Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ależ tych k**ew chrabąszczy majowych lata.  Połowy kwietnia nie ma a już się rozbijają. Spotkać się z takim bez kasku na motocyklu to jak kamieniem w ryj zarobić🤣

Że też na to jaka plaga Tuska nie spadnie

Opublikowano
4 godziny temu, malaczarna napisał:

Za 5 ha to byłoby 1000 zł do zapłaty. A tak to poświęcać się muszę 

600 chyba miesięcznie było 

Jak ktoś płacil KRUS z 50 lat to ile teraz by miał emerytury?

Ci powiem tak       ,ostatnio potrzebny był papier o niezaleganiu skladek ,to w krusie  babę najpierw wryło ,a póżniej mnie ,gdy powiedziała że mam ciągłośc ubezpieczenia od pierwszego stycznia 83 r .   A Ja se kombinował że od 90 r   . Jak nic się nie zmieni a dożyję do 65 r ,to będę miał 51 lat składkowych . Ale jaja .🤷‍♀️

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Czyli sam?

Ja owies i lubin. Teraz lenistwo do majowki

Już mleczyki z dwa tygodnie kwitną. Nie ma na co czekać z kukurydza

A co w maju,słonecznik?

Opublikowano
5 godzin temu, HF86 napisał:

My już blokować dróg nie zamierzamy. 

Są odwiedziny u posłów i senatorów, oraz chyba dostanie się starym związkowcom za wpier...lanie się i układy. 

Nie wiem, jak tam ten protest wyglądał. Muszę zapytać, ale chwilowo nie mam czasu na dzwonienie...

4 godziny temu, jacus napisał:

prawdzwi rolnicy wkoncu zaczeli protestowac ??

Co masz na myśli?

Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

To drogami polnymi że bez kasku ?

Hipotetycznie. Czasem wystarczy jak jadąc rowerem strzała od takiego dostaniesz.

Z motocykla ja mam tylko skuter, i bez kasku bo czasem te 500m asfaltu to się zakładać nie chce

Opublikowano
56 minut temu, 6465 napisał:

Ja po dwudziestym wziołem dwa dni wolnego i pewnie wtedy dopiero będę siał , bo ziemia nie gotowa.

Patrząc co się dzieje z cenami to ruletka jakiej nigdy nie było.

Najwyżej opór prochnicy ziemia dostanie. Jakoś to będzie 

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Z motocykla ja mam tylko skuter

To zupełnie inne pojazdy...

Nie łącz tak.

Co najwyżej jednoślady...taka daleka rodzina....

21 minut temu, Agrest napisał:

Że też na to jaka plaga Tuska nie spadnie

A to musi Rysiek wykląć...

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

To zupełnie inne pojazdy...

Nie łącz tak.

Co najwyżej jednoślady...taka daleka rodzina....

A to musi Rysiek wykląć...

Teraz ? Rysiek? Tuska?

Toć najlepszy płemieł na miarę tych czasów

Opublikowano (edytowane)

To bardzo dziwne...

Żart

Wiem co motorower, a co motocykl.

Jednak większy silnik nie zrobi ze skutera, motocykla....

Se napisać , to se mogom....

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
4 godziny temu, malaczarna napisał:

Za 5 ha to byłoby 1000 zł do zapłaty. A tak to poświęcać się muszę 

600 chyba miesięcznie było 

Jak ktoś płacil KRUS z 50 lat to ile teraz by miał emerytury?

Mój ojciec miał 47 lat składkowych w KRUS to ma 1400 coś na rękę

• Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Posiane mam ale trawę trzeba pokosic. Zepsulam kosiarkę. Przyznać się mężowi czy ktoś naprawi?

co się staneło ? wczoraj zmieniłem olej i noże naostrzyłem na rozpoczęcie sezonu a tankują niech sobie sami 

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał:

To bardzo dziwne...

Żart

Wiem co motorower, a co motocykl.

Jednak większy silnik nie zrobi ze skutera, motocykla....

Se napisać , to se mogom....

No chyba że są ,, skutery ,, 400 600 800 pojemność a to tak naprawdę szybko motocykl z zewnątrz przypomina kształtem skutera a bebechy turystyka / ścigacza 

Opublikowano
Dnia 11.04.2024 o 09:16, Belaruss820 napisał:

Cena nie gra roli. Ważny jest serwis a mamy blisko,tak też doradzał chłopak co naprawia piły i kosiarki żeby nie patrzeć na cenę tylko moc i dostępność części zamiennych. Starszych wynalazków nie chcą naprawiać zbytnio bo mówią że już części może nie być. Tak jak sąsiad ma Murraya starego to już lepią przy silniku.

https://www.facebook.com/marketplace/item/3111369488994828/?ref=search&referral_code=null&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3A29b091d3-7d33-4871-8be9-2a8fff4762a2

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Za to lubię cepiątkę. Że można wygasić wskaźniki a zostawić jedynie prędkościomierz. Jak w saabie.

Możesz sobie nawet komunikaty  z wyświetlacza przenieść na zegary

Opublikowano
38 minut temu, Qwazi napisał:

Nie wiem, jak tam ten protest wyglądał. Muszę zapytać, ale chwilowo nie mam czasu na dzwonienie...

Co masz na myśli?

u nas ci co jezdza z czerwona kartka w kabinie to zaden z rolnictwa nie zyje .. kazdy ma inne zrodlo utrzymania.

1 minutę temu, mf362 napisał:

Do turdusa jak idzie woda to też robi się szary kolor ?

jak swiecona to nie....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v