Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod te Święta Wielkanocne, Janusz śle życzenia mocne.

Byśta tylko w koszyczku oglądali barana, nie przez cały rok każdego rana.

Szefa takiego że aż się chce krzyczeć Alleluja, a nie skąpego, przysłowiowego uja.

Kobietom niech zawsze będzie wilgotno, jak w dyngusa gdy oblane wodą mokną. 

Niech nie denerwuje Cię mąż czy żonka, mimo drożyzny niech bogata będzie święconka. 

Facetom życzę jajek ładnych jak w koszyczku, a kobietom by od jedzenia rosło w ich staniczku.

Śniadanie Wielkanocne nie samemu, lecz z rodziną, nie ze smutną, lecz uśmiechniętą Twoją miną.

W domu aby klimacik nadawały piękne stroiki co by wasz partner w łóżku zrobił się dziki. Amory te nie trzy minuty, lecz by trwały bez końca, tylko nie bierzta przykładu z Wielkanocnego zająca. 

Jak się chłop opije nie drzyjcie się na niego drogie Panie bo on tak jak Jezus jutro zmartwychwstanie! 

Wszystkiego najlepszego w te święta Wielkanocne kochani!!! 😀

• Like 7
Opublikowano

Ooo, dziś widzę klimatyzację w obu włączyłeś😁

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Ooo, dziś widzę klimatyzację w obu włączyłeś😁

Kurna cza chyba czynnika w doiczu... gorąco jak cholera w nim...

Więcej nie kupię traktora co boczne szyby sie nie otwierają 

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

A po polsku? 

to jak nabbardzije po polsku-poszukaj kto to hurysa.

1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Sąsiady jęczmień posiali, ...a ja nie posianie,nic nie pryskane,gnój nie ruszony.W poniedziałek do roboty na 11 

Szkoda gadać 😔😔

zupelnie jak u mnie,tylko  ja mam 2 tygodnie urlopu. moze cos zrobie..

11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...a tu tego...

Ładna fotka taka...

IMG_20240330_200747.jpg

zdjecia ma kto robic a robic nie ma komu...

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

zdjecia ma kto robic a robic nie ma komu.

....mało widzisz...

Toć rozwozilem...

Później jeszcze motocyklem ok 50 km zrobiłem, gruberem 2,5 ha przeleciałem, obrządek, a jeszcze  własnoręcznie passata umyłem...   Tłok na myjniach ..

Wciąż mało mnie znasz...

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mi się nie widzi. No, rozrzutnik nawet nawet... No i tego gnoja bym przygarnął ale to dopiero jesienią.

To słoma wywieziona ze sprzątania ...no innych zabudowań...

A 17 rozrzutników tego 

Na jesień wywiozłem na kupę 

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Raz do roku...

A aż tak długo u nas nie bywa...

Ja się wybieram.

Na sumę, dzieci nie wstaną tak wcześnie a i zimno na nie. Kiedyś chodziłem 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

To słoma wywieziona ze sprzątania ...no innych zabudowań...

A 17 rozrzutników tego 

Na jesień wywiozłem na kupę 

Jakbym tak 17 rozrzutników zorganizował, do tego z 5 swojego to hoho... Nawozu nie trzeba a i tak się położy... I tak trzeba będzie zrobić. W czwartek bamber woził na dwa traktory od jednego koniarza z okolicy. Chyba z 6 takich dużych przyczep, że pewnie ze 3 rozrzutniki by na każdą weszły...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v