Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

20 lat uni, a tu dalej bydło rzezne na wagę kupowane. 

Ale po co było wymagać jakichkolwiek standardów?

Lepiej jeczec, bo to handlarz, a to ubojnia wali po rogach. 

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

20 lat uni, a tu dalej bydło rzezne na wagę kupowane. 

Ale po co było wymagać jakichkolwiek standardów?

Lepiej jeczec, bo to handlarz, a to ubojnia wali po rogach. 

Oni nie mogą Obajtka namierzyć bo śpi na Węgrzech a wywiadów udziela w Austrii a ma zarzuty i startuje w wyborach do europarlamentu. Miałoby kogoś obchodzić jakieś bydło w dzikim kraju? Sam mówiłeś że na wbc było dobrze a było kasowane. Czasem nie ma sensu na walkę z wiatrakami...

Opublikowano

Moje dalej jest z wbca. 

A kasowane jest, i mocno mnie to cieszy. 

Dosyć tego chorego rynku, gdzie nie ma się wpływu absolutnie na nic. 

Opublikowano

A kto mówił, że przy opasach nie można mieć wakacji? Kup jedną konkretną partię. Odchowaj przez rok(jeżeli to odsadki) lub przez 2(gdy kupujesz cielęta) sprzedaj wszystko na raz i będziesz miał grubą i konkretną kasę i do tego możesz na spokojnie sobie wyjechać na wakacje. Tydzień, dwa- baaa... Nawet miesiąc. Jak wrócisz, to ponownie kupujesz partię i za rok czy dwa ponownie można wyjechać 🤣

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Ale co wtedy z tych wakacji jak wtedy już tuż przed emeryturą 🤔😏

Opublikowano
Ja to właśnie widzę że teraz te wszystkie dziadki to pierwsze do zwiedzania świata. Znaczy dziadki co robili na etacie, bo Ci z gospodarstwa a zwłaszcza z hodowli to często nie nadają się już.
Opublikowano
Dnia 29.05.2024 o 13:17, AdamRo napisał:

Cennik jak cennik, większość z was sprzedaje jeszcze taniej 😁

Adam możesz rozwinąć tą błyskotliwą myśl ?

Sprzedaje od jakiś 3 lat na wbc. Nie spotkałem pośrednika który by proponował czy sprzedawał na ten zakład. Zresztą przy tym śmiesznym cenniku nikt by tam na rozliczenie wbc nie oddał. 

Opublikowano
2 godziny temu, karol091193 napisał:

A kto mówił, że przy opasach nie można mieć wakacji? Kup jedną konkretną partię. Odchowaj przez rok(jeżeli to odsadki) lub przez 2(gdy kupujesz cielęta) sprzedaj wszystko na raz i będziesz miał grubą i konkretną kasę i do tego możesz na spokojnie sobie wyjechać na wakacje. Tydzień, dwa- baaa... Nawet miesiąc. Jak wrócisz, to ponownie kupujesz partię i za rok czy dwa ponownie można wyjechać 🤣

Myślałem że opas ma sens jak się ma towar cały czasu, jak partie do sprzedaży co 3 czy 6 miesięcy…… myliłem się 

Opublikowano
20 godzin temu, wojak1986 napisał:

Latają sępy i szukają padliny. Może ktoś na musiku i wypchnie tanio. Przebitka sporą więc nie ma co się spieszyć.. 

Tak czy inaczej trzeba sprzedać bo gorąco i będą tylko straty 

7 godzin temu, skuba napisał:

Może ktoś pomoże? Co podać cielakowi  na kulawke? Wet był i dał shotapen ale średnio pomógł 

A czym się ona charakteryzuje 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, karol091193 napisał:

Spoko . Jak zostanę przewodniczącym grupy producenckiej zrzeszającej wszystkich rolników hodujących bydło opasowe to się wszyscy skrzykniemy i sprzedamy całe pogłowie na raz i pojedziemy na wakacje na dwa miesiące .. i potem znowu za dwa lata to samo.. wam też wakacje się przydadzą i oddech w tej ciężkiej branży gdzie dylemat jest czy kostka na placu u piątego syna czy piąte mieszkanie w mieście .. 

Edytowane przez tomaszmab1
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Oooooooo tak. 

Ubodles w samo sedno opasowcow oporowcow. 

Ze całe 4 zł na sztuce idzie dziennie przytulić . 

Kurła w miasteczku mi się już mieszkania skończyły do wykupienia, to już na peryferiach mleczaków zaczynam podkupywać 🤣

Tylko cicho, bo jak się pinokio z obsrajtkiem dowiedzą że toto taki byyyznes to z pewnością z setkę od razu wstawiać będą 🙂

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

Oooooooo tak. 

Ubodles w samo sedno opasowcow oporowcow. 

Ze całe 4 zł na sztuce idzie dziennie przytulić . 

Kurła w miasteczku mi się już mieszkania skończyły do wykupienia, to już na peryferiach mleczaków zaczynam podkupywać 🤣

Tylko cicho, bo jak się pinokio z obsrajtkiem dowiedzą że toto taki byyyznes to z pewnością z setkę od razu wstawiać będą 🙂

Każdy ma jakieś hobby. O tak z rana i z wieczora  zamiast siłowni i joggingu. Człowiek się prawie świeżego powietrza nawdychać może i parę tysięcy kroków zaliczyć. Samo zdrowie

Opublikowano
55 minut temu, asus921 napisał:

Jakie jak narazie spostrzezenia wzgledem odsadka lm/ch/mm ?

Screenshot_20240531-132747_Samsung Notes.jpg

Screenshot_20240531-132759_Samsung Notes.jpg

Tyle mogę narazie powiedzieć na podstawie poprzedniej grupy . Są długie i wysokie, to na plus do wagi . Umięśnienie będzie dużo słabsze niż lm , ch . Wrzucę relacje za dobry rok

Opublikowano
Dnia 30.05.2024 o 10:52, przemek28_28 napisał:

Ja zrezygnowałem nie przez wymogi ale brak czasu, gdybym nie pracował i nie wyjeżdżał kilka razy w miesiącu w delegację to trzymałbym dalej, poza tym jak nie ma kto ci już pomóc czy zajrzeć to człowiek uwiązany jak pies. 

Ale to tak wszędzie wszystkich czeka

Opublikowano
6 godzin temu, Damianek20 napisał:

Jak płaci Patrzałek za bydło ?

Kiepsko i waga mała u niego 

A i jak by ktoś kiedyś sprzedawał byki na wagę i dają długa linę i przekładają przez barierki i każą mocno ciągnąć w dół to wagę zaniza

Przez barierki w aucie

Sporo słuchać incydentów że np woda się leje za samochodem

• Haha 1
Opublikowano

Jak to ciągną ? Do góry ? 

Bo mnie się wydaje że przeciągając linę pod barierkami lub pod siłownikami dodaje się wagi ciągnąc byka. Ale właściwie to ja się nie znam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v