Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, artek27 napisał:

I nowy dobytek jest.

IMG20240406165824.jpg

Małopolski? Niech się zdrowo chowa👍

2 godziny temu, Bananek napisał:
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Farba jest ale ja czarnych włosów nie mam

zaraz zaraz, czyli to o Tobie jest ta słynna polska pieśń narodowa: panno walerciu....

A w tej pieśni jest coś o...czarnej🤷🤭

@lukasz20 jak tam?... bo ja jeszcze z hektar...

IMG_20240406_184925_514_HDR.jpg

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, soltys48 napisał:

39 minut temu, Bananek napisał:

ale chyba nie nowym nabytkiem

Tym z końca ubiegłego roku 

lubczykiem

12 minut temu, Qwazi napisał:

było było

Edytowane przez Bananek
  • Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, Qwazi napisał:

Małopolski? Niech się zdrowo chowa👍

@lukasz20

IMG_20240406_184925_514_HDR.jpg

W tym roku nie malopolski tylko po ogierze sokólskim 

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

A gdzie pompon

Jest juz pompon

IMG20240406192539.jpg

• Like 5
Opublikowano
6 minut temu, artek27 napisał:

W tym roku nie malopolski tylko po ogierze sokólskim

A matka?

11 minut temu, superfarmer02 napisał:

Norma wyrobiona niczym za PRL 😂

Teraz dopiero skończyłem...3 ha od 16:15🤷...ale żeby to był jeden prostokątny kawałek pola to...

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Wstyd to kraść i z czyjejś d*py spaść.

Lux maszyna

Dokładnie. Moja żona opowiadała że kiedyś pandą jechała to jej się podobała. Ja raz w życiu jechałem na blabla carze na trasie zamosc-lublin to w czworo ciasno było,ale nawet to jechało jakoś sensownie 

Opublikowano (edytowane)

Ja zostałem pospieszony przez małżonkę do prac polowych. Mówię,tłumacze że mokro,że wlało sporo deszczu,a ta że ktoś tam coś robi. No to pojechałem orać, 2ha zaoralem a gdzie niżej to tragedia. W poniedziałek się zaorze i może coś wkoncu posieje na innych działkach. 

Edytowane przez Belaruss820
Edit
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, artek27 napisał:

Matka malopolska i poszła bardziej w matke niz w ojca.

Wyjdzie coś na kształt ślązaka, jeśli zachowa suchą nogę💪

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Ja zostałem pospieszny przez malzonkę do prac polowych. Mówię,tłumacze że mokro,że wlało sporo deszczu,a ta że ktoś tam coś robi. No to pojechałem orać, 2ha zaoralem a gdzie niżej to tragedia. W poniedziałek się zaorze i może coś wkoncu posieje na innych działkach. 

A ja se Lubin siałem...gość zruszł wczoraj, to nawet trochę się kurzyć próbowało....a rano deszcz padał....

....taka sytuacja...

4 minuty temu, kizak napisał:

wsiadasz jak do kokpitu w samolocie 

....od góry?

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A ja se Lubin siałem...gość zruszł wczoraj, to nawet trochę się kurzyć próbowało....a rano deszcz padał....

....taka sytuacja...

Też se siałem, ale łubin😉🤭...Lublina to bym...nie umiał🤷🤭

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

....taka sytuacja...

....od góry?

U mnie też się kurzyło miejscami,tak to jest jak przepuszczalny piach( wg @Qwazi taki piach to nie piach, pozdrawiam Mariusz). Ale co jak co lemiesze i odkladnie się szybko się scierają więc już na następny sezon wjeżdża obrót 3x50 jakiś obowiązkowo. Tam gdzie się z rozrzutnikiem kopałem to tragedia,ciągnik ściąga i "kiełbasy" się wyorywują,trzeba najpierw talerzowką i wtedy orać bo po pszenżycie zielono za bardzo

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

zaczynacie bredzic

Ty bredzisz non stop. Przecież wiedzy to nawet najmniejszej nie masz... Nawet dyplom szkoły rolniczej istnieje pewnie tylko w twojej wyobraźni... 

Całkiem udany, ciepły dzień. Facelia posiana, mieszanka u Seniora też, nawet pod ziemniaki u niego i u siebie ruszone i glebogryzarka odpalona... Na wtorek trzeba sadzarkę zamawiać, dziś już dużo ludzi sadziło i siało...

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ty bredzisz non stop. Przecież wiedzy to nawet najmniejszej nie masz... Nawet dyplom szkoły rolniczej istnieje pewnie tylko w twojej wyobraźni... 

Całkiem udany, ciepły dzień. Facelia posiana, mieszanka u Seniora też, nawet pod ziemniaki u niego i u siebie ruszone i glebogryzarka odpalona... Na wtorek trzeba sadzarkę zamawiać, dziś już dużo ludzi sadziło i siało...

Teściowa zaczęła ziemniaki przebierać na sadzenie,dzisiaj trochę pomogłem z rana i mówi do mnie że chyba w tym roku wcześniej bedą sadzone. Tak sobie pomyślałem że chyba faktycznie bo zawsze 2 maja sadzę,a tak się posadzi może bliżej końca kwietnia. @12Pafnucy nie masz przypadkiem ziemniaków do sadzenia na handel?

Edytowane przez Belaruss820
Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

Teściowa zaczęła ziemniaki przebierać na sadzenie,dzisiaj trochę pomogłem z rana i mówi do mnie że chyba w tym roku wcześniej bedą sadzone. Tak sobie pomyślałem że chyba faktycznie bo zawsze 2 mają sadzę,a tak się posadzi może bliżej końca kwietnia. @12Pafnucy nie masz przypadkiem ziemniaków do sadzenia na handel?

W tym roku będzie sadzenie długie - muszę drugiego człowieka znaleźć bo mam wszystkie podkiełkowane i będzie sadzenie jedyneczką, dwie skrzynki na sadzarkę i nakładanie na każdy koszyczek. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U mnie już w ziemi. Aby teraz zboża popryskać, qq zasieją i aby do sianokosów a że w tym roku wszystko szybciej to się nie dziwię jak na majówkę będą pierwsze kawałki 

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

U mnie już w ziemi. Aby teraz zboża popryskać, qq zasieją i aby do sianokosów a że w tym roku wszystko szybciej to się nie dziwię jak na majówkę będą pierwsze kawałki 

Opryskiwacz zaczęty i nie skończony jeszcze. W 2018 pierwszy kawałek 30 kwietnia kosiłem, resztę chyba 4 maja a na zimną zośkę cały pierwszy pokos był już zebrany. A w 2019 koszenie dopiero w czerwcu bo maj mokry.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Qwazi napisał:

Też se siałem, ale łubin😉🤭...Lublina to bym...nie umiał🤷🤭

Oj tam oj tam..kawałek kreseczki ...🤷‍♂️

15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Brawo Pioter 

Co jak co, ale Ty piszesz zawsze tak jak czujesz...

No i zawsze prawdę.

Jacus za mocno w te fantazje pojechał.

Dobrze że nie tylko ja to widzę.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v