Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Te opowieści o cudownych przyrostach. 600 kg w rok pod warunkiem że będzie pił mleko cały czas...

Teraz, wojak1986 napisał(a):

Te opowieści o cudownych przyrostach. 600 kg w rok pod warunkiem że będzie pił mleko cały czas...

Najlepiej przyrasta to co duże i mięsne 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, wojak1986 napisał(a):

Najlepiej przyrasta to co duże i mięsne 

Mając kilka krzyżówek z BBB ,mimo pięknego umięśnienia przyrost był taki se 

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

Małorolny rasowe to bydło ?   Wczoraj ineseminator krył mi unasienił mi bydlaczke i mówił ze po charolezie na okolicy byki  roczne po 650-70 kg łapały możliwe ?  buhaj w opisie miał przyrost 2,2 kg . 

Jedna na całe życie może by się trafiła po jakiejś wielkiej starej matce 

Opublikowano
35 minut temu, DANDYS napisał(a):

a jaka paszę dajecie cielaka takim 1.5-2msc?

kupowałem granulat ale jak skład czytałem to taki se , sruta rzepakowa nie nadaje się dla małych cielaków a tam własnie była głownym zrudłem białka chyba do pół roku cielak nie przyswaja za dobrze białka z sruty rzepakowej , teraz mieszam cały owies , sruta sojowa , przenżyto gniecione i otręby i witamina .

Opublikowano
59 minut temu, nikolas29 napisał(a):

Pojechały 2 byki Ho do Jędrzejowa po 12,7.ogolnie jeszcze do 13,5 są ale robi się zle

Źle to znaczy że ludzie wypychają i robi się dużo towaru ?

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Cybulek17 napisał(a):

Najlepiej przyrasta właśnie charolaise

Dalsza rodzina ma stado 150 sztuk CH Swoje mamki + dokupuje odsady tylko CH. Kiedyś pokazał mi stare faktury, to kilkadziesiąt sztuk widzialem to nic nie schodzilo poniżej 900kg, a 1000+ to nie były wyjątki. Fakt, że 24 miesiące, a nie jak LM 18-20, ale teraz za takiego byka przytulić 13-14k, to jak za dwa słabsze hfy. Jeszcze na plus, że bardzo spokojne bydło. 

Edytowane przez asus921
  • Like 1
Opublikowano

Sprzedane 2 byczki SM 761 kg i LM miszany miszany 🤣709 kg

Jałówka 536 kg 

Wiek 21. 5 miesiąca cena byków 13.5 a jałówki 12 handlarz mówił że sie ruch zrobił i sporo ludzi sprzedaje 

Opublikowano
3 godziny temu, asus921 napisał(a):

Dalsza rodzina ma stado 150 sztuk CH Swoje mamki + dokupuje odsady tylko CH. Kiedyś pokazał mi stare faktury, to kilkadziesiąt sztuk widzialem to nic nie schodzilo poniżej 900kg, a 1000+ to nie były wyjątki. Fakt, że 24 miesiące, a nie jak LM 18-20, ale teraz za takiego byka przytulić 13-14k, to jak za dwa słabsze hfy. Jeszcze na plus, że bardzo spokojne bydło. 

Wystarczy spojrzeć na matki jak krowy są 800+ to i opas będzie a nalać takiego angusa na 900+ to dopiero wyczyn

Opublikowano (edytowane)

Tak.

Zaryzykowałem i zacieliłem ją w wieku 18 mięs. Pozostałe jej rówieśniczki mniejsze były o około 100kg czekają na zacielenie w wieku 25-26mies.

Edytowane przez Daro20
Opublikowano
6 godzin temu, GABBER85 napisał(a):

czyli jak jest duzo towaru i  jest 13,5,  to jak nie bedzie  towaru za 3 miesiące to bedzie 16...

No tak tylko nie kombinuja juz cos z wprowadzeniem stref tego niebieskiwgo jezyka jak z asf bylo bo cos odbiorca mowil? 

Opublikowano

Angus jak pokrzyżowany z czymś dużym to są plusy bo gabaryt jest a to wszystkożerne. 

Co do stref jeśli to ma być tak rozegrane to już i tak pozamiatane bo to ponad naszymi głowami ustalili i teraz udajemy jak bezobjawowa choroba się rozprzestrzenia...

Opublikowano
7 godzin temu, jarecki napisał(a):

Poprzedni tydzień i początek tego sporo składów kursowało po DK50 na mazury Podlasie po bydło i z bydłem , dziś i wczoraj już ruch zamarł 

A Ty tak stoisz przy drodze i obsereujesz co się dzieje czy jak ?

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Na pewno coś grane pod mercursor, bo w takie przypadki nie wierzę, ale na dzień dzisiejszy to spadek jeżeli jakiś będzie to przez nakręcanie się. Mój odbiorca 30 byka dziennie zbiera i już głupie plotki, że badanie będzie kosztować 150zl. Nawet stawkę znają... Też twierdził, że w styczniu nie będzie co wozić, więc cena na pewno będzie. Jakoś w powiatowej nawet nie wiedzą, że jakieś strefy mają być i ogolnie o żadnych restrykcjach na razie nie słyszeli nawet. 

Edytowane przez asus921
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Daro20 napisał(a):

Tak.

Zaryzykowałem i zacieliłem ją w wieku 18 mięs. Pozostałe jej rówieśniczki mniejsze były o około 100kg czekają na zacielenie w wieku 25-26mies.

Co tak późno ? 15 miesięcy i zacielam .25 to strata czasu i pieniędzy 

Edytowane przez korasss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v