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Qwazi napisał:

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie sztuką jest wpakować  całe dochody w nowy sprzęt który może nieraz pracuje pół dnia w ciągu roku ... Jeżeli nie ma to się kupuje, ale jeżeli stary działa ... Agregat mam 3m po Ursusie 5314, ten ciągnik co mam teraz dałby radę z 3.6, tylko po co zmieniać, się stary rozleci to się kupi kolejny ...

Przede wszystkim trzeba myśleć i liczyć. Wtedy to o czym piszesz jest oczywiste. Jeśli się nie myśli i nie liczy, to się kupuje kosiarki w finansowaniu 50/50🤷

ale Cię dupa piecze o tego Radka. Gospodarstwo ma dobrze funkcjonujące, dom postawił i co zazdrościsz mu ? Nawet jak wziął na finansowanie to zaraz spłaci i zapomni, Ty pewnie będziesz dłużej pamiętał niż on. Zresztą jak daja na finansowanie 0 proc. to głupota nie brać. Zwłaszcza jak maszyna potrzebna. Sam nie masz co o sobie napisać to ciągle posługujesz się swoim bratem.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Jak głosowałeś żeby ich tu ściągnąć, to Ty się teraz wykaż, wal im a swoich nazywaj nierobami. Narobiliście gnoju na wyborach, a teraz głowę w piasek.

Zauważ że ciapatych ciągnie socjal.

To PiS upowszechnił.

Tam gdzie za darmo nie dostaną tam nie pojadą.

Ty chwalisz państwo socjalne, ja nie...

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

8 minut temu, slawek74 napisał:

może Ty to tak postrzegasz...🤔 ale spełnić wymagania w prow to już trzeba się wysilić i pracować a nie za darmo...

Szukali  dzierżaw brali na papier na 10lat po to żeby większe maszyny dostać. Na tych dzierżawach siali łubin i słonecznik 🌻 nigdy nie odchwaszczanie. A maszyny stały nie używane pod wiatą. Po 10 latach oddali ziemię zajebaną chwastami a maszyny sprzedali z zyskiem 200%. 

nie znam takich... u nas wszystko legalnie bez ściemy...

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

ale Cię d*pa piecze o tego Radka. Gospodarstwo ma dobrze funkcjonujące, dom postawił i co zazdrościsz mu ? Nawet jak wziął na finansowanie to zaraz spłaci i zapomni, Ty pewnie będziesz dłużej pamiętał niż on. Zresztą jak daja na finansowanie 0 proc. to głupota nie brać. Zwłaszcza jak maszyna potrzebna. Sam nie masz co o sobie napisać to ciągle posługujesz się swoim bratem.

Nic mnie nie piecze. Radosław sam zaczął, tym samym nadepnął mi na odcisk. A że przekroczył moja barierę wkurw...i jestem pamiętliwy w takiej sytuacji to 🤷...nie zwykłem się chwalić co do siebie samego🤷...coś tam czasem pokażę 

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Nie drogi panie, kit wam wciskali że ciapate tu nie zostaną i daliście się na to nabrać, zostaną i masz rację że dla socjalu, tylko że ci co na nich głosowaliście podpisali że dadzą im socjal i mieszkania, myślisz że unia jest taka ciemna i nie wie że zaraz by stąd spierdolili do nich?

Opublikowano
29 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo trzeba o tym pamiętać żeby zaplacić. Nie ma to jak wybrać wszystko z konta po wypłacie i zapłacić fizyczną gotówką od razu. 

I dajesz się inwigilować bo masz konto bankowe🤔 szok myślałem że kasa na rękę na koniec miesiąca 🤣🤣🤣

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

To PiS upowszechnił.

Tam gdzie za darmo nie dostaną tam nie pojadą.

Ty chwalisz państwo socjalne, ja nie...

Z tym się zgodzę. U mnie praktycznie na wiosce już za pisu pełno murzynów czarnych jak heban i wcale obdarci nie chodzą. Mieszkają, kupują, do lekarza chodzą, do szkoły. Nie wiem, czy wszyscy, ale niektórzy pracują  Np.  u mnie sami ukraińcy, ale już kojs kabanos ma prawdziwe multi kulti, nawet tajowie, czy indianie- nie wiem. Tacy niscy żółci

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Nie drogi panie, kit wam wciskali że ciapate tu nie zostaną i daliście się na to nabrać, zostaną i masz rację że dla socjalu, tylko że ci co na nich głosowaliście podpisali że dadzą im socjal i mieszkania, myślisz że unia jest taka ciemna i nie wie że zaraz by stąd spierdolili do nich?

Tak czy inaczej socjale popierasz.

Ciapatym tacy pasują...😆

Opublikowano
15 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Zaraz się pojawia ciemniejszej karnacji...

Będziesz mógł się wykazać...😆

A z ciekawości spytam kartę do referendum wziełeś czy nie?

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Chłopy, tania i dość mocna (około lub nieco powyżej 1,5kW) kosa spalinowa - do przepalenia maksymalnie jakieś 15l mieszanki rocznie. Ktoś coś? 

Słonecznie, ciepło.

tanie to to nie jest ale solidne 

IMG_20240615_134834.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v