Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

On ma centralne smarowanie i nie ma rurki przelewowej.

A. To ja nie wiedział. A jak sekcje przepuszczają to paliwo idzie do oleju silnikowego?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Desperado napisał:

Najpierw dobrze umyć albo wydmuchać sprężonym powietrzem brud, wstyd Pawlak, wstyd, nie sądziłem że tak zapuściłeś Zetora.

Tak wyszło.

Ropa wydostaje się spod tych dekielkow zaraz pod rurkami do paliwa.

I nie wiem, da się to aby uszczelnić te dekielki, cZy to pompa do regeneracji bo jakieś nieszczelnosci

No czy to sekcje gdzieś puszczają.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 6465 napisał:

A. To ja nie wiedział. A jak sekcje przepuszczają to paliwo idzie do oleju silnikowego?

Jest taka ewentualność żeby rozrzedzał olej w silniku, jednak duża seria też ma centralne smarowanie i nie ma z tym problemu, to tylko w siuntkach ciągle coś się pierdzieli.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
14 minut temu, Desperado napisał:

Jest taka ewentualność żeby rozrzedzał olej w silniku, jednak duża seria też ma centralne smarowanie i nie ma z tym problemu, to tylko w siuntkach ciągle coś się pierdzieli.

To już wiem dlaczego zetory oleju nie biorą. Pompa uzupełnia.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Tak wyszło.

I nie wiem, da się to aby uszczelnić te dekielki, cZy to pompa do regeneracji bo jakieś nieszczelnosci

Z pod samego króćca? może rurka ma nieszczelność? jeżeli z pod króćca to są bodajże te uszczelki poz.9

https://omasz.pl/ciagnik-zetor/6003-uszczelka-pompy-wtryskowej-zetor-930527.html

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
radekz200 napisał:

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A wykrece wszystko i zawioze do pompiarza. 

Pompie regeneracja też przysługuje 

Dobra. Nie było tematu.

zoba jako mnie syn 5 lat kawę zrobił 😛

IMG_5148.jpeg

jeszcze trochę a i kielicha Ci poleje 😁😛

Opublikowano

Panowie jak jest z tymi przeglądami w grudniu byłem i zawieszenie wszystko w porządku a dziś patrzę sprawdzam a tam luz na wahaczu na tulei góra dół. W poniedziałek niezwłocznie do mechanika bo jeszcze się coś urwie . Tam jakby naderwana ta guma ( bardziej przypomina poduszkę ta tulej@ )

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

42 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tak wyszło.

nie naparawiaj tego  w zazdnym wypadku...ja ja zaczalem naprawiac to pszenicy nie posialem.. 2 tygodnie stalem czekaja na naprawe pompy a tak by sobie cieklo i bym byl z robotado przodu-nawet na zime bym w ogrodku zaorla  amoze nawet w polach..

cieknie spod 14 sprobuj dokrecic albo tasma teflonowa owinac. uwazaj na 15 w zadnym wypadku tego nie ruszaj- bo cie beda  zpola sciagac..

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

To mnie zacytuj żebym nie przeoczył, może coś się zaradzi.

Jednak to to . Teraz patrzę w traktorze.

Właśnie między korpusem pompy a tym kruccem się sączy.

Myślisz że wystarczy uszczelnić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v