Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

proszę mnie powiadomić z wyprzedzeniem. znów ten festyn mleczny? przyjedziemy z całą watahą

świetny sposób. czy już wybrałeś trumnę?

Grajewo się obraziło i nie będzie się promować już 🤭

Opublikowano
18 minut temu, szymon09875 napisał:

Możesz w górę, aczkolwiek zależy jaki silnik bo nie zawsze gęstszy to lepszy 

Potrzebne do case jx 70 1900h, mccormick f80 2800h, fendt 311 11500h

Pierwotnie jeździły na 15 w40, trzy albo 4 ostatnie zmiany 10w40

Opublikowano
12 minut temu, HF86 napisał:

Już ja prawie wszystkich, tych separatystów proputinowskich z twojego okręgu poznał ,chyba oprócz Ciebie. 

Pykniem se po oranzadce u Agatki 😁

Bo ja ten cichutki i nie rzucający się w oczy 😉

12 minut temu, Bananek napisał:

proszę mnie powiadomić z wyprzedzeniem. znów ten festyn mleczny? przyjedziemy z całą watahą

Nic nie wiem, ale jak mówi że będzie, to chyba bedzie 😉

Opublikowano
19 minut temu, kris91 napisał:

Podłącz normalnie z filterkiem do zbiornika, jak to nie da, to tamto siteczko zasyfił jakiś okruszek. A wcześniej przy dodawaniu gazu i puszczaniu, nie słychać było syczenia?

Podejrzewam że gaźnik brudny. Gaźnik to w ogóle z innej piły a tak jak dobrze pamiętam po chwili pracy na wolnych obrotach czy po gwałtownym dodaniu gazu zaczynały falować obroty i zdychała

11 minut temu, Bananek napisał:

świetny sposób. czy już wybrałeś trumnę?

Gazownik wiesio nie takie rzeczy robił 

Opublikowano
32 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wiedziałem że o czymś zapomniałem... O kawie zapomniałem ale czasu nie było zbytnio bo od 11 do 16 dziś 

Merlin będzie panią wójt? Bym był z waszej gminy to bym zagłosował. 

• Like 1
Opublikowano
HF86 napisał:

2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Sławek po co krowiarzowi słoma z rzepaku? Ofertę miałem kupna.

Pod d*py opasom. 

Bo przecież nie po to nowa obora na rusztach postawiona, by stara uwieziowka pusta stała 🤭🤭

to nie podlasie 🤦 normalnie pod jałówki przez ścielarkę...

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, stempos1980 napisał:

I co tu się dzieje ciekawego 🤔

A Nieustraszony Marcin siewnik na złom wywala, Marek i jeszcze paru innych mu kibicuje. Michał będzie żonę nadzorował w sypialni i nie tylko...za pomocą kamerek...a Krzysiu piłę pożarł i teraz główkuje, bo...jak do tego doszło nie wie🤷‍♂️... 

...to tak w telegraficznym skrócie 😉... 

• Like 1
  • Haha 5
Opublikowano
Qwazi napisał:

8 minut temu, FarmerDyzio napisał:

mógłbyś podać jakie ma wymiary jak jest wsunięty i wysunięty na max? Może by mi się taki nadal do poziomowania belki w opryskiwaczu.

To jest siłownik przelotowy. On się przesuwa w jedną lub w drugą stronę tak jak siłownik od wspomagania między kołami. Ma skok 2x50mm

3 minuty temu, 6465 napisał:

Na znak jedziesz środkiem ciągnika czy kołem?

Kołem 

o to nawet nie wiedzialem że takie są ;). a mógłbyś podać cenę ?

Opublikowano (edytowane)
Dnia 13.03.2024 o 19:13, jahooo napisał:

rozumiem, że się nie opłaci, jak masz zajęcie wysokopłatne, ale niektórzy płaszczą d*pę przed telewizorem po robocie i nic im się nie opłaca

Zależy co to znaczy wysokopłatne. Jak mi tylko czas i zdrowie pozwoli to będę robił. Przez jakiś czas robiłem fizycznie, na dwie zmiany i siły się znalazły aby robić u siebie. Kwestie finansowe są dla mnie drugorzędne bo choćbym miał dokładać co nieco to o ile miałbym z czego to bym robił. Później niech się zawali i samosiejkami zarośnie.

Dzień nawet ładny, słoneczny.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
46 minut temu, Qwazi napisał:

A Nieustraszony Marcin siewnik na złom wywala, Marek i jeszcze paru innych mu kibicuje. Michał będzie żonę nadzorował w sypialni i nie tylko...za pomocą kamerek...a Krzysiu piłę pożarł i teraz główkuje, bo...jak do tego doszło nie wie🤷‍♂️... 

...to tak w telegraficznym skrócie 😉... 

Dzięki za streszczenie.

Ja niedawno wrócił z małym i teraz robota w tunelu.

Piec rozpalić okryć młode siewki 

• Like 2
Opublikowano
40 minut temu, FarmerDyzio napisał:

o to nawet nie wiedzialem że takie są ;). a mógłbyś podać cenę ?

Ten 390 zł. Można kupić taniej na Allegro, ale ja się trzymam Agricoli, bo mi się sprawdzili jeśli chodzi o jakość. Jeśli wiesz, co Ci konkretnie potrzeba, to do nich zadzwoń i napewno Ci dobiorą. Widziałem na półkach różne, różniste siłowniki. Najmniejszy był grubości pompki od roweru a największy butli pneumatyki w c360. I na pewno nie było tam wszystkich, bo ten, po którego pojechałem nie był na wystawie... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v