Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, Cybulek17 napisał:

Zupełnie żadnego wpływu nie ma na to bydło, dom na skraju gospodarstwa , much malutko . Co więcej, sąsiad postawił też nowy budynek i ma to samo, a znajomy w mieście mieszka i z nimi walczy 

Muszą mieć pokarm bo wogole by ich tam nie było. To czy miasto czy wieś nie ja znaczenia zwierzęta się dostosowują ale żarcie musi być...

Opublikowano

Jak powinna wygladac decyzja o doplatach i dobrostanie? Pisano tu, ze jest pelny wykaz sztuk i nawet liczba dni. Dostalem pismo o odroczeniu do 30 czerwca, kilka telefonow i dzisiaj decyzja doszla, jednak na decyzji sa tylko kwoty zarowno platnosci do gruntow, do bydla, ekoschematow czy wlasnie dobrostanu. Liczylem wlasnie na szczegolowa rozpiske, zeby samemu zobaczyc jak system to policzyl.

Opublikowano
36 minut temu, asus921 napisał:

Jak powinna wygladac decyzja o doplatach i dobrostanie? Pisano tu, ze jest pelny wykaz sztuk i nawet liczba dni. Dostalem pismo o odroczeniu do 30 czerwca, kilka telefonow i dzisiaj decyzja doszla, jednak na decyzji sa tylko kwoty zarowno platnosci do gruntow, do bydla, ekoschematow czy wlasnie dobrostanu. Liczylem wlasnie na szczegolowa rozpiske, zeby samemu zobaczyc jak system to policzyl.

Gdzie dzwoniłeś? Bo u mnie przyszło odroczenie do 28czerwca.

Opublikowano (edytowane)

@artek27

Do powiatowej. Dupe im trulem, ze maja mi dokladnie wytlumaczyc jak naliczane sa sztuki z dobrostanu, bo niemam decyzji i sam tego nie policze. Widocznie zamiast mi wytlumaczyc woleli zamknac moj wniosek w trybie pilnym xD

Mi akurat z kasa sie nie spieszylo tylko potrzebowalem informacje czy wchodzic w 50% powierzchni i wybieg przy tegorocznym wniosku i dalej nie wiem...

Edytowane przez asus921
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 7.06.2024 o 16:19, asus921 napisał:

Bierzesz stawki i liczysz z tabeli .. takie trudne ? Może jeszcze baba z tablicą i kredą ma Ci na chatę przyjechać .. 🤣?? Sorry ale nie mogłem się powstrzymać . Bez obrazy 👍

Edytowane przez tomaszmab1
  • Thanks 1
Opublikowano
52 minuty temu, PartyzantTK napisał:

Byk sprzedany na WBC. 14 PLN licząc na żywo.

Waga żywa i mięsa z ubojni sprawdzone w irzu

IMG_3513.jpeg

Jaki wiek miała ta sztuka bo chyba młoda była?

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, asus921 napisał:

@tomaszmab1

Dla ciebie widocznie za trudne... Nie masz gosciu pojecia o czym piszesz.

Mam pojęcie bo wypełniam wnioski sam i umiem liczyć . Prowadzę ewidencję u siebie w gospodarstwie . Jak nie potrafisz policzyć ile powinieneś dostać to znaczy że masz z czymś na bakier . Masz podane stawki to sobie policz . Nie wiem co w tym trudnego . Ja przed wydaniem decyzji wiedziałem ile mam dostać 😎 i nie pogrążaj się bo liczenie z tabeli mają dzieci w gimnazjum . Jak Ci ciężko jest policzyć ilość ha razy poszczególna płatność do ha i  dobrostan, liczbę sztuk razy ilość punktów razy stawkę to nie mam pytań  . 🙈🤣

Edytowane przez tomaszmab1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, tomaszmab1 napisał:

Mam pojęcie bo wypełniam wnioski sam i umiem liczyć . Prowadzę ewidencję u siebie w gospodarstwie . Jak nie potrafisz policzyć ile powinieneś dostać to znaczy że masz z czymś na bakier . Masz podane stawki to sobie policz . Nie wiem co w tym trudnego . Ja przed wydaniem decyzji wiedziałem ile mam dostać 😎 i nie pogrążaj się bo liczenie z tabeli mają dzieci w gimnazjum . Jak Ci ciężko jest policzyć ilość ha razy poszczególna płatność do ha i  dobrostan, liczbę sztuk razy ilość punktów razy stawkę to nie mam pytań  . 🙈🤣

A czytanie ze zrozumieniem w tej podstawowce chociaz miales? Ktos tu pytal o stawke?

Edytowane przez asus921
Opublikowano
4 godziny temu, asus921 napisał:

A czytanie ze zrozumieniem w tej podstawowce chociaz miales? Ktos tu pytal o stawke?

Chciałeś rozpiskę jak to zostało policzone to Ci powiedziałem co zrobić .

Oj współczuję tym babkom z ARiMR co je katowałeś przez telefon .. ja już się zmęczyłem 😰

Opublikowano
4 godziny temu, asus921 napisał:

nie wiesz co zgłaszałes i ile i do czego to nie zadawaj głupich pytań jak nie masz zielonego pojęcia co masz we wniosku ...żadna decyzja nic ci nie da jak nie ogarniasz podstaw .

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, karol20a napisał:

to ile dostałeś poubojowo.

i jak tam ceny Panowie w tym tygodniu co Wam proponują?

Euro idzie w górę to na +

OSI, MCKEEN, KOJS na dół

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v