Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 godzinę temu, Agrest napisał:

@Karol6130  co się nie chwalisz że pierwszy do ciebie jedzie.

Teraz to strongmenowi gul skoczy, a w teściach to będziesz przebierał jak jacus w biletach autobusowych😁😁😁

https://www.facebook.com/share/v/qqMLWTKHDa1i5Yh6/

No niebardzo 

Jak powiedziałem Mariuszowi o 7s.155 to mnie wyśmiał 

Że dziadostwo.

Ale ten 7s.180 wcale głupi nie jest dla krowiarza.

Skrzynia 24x24 klepią ją od 06r

Waga 7.5t 

Silnik 6.6l

750 nm

Tylko to malowanie, nawiązanie do serii 30xx

Po serii 30xx były dwie bardzo dobre serie mf 61xx i 62xx

62xx chyba była do tej pory najlepszą serią

Czyli trzeba poczekać z zakupem trochę 

Zresztą za co 

Ja ledwo na 0 wychodzę teraz 

Dziś tylko 300 zł mi zostało w portfelu

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Nie wiem czy Magda zgodzi się dalej kierować🤔. Daleko od was do Koszalina?

Może być i ćwiartka z Magdą a Ty pokierujesz 🤭🤭🤭

Ze 120-130km 

Więcej nie będzie 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

naprawde sadzisz ze nie wiem jak sie robi krokiety ??  ze 30 sztuk , gar barszczu i jedzenia full

ale na wigilie ???

tam nawet w sezonie niewiele jest a co dopiero teraz.. 

mielno , darlowek, ogrody hortullus, kolobrzeg bo tak to umresz znudow.

ja jade 1  lipca w tamte rejony.

bedzie moja ulubiona pogoda-codzienne opady 😂

k**wa-sialem nostrzyk w ciagu 15 minut przylecialo 14 bocianow.....ja pierdziu takie glodne ??

Ja tam jadę odpocząć. Nie lubię zgiełku , korków i przepychania się między ludźmi. Mam to na co dzień.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Może być i ćwiartka z Magdą a Ty pokierujesz 🤭🤭🤭

Ze 120-130km 

Więcej nie będzie 

I będzie mi śpiewać całą drogę 😆. To lepiej nie.

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

A to i u mnie dziś prąd zajumali.

Widać jakieś testy🤔

Testy sresty.

Zielona energia pewno nie mieści się w PRLowskich drutach. 😁

Od 3 dni kilka razy dziennie na pół minuty wywala. Teraz na dobre, ale już chłopaki hilluxem pojechali 

W ostatnich dniach bamber 30kW uruchomił 

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Polecasz jakiś osrodek

Mój Boss u którego pracuje ma tam domki do wynajęcia i udostępnia mi klucze za friko. 

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

No gdzie.

Toć mówił, że na wom nic nie będzie czepiał bo mikropompki szkoda 🙆

ursus by jeździł 

Ale całkiem serio to taki ciągnik 80 koni do takiego rozrzutnika jest wystarczający 

Opublikowano
3 godziny temu, Buszmen11 napisał:

Weź go całego sobie, nie mam nic przeciwko. 

Chybam niegodny. Na poddębickim padało, do mnie znowu nie dotarło. Owies kaput😞

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Mój Boss u którego pracuje ma tam domki do wynajęcia i udostępnia mi klucze za friko. 

Ciotka moja kiedyś miała tam domek holenderski, pamiętam że za dzieciaka co roku jeździliśmy. 

Do plaży było blisko, obok Chłopy, wioska rybacka to i rybkę można kupić, do Kołobrzegu blisko, fajnie tam nawet.

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, HF86 napisał:

Dzisiaj też chyba debata o psiukaczach była. 

Siedzę sobie przy piwoni i słyszę siuntke, a to nasz największy oporowiec ,ponad 25 ha kukurydzy i nie mniej ziarka ,wszystko na 5ciu wioskach w koło i biardzki 400l 

20240528_212133.jpg

Takim ludziom to powinni medale dawać 😛

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Testy sresty.

Zielona energia pewno nie mieści się w PRLowskich drutach. 😁

Od 3 dni kilka razy dziennie na pół minuty wywala. Teraz na dobre, ale już chłopaki hilluxem pojechali 

W ostatnich dniach bamber 30kW uruchomił 

Była by izera to by szło w doładowanie auta 

A tak żarówki mrygają

A najbardziej wkurza dojarka

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Ciotka moja kiedyś miała tam domek holenderski, pamiętam że za dzieciaka co roku jeździliśmy. 

Do plaży było blisko, obok Chłopy, wioska rybacka to i rybkę można kupić, do Kołobrzegu blisko, fajnie tam nawet.

Byłem w chłopach. Ryby prosto z kutra kupowałem. Jest fajny klimat.

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

Ja tam jadę odpocząć. Nie lubię zgiełku , korków i przepychania się między ludźmi. Mam to na co dzień.

To myślimy podobnie, dlatego podoba mi się w Międzyzdrojach/Świnoujściu. 

Plażą do Niemiec przejedziesz a tam nikogo nie ma praktycznie i masz spokój i ciszę o.O

Tylko że kawałek drogi jechać jest 

1 minutę temu, 6465 napisał:

Byłem w chłopach. Ryby prosto z kutra kupowałem. Jest fajny klimat.

To też pamiętam, z kutra nosili do tych baraków za plaża a tam skrobali i cyk taka świeża na patelnię 😉 

Ale ja wtedy miałem z 10-12 lat, ale smak tej ryby pamiętam nadal 

Opublikowano
1 minutę temu, farmerss34 napisał:

a gumiaki Twoje? czy też sąsiada?

Moje, obuwie letnie. 

Z jarego ni słomy, ni ziarka nie będzie niestety. 

Opublikowano

Kaczyński z lichocką był dziś w Łowiczu. Jak jakiś przeciwnik zaczął coś krzyczeć do kaczora żeby przeprosił to mu dali gazem po oczach 🤣🤣🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A ile sekcji i czy elektroniczne, jakie opony jakiej marki, zaczep kulowy cięgło hydrauliczne.

Ale tak czy siak to raczej dobra cena.

obciążnik to tam dają nie za ciężki.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
7 godzin temu, Qwazi napisał:

Kocur tak potrafi

Kurde, 5 miotów kotka pod korytem cielaków odchowała, i żaden wcześniej nie pożarł. 

7 godzin temu, jacus napisał:

do paczkomatu wejdzie ?? to mi go wyslij .

Jak wpierniczał ostatniego, to wtedy dostał widłami, że jeszcze wyleciał z obory, ale pewnie by zdechnąć gdzieś w polach. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v