Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Pcheella napisał:

No właśnie o to chodzi. Buduje ci strukturę gleby, wodę magazynuje i oddaje kiedy jej brakuje a taki z worka jak jesienią dużo pada to przepłukać go wgłąb i roślina nic nie weźmie 

A słomę która się zabiera pod gnój to nie buduje? Obornikiem nawozi się kilka ha a słomę zbiera z kilkudziesięciu 

Opublikowano
9 godzin temu, przemek28_28 napisał:

A słomę która się zabiera pod gnój to nie buduje? Obornikiem nawozi się kilka ha a słomę zbiera z kilkudziesięciu 

Nie wiem jak u ciebie ale u mnie ile ha słomy zbiorem to tyle ha obornikiem nawoze 

Opublikowano

Ja jestem z gminy Lipsk 16-315 podlaskie. Pani handlarz dla której sprzedałem jest z okolic Bielska podlaskiego. Sąsiad sprzedał handlarzowi z sąsiedniej wioski.

Opublikowano (edytowane)

@karol091193 W danych podstawowych, jak wpiszesz nr kolczyka to po ukazaniu się danych o zwierzęciu z prawej strony jest ptaszek do rozwinięcia listy danych o danym zwierzęciu i tam te dane są. Widzę, że trochę zmodernizowali funkcjonalność stronki, tak patrzę, to nawet dodali historię przemieszczeń danego zwierzaka.

Edytowane przez WitekRolnik
  • Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
4 godziny temu, krzychu121 napisał:

Do kogo sprzedane i jaki rejon?

10 za krowę nie realne. Moja poszła za 8 netto na oko dawałem jej 700 a tu ryms 803....chyba się waga zacięła moja jak i handlarza😁😁

Opublikowano
5 godzin temu, kewink napisał:

Sprzedane:

Jałówka 701 po 12.50

Krowa 706 po 10

Krowa 1005 po 11

Sąsiad byka sprzedał 790 po 12 

Ceny brutto. 

Jaka rasa krowy? Masz zdjęcia? 

Opublikowano
58 minut temu, Marcin133 napisał:

10 za krowę nie realne. Moja poszła za 8 netto na oko dawałem jej 700 a tu ryms 803....chyba się waga zacięła moja jak i handlarza😁😁

Mi szczyglinski płacił teraz po 8 i 9 netto 700kg i 800 kg krowy mont i angus...

Opublikowano
2 godziny temu, MarcinO10 napisał:

Nie wiem czy już było, ale w IRZ można sobie sprawdzić wagi żywe i poubojowe.

Tylko jaka jest rzetelność ubojni w tym zakresie...

a orientujesz się czy w IRZ można zmienić kod rasy zwierzęcia już wcześniej zarejestrowanego?? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v