Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Łolek napisał:

Nic jej nie będzie, jeszcze możesz pędzelki ekstrakcyjnaą wymyć, ale jak wszystkie nie smarują to Leszy może mieć rację 

Pewny jesteś że chcesz ze mną handlować😉

@Qwazi będziesz kierowcą 

Dałem mu ogłoszenie i tyle z mojej strony on bardziej na 2,6 m zdecydowany jest 

przecież to to samo tylko 40 cm węższe 😂

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Moja lepsza niż batmana

20240531_213616.jpg

batman^2  to on by był jakby sutanne przywdział 

3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Byś miał pszczoły to byś miał...

uszy ma i musi mu wystarczyć 

Opublikowano
9 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Ale jaja

2 l🌧️ spadło

Maj 5 l

Ostatnio nie jestem na bieżąco. Ostatnio u mnie to padało z 15 minut w poniedziałek chyba. Śladu nie było później. Wczoraj widziałem chmurę nad Tobą i ścianę deszczu. Ja w tym czasie belowałem siano i zdążyłem zabrać. Dzisiaj mam nadzieję że prognozy się sprawdzą i będzie padać, a tymczasem etat czeka

Opublikowano

Dzień dobry. 

Wczoraj ze 3 litry pokropilo, i wieczorem się wypogodziło. Dziś zapowiadają coś wieczorem. Na wioskach niech pada, a w miasteczku niech dadzą Kultu posłuchać. 

Opublikowano

Nie wiem co Pafnucy ma za prasę ,jeśli na smar to nie podpowiem ,jeśli na olej to za chiny nie używać olei do smarowania łańcucha w pile  .zdarzają się jakieś ble i zasyfią sitka  ,ale to tak skutecznie zaglutują magistrale że k**wa latami nie możesz dojśc tołku .tego nawet pół litra nie przepuści na rurki i wszystko na amen zaje..... klejone .       Wczoraj nawozy siałem na trawy ,a tu chmura z Augustowa idzie ,ale czarna aż siwa no popada idę na obiad bo siewnik umyty .       Jak tu kiedyś Fireseba pisał ,,żaden front Augustowa nie pokona ''. Zona jechała i mówi w Augustowie pada dobrze ,aż do rogatek i nima .

Kultu   Arachia była przez 9 lat w latach osiemdziesiątych zakazaną piosenką . Brat ją nagrał na zagranicznej jakiejś rozgłośni .

Opublikowano

Przyjmujesz zamówienia na owies?

W tym roku bida, ale na taką trzodę chyba namłócę.

Możemy pisać kontrakt😜

Opublikowano

Owies to tani nie będzie. Wczoraj przejeżdżałem to 10cm od ziemi i już kłos wylazł. 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie chcę takiego owsa. Tylko bezłuskowy albo ewentualnie jeśli będą jeść to ozimy. 

Kukurydzy ci sprzedam zanosi się całkiem fajnie.

IMG_20240531_204206.jpg

Opublikowano

U mnie kto ma na 3 klasie to nawet fajny, ale 4-5-6klasa to górkami po kostki, dołkami nad kolana.

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Owies to tani nie będzie. Wczoraj przejeżdżałem to 10cm od ziemi i już kłos wylazł. 

IMG_20240531_204206.jpg

Tomek a na co komu ten owies , palić już się nie opłaca to i ceny nie będzie

Co dajesz w podsiewacz że już taka kukurydza 🤔

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, 6465 napisał:

IMG_20240531_204206.jpg

Mam jeszcze 11 beczek w stodole, po około 150kg w każdej. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Nie zapominaj że moda na fit - płatki owsiane, ciastka owsiane i przede wszystkim mleko owsiane.

Młodzież ma pierdolca. Kawa tylko z mlekiem owsianym bo krowie bee

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Agrest napisał:

Nie zapominaj że moda na fit - płatki owsiane, ciastka owsiane i przede wszystkim mleko owsiane.

Moda na bycie fit to już przeminęła, tania pasza nic więcej 

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
Agrest napisał:

4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

właśnie to miałem Marcinowi napisać do tego są technologie głównie w Skandynawii że te plewy- łupiny od owsa są wykorzystane w przemyśle dodawane do jakiś tworzyw żeby były bardziej eko. nawet coś w Volvo jest robione z odpadów owsianych Dotego ciągle słyszę w radiu reklamę że Melvit kontaktuję calosamochodowe ilości owsa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v