Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

U nie na brak odruchu ssania każą łyżeczkę sody do pyska. Trzeba to nawodnić bo inaczej zator i odjazd. Teraz mam takiego co chyba ma problem z jelitami i będzie koniec. Trzeba sprawdzić czy brzuch nie jest twardy

Opublikowano
30 minut temu, livebird napisał(a):

Głodnieje juz od soboty i dalej nie działa a robi jak królik już

lej mu na siłe wode z elektrolitami do pyska bo sie odwadnia

miałem kiedys taki przypadek , kupczy cielak ok 110kg za ujja niechiał pić, widać było że od cyca oderwany, butelka po piwie z długa szyjką i mu pomału wlewałem , po dwóch takich zabiegach cielak odblokował się i potem sam już pił 

Opublikowano (edytowane)

Panowie jak mam cielaki 5tygodni na mleku i wcinają musli jak szalone to mogę dodawać do musli Calf Start G ? Czy muszę czekać do końca pojenia mlekiem i wtedy mogę podawać Calfa 

Czy lepiej suchy tmr do musli ?

Edytowane przez krzysiek277
Opublikowano
54 minuty temu, marulekk napisał(a):

lej mu na siłe wode z elektrolitami do pyska bo sie odwadnia

miałem kiedys taki przypadek , kupczy cielak ok 110kg za ujja niechiał pić, widać było że od cyca oderwany, butelka po piwie z długa szyjką i mu pomału wlewałem , po dwóch takich zabiegach cielak odblokował się i potem sam już pił 

Wlewalem mu juz po tym troszke lepiej robi ale chycic samemu sie nie chce 

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie chory aby?

Temperatura ok?

Zdrowy raczej uszy i nos zimne nie są a termometra jeszcze sie nie dorobiłem😐

Opublikowano
3 minuty temu, livebird napisał(a):

Wlewalem mu juz po tym troszke lepiej robi ale chycic samemu sie nie chce 

Zdrowy raczej uszy i nos zimne nie są a termometra jeszcze sie nie dorobiłem😐

W jakim on jest wieku?

Opublikowano
4 minuty temu, wojak1986 napisał(a):

Może by jadł coś bardziej wilgotnego sianokiszonkę czy kiszonkę z kukurydzy tylko w tym wieku bo te granulaty to zalepiają brzuch

Granulek cosik nie je teraz a i siana mniej pobiera kiszonki mu troszke dawalem ale nie chcial 

Opublikowano
9 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Może by jadł coś bardziej wilgotnego sianokiszonkę czy kiszonkę z kukurydzy tylko w tym wieku bo te granulaty to zalepiają brzuch

A co te granulaty dają.ja ich nigdy nie stosuje.sobie zrobić owsa kuku i otreby

Opublikowano (edytowane)

https://kuchnia.fakt.pl/ceny-wolowiny-ostro-ida-w-gore-hodowanie-krow-robi-sie-coraz-trudniejsze/b1xl924         musli jest dobre na start , cielak chętnie pobiera ale jak już zaczyna lepiej jeść to mieszam z owsem , jeden worek musli =jedno ciele , już kiedyś pisałem że po przeczytaniu składu granulek zacząłem dam mieszać , pewnie wiele taniej nie będzie jak gotowe granule 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
16 godzin temu, jarecki napisał(a):

https://kuchnia.fakt.pl/ceny-wolowiny-ostro-ida-w-gore-hodowanie-krow-robi-sie-coraz-trudniejsze/b1xl924         musli jest dobre na start , cielak chętnie pobiera ale jak już zaczyna lepiej jeść to mieszam z owsem , jeden worek musli =jedno ciele , już kiedyś pisałem że po przeczytaniu składu granulek zacząłem dam mieszać , pewnie wiele taniej nie będzie jak gotowe granule 

Moje nie chcą musli wcale wola owies i CJ 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v