Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam w claasie autoparta od kupna czyli 4 rok , ale w te zimę tester już pokazał że Aku do wymiany, choć jeszcze kręci silnikiem, teraz jak ciepło to jeszcze lepiej kręci także może jeszcze ten sezon przeżyje. Przy -10 palił ale już nie było tego kopa.

Opublikowano (edytowane)

@jahooo Falownik Fronius 8,3 kWp + panele Sharp 30szt po 330kWp sztuka. Na razie jestem zadowolony, żadnych awarii nie ma ale i instalacja stara nie jest.

@Uziu92 w tą zimę zaczął siadać oryginalny akumulator w New Hollandzie, nie wiem kto im to dostarcza, ale akumulator z 2018r kończy żywot, dojedzie do jesieni a na zimę będzie trzeba nowy kupić ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

U mnie zgasł teraz, w zimie odpalany raz w tygodniu, a wczoraj bez wspomagania du.... Po 6 latach chyba miał prawo, chociaż liczyłem, że jeszcze sezon obgoni

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

@jahooo Falownik Fronius 8,3 kWp + panele Sharp 30szt po 330kWp sztuka. Na razie jestem zadowolony, żadnych awarii nie ma ale i instalacja stara nie jest.

a konkretny model ? Bym se poszukał parametrów, ceny i możliwości

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał:

A to już nie wiem ;)  Nie pamiętam już, na falowniku jest tabliczka, a po panelach bym musiał karton znaleźć w którym były, pewnie jest model napisany.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
slawek74 napisał:

z aku polecam fiam z tych co mam najdłużej w użytku inne już zaczynają odmawiać a dużo młodsze...

fiam to najwyższa półka. cena = jakość w tym przypadku

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bananek napisał:

ciekawe jak moll albo banner wypada czy ukraińskie marki 

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Qwazi napisał:

Widzę żeś zapalał nagłym uczuciem do osoby mej...chcialbym Cię zatem poinformować, iż gustuję w płci przeciwnej🤷‍♂️... 

Dopiero drugi raz dziś ci odpisałem i trzeci od tygodnia... To nawet nie chce wiedzieć w takim razie co łączy cię z łolkiem albo mietkiem😂

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Jenox są oki.

Mam w ciapku jenoxa nowego bo centra padła po 5 rokach i nie wiem co to będzie😗

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
konteno napisał:

5 minut temu, Bananek napisał:

ciekawe jak moll albo banner wypada czy ukraińskie marki 

mam teraz w cytrynce ukraiński jakiś. pomarańczowy taki. kupiłem do fiesty bo zimą nie chciała kręcić, ale przeca z nową baterią nie sprzedam.

jenox to gówno

Opublikowano
11 minut temu, jahooo napisał:

Ja mam panele 310 WP Mono Black, falownik Saj R5-8K-T2. Moc instalacji 7,44 kW. Pracuje ponad 4 lata

• Like 1
Opublikowano
Bananek napisał:

slawek74 napisał:

z aku polecam fiam z tych co mam najdłużej w użytku inne już zaczynają odmawiać a dużo młodsze...

mam dwa 140aph nie żałuję wydanych na nie $

Opublikowano
5 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Dopiero drugi raz dziś ci odpisałem i trzeci od tygodnia... To nawet nie chce wiedzieć w takim razie co łączy cię z łolkiem albo mietkiem😂

Skoro nazywasz to odpisaniem🤷...

Opublikowano
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@jahooo popatrz co po prostu można dostać w dobrej cenie, to i tak wszystko jest to samo ... Centry, Varty, Exide przerabiałem i różnic nie widać, brałem po prostu co miało lepszą cenę i w miarę znaną nazwę a nie chiński No Name ...

Młody do auta kilka lat wstecz jakiś ukraiński żółty kupił i do dzisiaj u sąsiada biega bo on auto kupił 

Choć dziś ukraiński to może nie będzie dobry pomysł 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Uziu92 wiecej zieleniny jak alko. Aż zgłodniałem

32 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@jahooo 

@Uziu92 w tą zimę zaczął siadać oryginalny akumulator w New Hollandzie, nie wiem kto im to dostarcza, ale akumulator z 2018r kończy żywot, dojedzie do jesieni a na zimę będzie trzeba nowy kupić ...

W tedeku 9 lat wytrzymał oryginalny. Teraz siedzi varta.

Edytowane przez brodziak81
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Kiedy zajedź a zobaczysz ile dobra jest pochowane po szopach🤭

aż tak daleko więcej się nie kajtne , raz byłem w San Domierzu i więcej nie planuję dalszych podróży swoim obecnym autem 

5 minut temu, Uziu92 napisał:

Mamy drynka, będzie lepszy sen. 

IMG_20240310_210202.jpg

chyba pobudka sie odlać 

Opublikowano
brodziak81 napisał:

@Uziu92 wiecej zieleniny jak alko. Aż zgłodniałem

32 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@jahooo 

W tedeku 9 lat wytrzymał oryginalny. Teraz siedzi varta.

to koktajl owocowy oficjalnie 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v