Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, wojak1986 napisał(a):

Jak jest hfowa padlina to wiadomo jak to później rośnie 

Hoduje tylko hfy już od wielu lat , w ilosci kilkuset sztuk , w 22 miesiace średnio 750 kg partia ... Dobry fermowy długi hf rosnie spokojnie do tony... cena za cielaka  rozsądna łatwiej z dostepnoscią ja nie narzekam 

• Like 4
Opublikowano
Godzinę temu, Berthold napisał(a):

Hoduje tylko hfy już od wielu lat , w ilosci kilkuset sztuk , w 22 miesiace średnio 750 kg partia ... Dobry fermowy długi hf rosnie spokojnie do tony... cena za cielaka  rozsądna łatwiej z dostepnoscią ja nie narzekam 

Jak hf zdechnie to mniej szkoda.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Berthold napisał(a):

Słowo klucz fermowy = gabaryt 

• Thanks 1
Opublikowano

Czasami lepszy hf za 800zl niż te wszystkie „kolory” za ponad 2tys w wadze 80kg. Ale ja mimo wszystko wolę odsady. Jak się uda kupić ładny towar to potrafi codziennie cieszyć oko ;)

Opublikowano
6 godzin temu, kmk90 napisał(a):

Czasami lepszy hf za 800zl niż te wszystkie „kolory” za ponad 2tys w wadze 80kg. Ale ja mimo wszystko wolę odsady. Jak się uda kupić ładny towar to potrafi codziennie cieszyć oko ;)

Najważniejsze to ile komu zostaje na koniec czystych pieniędzy i czy taki wynik mu odpowiada. 

Ja akurat odpajac cielęta lubię, chociaż jak są upadki to już nieraz człowieka UJ strzela, a kupić dobrego cielaka prosto z obory to ostatnio gorzej niż źle. Odbieram od jednego wszystkie jałówki które ma nad stan i z tymi cielętami nie miałem nigdy żadnego problemu. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, kmk90 napisał(a):

W jakiej wadze kupujesz odsadki i ile czasu u Ciebie rosną?

Opublikowano
2 godziny temu, Daro20 napisał(a):

W jakiej wadze kupujesz odsadki i ile czasu u Ciebie rosną?

Różnie. Zależy do jakiej wagi chcesz dobić. Kiedyś kupowało się takie po 300kg a teraz jednak trochę mniejsze 240-270kg. W tym tygodniu dojechały nawet takie 220

IMG_1813.jpeg

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, kmk90 napisał(a):

Różnie. Zależy do jakiej wagi chcesz dobić. Kiedyś kupowało się takie po 300kg a teraz jednak trochę mniejsze 240-270kg. W tym tygodniu dojechały nawet takie 220

IMG_1813.jpeg

Polskie czy słowackie?

Opublikowano
Godzinę temu, kmk90 napisał(a):

IMG_1813.jpeg

Robią im jakieś badania przy imporcie z zagranicy?powinni teraz badać krew żeby tu ten syf nie trafił 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v