Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, konteno napisał:

dlatego wzięta choć blaszak mam z nieocynkowanej to dużo grubsza , chłop przede mną na złomie ze 30 arkuszy wziął na wiate jakąś boki obić , lekkie ale ocynk to nie waży dużo a troche wytrzyma 

arkusz 2x0,95 to jakieś max 8 kg a dachówka która mam o taka

https://sprzedajemy.pl/dachowka-betonowa-cementowa-stara-powojenna-38-x-22-cm-dabie-4-a1d299-nr64417662 

to 1,8kg sztuka  @PAN88 czujesz różnicę?

Mam taką dachówkę na starym drewnianym domu ale już ząb czasu wziął ją 

Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

Taka dachówka dobra na utwardzenie, łatwo się kruszy i dobrze zagęszcza 

m.im z tego powodu wymiana , lepsze na POdmianke na dziury a połamane/wyszczerbione na drogę 

Opublikowano
42 minuty temu, jahooo napisał:

ano zakupiłem drugą od @Łolek będę składał z 2 jedną

Obaj zrobiliśmy interes życia 🙆‍♂️😂

11 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Kwasi to mi przypomina tego tłustego kota na piecu co rusza się kiedy mu się podoba

Toż on chudy jak patyk, a co do ruszania to ma to robić na twoje widzimisię 🤔

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Kwasi to mi przypomina tego tłustego kota na piecu co rusza się kiedy mu się podoba

Widzę żeś zapalał nagłym uczuciem do osoby mej...chcialbym Cię zatem poinformować, iż gustuję w płci przeciwnej🤷‍♂️... 

Opublikowano
51 minut temu, 6465 napisał:

Pochwaliłem się Magdzie ile zarobiłem to tylko zapytała czy nie ma sołtys tam jakich gratów na sprzedanie 😄 kupiłem przez internet WSK na Lubelszczyźnie jeszcze jak bramy woziłem, zapłaciłem przelewem a jak pojechałem po nią po pół roku to gość kazał mi sp***dalać🤣🤣

Adres Masz jeszcze gdzie ta WSK była?

Gratów u mnie dostatek.

🤭

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jahooo napisał:

ciągnik

Celowałbym w coś z markowych, ale tych tańszych. Podjechać do sklepu czy spojrzeć w internecie co można dostać w fajnej cenie, teraz to wszystko to i tak jeden szajs co jak wytrzyma 5 lat to już jest dobrze ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

co Twojemu tir się stanęło?

Skrzynia się rozleciała, a poza tym ujawniłem niemiłą nieszczelność w... podłodze. I jeszcze stan licznika. Wszystko razem sprawia, że nie ma sensu naprawiać 🤷...

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Adres Masz jeszcze gdzie ta WSK była?

Gratów u mnie dostatek.

🤭

Bym musiał szukać w historii przelewów. Ale już olałem sprawę. 

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

masz jakąś WSk na handel ?

Takie rzeczy to mój brat kolekcjonuje 

Przed chwilą, 6465 napisał:

Bym musiał szukać w historii przelewów. Ale już olałem sprawę. 

Zobacz kiedyś.

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

Jakieś dobre akumulatory 120Ah polecicie ? w moim forszu wyzionęły chyba ducha po 6 latach

Do rumuńskiego drapieżnika kupiłem w ubiegłym roku Durasela. Cenowo podobnie jak Centra. Narazie nie mam uwag. Ale to mniejszy akumulator...

Opublikowano (edytowane)

@jahooo popatrz co po prostu można dostać w dobrej cenie, to i tak wszystko jest to samo ... Centry, Varty, Exide przerabiałem i różnic nie widać, brałem po prostu co miało lepszą cenę i w miarę znaną nazwę a nie chiński No Name ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

@jahooo popatrz co po prostu można dostać w dobrej cenie, to i tak wszystko jest to samo ...

miałem cię zapytać, jakie masz panele i falownik , tzn jaka firma, jaka moc panela, jaki typ falownika, i czy jestes zadowolony

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v