Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To są oferty dla kolekcjonerów, może jakiś muzeów (kupiec nie zawsze się znajduje) - nikt do normalnego użytkowania tego nie kupi bo za te pieniądze można mieć dalekowschodni nowy motocykl, motorower i będzie on raczej lepszy jakościowo od tych dwusuwów...

Edytowane przez wlamaj1
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Mi się wydaje że to oferty to się nazywają pobożne życzenia sprzedających 

Nie do końca

Młody sprzedał etz z praktycznie zerowym przebiegiem za ponad 15tyś

Opublikowano

Ja widzę to tak: wielu kupuje trupka, jako powrót do lat młodzieńczych, ładuje w niego czas i pieniądze, doprowadzą do stanu idealnego. Takim ideałem żal jeździć, a jak ma stać i się kurzyć to lepiej sprzedać. Stąd biorą się te chore ceny. 

Natomiast kupujący dzielą się na takich tak ten opisany powyżej: kupić trupka za niewielkie pieniądze, ewentualnie typ drugi: gość przy kasie- tych 95% jest takich co mają gdzieś sentymenty, kupują nowe bmw gs1250 z pełnym pakietem adventure i kręcą kilometry po Polsce i świecie, pozostałe 5% kupuje sobie taką nieruchomość 

Opublikowano

"Chore" ceny biorą się z tego, że tych sprzętów jest jednak coraz mniej. Jakiś popyt na to musi być bo są również sprowadzane z zagranicy. Część sprzedających wystawia cenę i czeka - sprzeda się to OK, nie sprzeda się to stoi dalej...

Opublikowano

Czy ja wiem?? Zwiedzaliśmy kilka muzeum w różnych częściach kraju, nie skłamię jeśli powiem że w każdym z nich liczba motocykli przekraczała setkę, może nawet 150 szt. 

Niby czyta się że dana sztuka to unikat w skali światowej, a potem wchodzisz do muzeum, i tam stoi koło siebie kilka egzemplarzy, wszystkie wypicowane, jak nowe 

Mowa o prywatnych inicjatywach, nie instytucje państwowe 

Opublikowano

Kiedyś Quattro 80 handlowałem , większość kupujących to majętni ludzie co kiedyś o takiej marzyli ( jak ładny stan to ceny nawet nie targowali)

Opublikowano
9 godzin temu, mzk napisał:

większość kupujących to majętni ludzie co kiedyś o takiej marzyli

Wydaje mi się, że wlasnie naszym problemem jest to, że patrzymy na takie rzeczy przez pryzmat własnego statusu materialnego. 

U nas jak ktoś ma powiedzmy 100ha, to już bamber, albo jak ktoś zarabia powiedzmy 10k/msc to już uważa się, że dobrze zarabia. A tak naprawdę dla dużej ilości osób, to ch*j nie pieniądze.

• Like 2
Opublikowano

dawaj propozycję, wszystko jest do dogadania

kolega ma mi u siebie sprawdzić, może coś znajdzie

znalazłem za 200zł cały drapak, tyle że daleko

jak kolega nic nie znajdzie to będę z gościem gadał żeby odkręcił same zęby i wysłał

Opublikowano
7 godzin temu, daron64 napisał:

Wydaje mi się, że wlasnie naszym problemem jest to, że patrzymy na takie rzeczy przez pryzmat własnego statusu materialnego. 

U nas jak ktoś ma powiedzmy 100ha, to już bamber, albo jak ktoś zarabia powiedzmy 10k/msc to już uważa się, że dobrze zarabia. A tak naprawdę dla dużej ilości osób, to ch*j nie pieniądze.

Tylko, że więcej jest tych co mają mniej niż 100ha, tak samo z zarobkami, więcej jest tych co zarabiają poniżej 10k- nawet dużo poniżej, ci co zarabiają powyżej 10k niestety ale są w mniejszości

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v