Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna, jaki gorąc od rana ..

Myślałem że po deszczu chłodniej będzie, a tu jeszcze bardziej parno..  

W nocy podają znowu deszcz. Dzisiaj przestój z robotą,do lekarza z młodym bo coś wczoraj cały dzień gorączkował a dzisiaj jak ręką odjął. Ciekawe czy popołudniu da się belowac...bo o koszeniu nawet nie myślę chociaż w poniedziałek kosili po niedzielnej ulewie 

po ulewie się najlepiej kosi, zboże takie nie za suche i się nie kurzy, a kosić trzeba bo już pół lipca, zaraz śniegi i mrozy 😂

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Nieźle się ma tym Podlasiu bawią🤦

To raczej warszafka jest

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

po ulewie się najlepiej kosi, zboże takie nie za suche i się nie kurzy, a kosić trzeba bo już pół lipca, zaraz śniegi i mrozy 😂

Ciekawe czy ktoś wyskoczy z siewem rzepaku początkiem sierpnia

Opublikowano
8 minut temu, Uziu92 napisał:

Ja aż taki nie jestem żeby kosić na siłę. Mam czas, ale ludzie sraczki na wsi są. Kumpel jeszcze żyta nie zaczynał, ba on owies końcem sierpnia będzie kosil bo siał w maju.

Opublikowano
14 minut temu, Uziu92 napisał:

To POkaż i koś 🤣🤣🤣

17 minut temu, 6465 napisał:

received_1349689172362528.jpeg

@Nieustraszony1044

received_1181404196315065.jpeg

Screenshot_2024-07-16-18-08-28-204_com.facebook.katana-edit.jpg

• Haha 2
Opublikowano

od rana grzeje-wczoraj dalo kilkanascie mm .. 

1 godzinę temu, Andpol napisał:

Wkurza mnie ten deszcz u ludzi rzepaki jeszcze stoją.

w tamtym roku rzepaki poszly na koncu nawet po jarych.

Opublikowano (edytowane)

Widzita, wspomaganie w końcu zamontowałem do mojego woła roboczego, teraz to robota lux, trzeba z 20ha dzierżawy dobrać 😎

Żaden Tusk czy Morawiecki mi nie dał na to 🙊

17212012984804321238495264947202.jpg

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano
41 minut temu, 6465 napisał:

Przecież to nie rolnicy co można spałować i gazować. 

Tu uj wie czyje to dzieci  a raczej bachory wysoko postawionych ludzi. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

📢

W imieniu Karola chciałbym złożyć najlepsze życzenia imieninowe dwóm jego domniemanym treściowym oraz jednej Pani, która ma fajną przechowalnię na parapecie. Na wszelki wypadek życzenia kieruję też w stronę koleżanki @malaczarna mając na względzie, jakim imieniem Mieczysław się do niej zwraca, chociaż nie sądzę, że ma na imię Aneta. Ale, że Karol się z nią umawiał na bliżej niesprecyzowany układ, to tym bardziej należy jej życzyć najlepszego 😉🤭...

@Łolek @slawek74 przekażcie szanownym małżonkom 💯💐

Opublikowano
Leszy napisał:

Już na agregacie doiłeś?? 

co znaczy już 🤔🤦

Baks00 napisał:

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Phi, u mnie 52 godziny nie było.

A ten brak przeszkadzał królikom?

zwłaszcza jednemu 🤭😁

GRZES1545 napisał:

6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Chmury dziś chyba nie będzie młocki

Jak już to pod kocem 🤭

ciekawa alternatywa 🤭👍

Qwazi napisał:

📢

W imieniu Karola chciałbym złożyć najlepsze życzenia imieninowe dwóm jego domniemanym treściowym oraz jednej Pani, która ma fajną przechowalnię na parapecie. Na wszelki wypadek życzenia kieruję też w stronę koleżanki @malaczarna mając na względzie, jakim imieniem Mieczysław się do niej zwraca, chociaż nie sądzę, że ma na imię Aneta. Ale, że Karol się z nią umawiał na bliżej niesprecyzowany układ, to tym bardziej należy jej życzyć najlepszego 😉🤭...

@Łolek @slawek74 przekażcie szanownym małżonkom 💯💐

🙆‍♂️😁🤦🤣🤣🤣 nie opłaca się 😁

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v