Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, Karol6130 napisał:

Ale czemu przez ugurowanie mają cierpieć hodowcy zwierząt 

Zbożowiec musi zboże sprzedać, gdy będzie miał go mniej z automatu cena do góry

Niech jeszcze pójdzie susza to wtedy wyłoży się hodowca 

A jak wyłoży się hodowca to co wtedy, 10% ugorowania czy 20?

Także lepiej sprzedać po kosztach niż nie mieć zbytu wcale

A po przecież wiedziała jak szła po władze co się dzieje 

Że szafa z trupami jest pełna, to niech teraz je pochowa, a nie ożywia żeby ich lepiej poukładać i więcej zmieścić 

Kiedyś już pisałem że ono jest pradziadka

Przecież napisałem, ze ci ze zwierzętami mogli by być zwolnieni. To są już sprawy techniczne. Do dopracowania itd. 

45 minut temu, HF86 napisał:

Ugorowanie to jest najmniejszy problem. 

Michaś za tydzień na granicy litewskiej obieca że się z tego wycofają i chłopy do domu pójdą, by zaraz solidnie dostać w łeb. 

Ale przecież unia już powiedziała, że ugorowanie zastąpią jakimiś bobowatymi czy coś. Ale dalej już nikt się nie wycofa tak jak ni wycofa się z zielonego ładu. Nawet Siekierski oficjalnie mówi, że zielonego ładu nikt nie wyrzuci do kosza tak jak mówi unia. To po co Kołodziejczaka w to wciągać jak już ważniejsi od niego swoje powiedzieli.

Dzisiaj być może ogłoszą przyznanie KPO dla Polski do rolników trafi jakaś dodatkowa kasa i będzie po strajkach.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Przecież napisałem, ze ci ze zwierzętami mogli by być zwolnieni. To są już sprawy techniczne. Do dopracowania itd. 

Na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Ciągle jakieś urojone teorie zmyślasz.

Aż dziw że Macierewicz cię nie zatrudnił.

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Ciągle jakieś urojone teorie zmyślasz.

Aż dziw że Macierewicz cię nie zatrudnił.

Ty jednak jesteś trolem. Tłumaczę jak ugorowanie mogło by pozytywnie wpłynąć na sytuację w rolnictwie gdyby rolnik miał za to odpowiednie rekompensaty a ty trolujesz. Niestety tacy jak ty nie rozumieją tego co się dzieje. I to widać Ty myślisz, że jak będzie więcej zboża to pewnie w górę ceny pójdą. A prawda jest taka, że najpierw będą musieli dopłacić do tego zboża bo produkcja jest za droga a potem będą musieli jeszcze dopłacić by ktoś te zboże wziął np Afryka bo oni nie mają kasy. Czy nielepkiej raz dopłacić i rolnik nie musiał by ton przerzucać i sprzętu niszczyć bo wyłączył by część ziemi z uprawy? Tacy jak ty niestety nie wiele rozumieją ale do trolowania to pierwszy. Ale mnie twoje wygłupy nie ruszają. Jesteś sfrustrowany i szukasz zaczepki. Aby ci tylko znowu styków od tego dokazywania nie popaliło jak kiedyś.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

A ci co im brakuje i muszą przepłacać bo jest ograniczenie upraw 4% 

Zdejmą 4% z rynku to cena będzie większa 

I dlaczego wspierać jeszcze bardziej socjalizm, nic nie robienie

Gdzie w tym wszystkim jest kapitalizm i liberalizm

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Ty jednak jesteś trolem. Tłumaczę jak ugorowanie mogło by pozytywnie wpłynąć na sytuację w rolnictwie gdyby rolnik miał za to odpowiednie rekompensaty a ty trolujesz. Niestety tacy jak ty nie rozumieją tego co się dzieje. I to widać Ty myślisz, że jak będzie więcej zboża to pewnie w górę ceny pójdą. A prawda jest taka, że najpierw będą musieli dopłacić do tego zboża bo produkcja jest za droga a potem będą musieli jeszcze dopłacić by ktoś te zboże wziął np Afryka bo oni nie mają kasy. Czy nielepkiej raz dopłacić i rolnik nie musiał by ton przerzucać i sprzętu niszczyć bo wyłączył by część ziemi z uprawy? Tacy jak ty niestety nie wiele rozumieją ale do trolowania to pierwszy. Ale mnie twoje wygłupy nie ruszają. Jesteś sfrustrowany i szukasz zaczepki. Aby ci tylko znowu styków od tego dokazywania nie popaliło jak kiedyś.

Teraz po przeczytaniu tego co napisałaś stwierdzam że jesteś pie🤬 lewak ideologiczny. 🤦‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

A ci co im brakuje i muszą przepłacać bo jest ograniczenie upraw 4% 

Zdejmą 4% z rynku to cena będzie większa 

Jak zdejma 4% to ceny wcale nie będą większe. Każda luka i różnica na cenie zostanie zastapiona importem.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

O to chodzi mniej w Polsce wyprodukować luka do sprowadzenia do Polski .

Wspominałem kilka razy jak tylko weszliśmy do Unii . Niemiec powiadał czekali na to 40 lat , dusili się własnymi płodami , teraz będą mieli rynek zbytu .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
36 minut temu, 6465 napisał:

Odpocznij. Jedz Ryśka wesprzeć w oglądaniu pracujących. 

A jeszcze jedno @12Pafnucy ty wczoraj wieczorem do byłeś tak do końca trzeźwy?🤔

Odmawiam odpowiedzi ...

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Toż od Zbyszka młodszy jesteś a zoba co on jeszcze w głowie ma fisiu misiu 😛

Znowu mi sie narażasz...

• Thanks 1
Opublikowano
42 minuty temu, Karol6130 napisał:

Już po

Pierwsze chwile wolności 

Przyjeżdżaj, ja jadę do Marleny niech Ci pokoik szykuje 

37 minut temu, radekz200 napisał:

Zbyszek ten sławka pies to groźny ?

Owczarki górskie i mnie na wsi hodują na wiosnę będą małe vto mogę Ci załatwić 

Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał:

Jak zdejma 4% to ceny wcale nie będą większe. Każda luka i różnica na cenie zostanie zastapiona importem.

Czyli większe

Jeśli jest za dużo towaru to cena maleje

Opublikowano
37 minut temu, hubertuss napisał:

Ale przecież unia już powiedziała, że ugorowanie zastąpią jakimiś bobowatymi czy coś. Ale dalej już nikt się nie wycofa tak jak ni wycofa się z zielonego ładu. Nawet Siekierski oficjalnie mówi, że zielonego ładu nikt nie wyrzuci do kosza tak jak mówi unia. To po co Kołodziejczaka w to wciągać jak już ważniejsi od niego swoje powiedzieli.

Dzisiaj być może ogłoszą przyznanie KPO dla Polski do rolników trafi jakaś dodatkowa kasa i będzie po strajkach.

Kupić ci pudełko wazeliny 🤔, będziesz miał lżej im w dupe wejść, tu nie chodzi o tu i teraz tylko spójrz dalej, dziś 4‰ do 40roku 10 albo 20, unia miała być Unią gospodarczą a nie polityczno ideologiczną,w tej postaci wcześniej czy później to pierdolnie i oby wcześniej i może wróci do podstaw 

• Like 5
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Niemcy chcą swoje produkty(samochody inny badziew) upchnąć do krajów w Ameryce Południowej, w zamian za to UE ma się otworzyć na żywność. Poza tym bardzo silne jest lobby importerów żywności którzy chcą zarabiać kokosy na sprowadzanej żywności, dlatego na początku przymusowe ugorowania, podatki od ilości bąków od krów, a dalej likwidacja rolnictwa. 

Donaldinho popiera zielony ład, jak jego namiestnicy z EPP. Europosłowie  z POKO, PSL i Lewicy głosowali za zielonym ładem... 

Na początku lat 90 zostaliśmy krajem stowarzyszonym z UE, do nas wpływały towary z UE, w tym dotowana żywność z zachodu, masowe upadki gospodarstw, pszenica jak pamiętam była po 450 - 500 - max 550 za tonę. Ale dali nam Sapard i chopy się cieszyli ...

Edytowane przez tracker
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, tracker napisał:

Donaldinho popiera zielony ład, jak jego namiestnicy z EPP. Europosłowie  z POKO, PSL i Lewicy głosowali za zielonym ładem... 

Dlaczego pominąłeś PIS?

Wszak autorem tego zielonego burdelu jest właśnie PIS. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v