Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 godziny temu, mate12345 napisał(a):

6 sztuk ho średnia waga 774kg na brudno  wiek 22,5 miesiąca 12,5 brutto dzisiaj sprzedane 

Czy osiągnięcie takiej wagi w podobnym czasie bez dodatkowego białka w żywieniu jest realne tj.  na samej kiszonce, słomie, śrucie zbożowej?

Opublikowano
55 minut temu, WojtekBuawski napisał(a):

Czy osiągnięcie takiej wagi w podobnym czasie bez dodatkowego białka w żywieniu jest realne tj.  na samej kiszonce, słomie, śrucie zbożowej?

Oczywiście, że tak, ja nie używam dodatkowego źródła białka, jedynie trochę koncentratu idzie, a tak do dużo śruty zbożowej i kukurydzy, na tym żywieniu rzadko kiedy waga schodzi mi poniżej 800 kg a jest dużo sztuk powyżej 900 kg, moim zdaniem duże znaczenie ma jakiego cielaka/ odsiadka kupisz 

Opublikowano
W dniu 12.11.2024 o 20:03, krzychu121 napisał(a):

Realne są te dane na irz? Dziś sprawdziłem ostatnio sprzedane sztuki to obydwie straciły równo na wadze po 120 kg po przejechaniu prawie 500 km. Możliwe żeby im tyle ubyło ? Od razu dodam że nie wpychałem w nie nic przed sprzedażą. Dostały to co reszta stada. 

O mojego byka zadbali bo prawie 100 kg przybrał 🤭

• Haha 2
Opublikowano

Ciekawe czy nasi więksi oporowcy dadzą radę oprócz Ukrainy też z Ameryką Południową temat ma mniej rozgłosu od zatruć tymi środkami do gazowania. Tam efekt służb natychmiastowy. Urzędniczy aparat oprawczy...

Opublikowano
53 minuty temu, ab23 napisał(a):

W każdym co dostałem  te same dopłaty 

Może się sumuje 🙂

Raczej.

Pochwal się wybojami .

Teraz, AdamRo napisał(a):

Raczej.

Pochwal się wybojami . I klasami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v