Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat talerzy to talerzowki. Dwie kwestie:

- na internetach te tańsze chodzą powiedzmy ~80zl, a np taki Waryński ~130 - warto dopłacać? Muszę kupić kilka i to już się jakaś kupka pieniędzy robi.

- talerze uzębione - lepiej więcej zębów, czy mniej?

Opublikowano
daron64 napisał:

- na internetach te tańsze chodzą powiedzmy ~80zl, a np taki Waryński ~130 - warto dopłacać? Muszę kupić kilka i to już się jakaś kupka pieniędzy robi.

te tańsze w moim przypadku słabo sie sprawdziły po kilku ha kilka pękło wykruszyło się

• Thanks 1
Opublikowano
44 minuty temu, daron64 napisał:

Nie warto. Większe zęby bardziej wgryzają się w glebe. Jak jest sucho to widać różnice.

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 12.08.2024 o 07:08, jahooo napisał:

za te cenę moim zdaniem nie, max bym dał 10-11 tys w naprawdę idealnym stanie

żeby jeszcze odsprzedać i zarobić to może i tak , 15 to uczciwa cena 

44 minuty temu, jacor73 napisał:

Pany, "adoptował" kto fotel pneumatyczny z busa albo autobusu do traktora, gra warta świeczki, czy lepiej szukać dedykowanego do traktora?

wysokie oparcie dyskwalifikuje , do maszyny samobieżnej jak kombajn/sieczkarnia to ok

Opublikowano
Dnia 12.08.2024 o 07:59, daron64 napisał:

Warto dopłacić do Waryniaka. Uzębione talerze daj nawet w tylnim rzędzie jeśli byś zmieniał 

• Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

Warto dopłacić do Waryniaka. Uzębione talerze daj nawet w tylnim rzędzie jeśli byś zmieniał 

Narazie mamy 2:1, że warto dopłacić.

Nie mam tyle kasy, żeby wszystkie wymienić. Na wiosnę talerzowalem i poszło 5talerzy na przodzie 🤦, do tego ze 2 mam słabe już, no i coś na zapas trzeba chyba kupic

Opublikowano
Dnia 11.08.2024 o 16:29, tomek222 napisał:

Miał ktoś z was doczynienia z takim wynalazkiem? Są w ogóle części do tego? A czy lepiej w tych pieniądzach rozejrzeć się za poczciwą osiemdziesiątką.

https://www.olx.pl/d/oferta/traktor-international-844-CID757-ID11p6in.html

mam pod swoimi skrzydłami 1046 955 i 844 u znajomego, aktualnie 90%części w max 3 dni zazwyczaj jak rano zamówisz następnego rano masz w domu jak masz dobrego dostawcę po korpusy to używki wiadomo, z wad to wszechobecne mieszanki metrycznych i calowych wymiarów, a w największym skrócie to fendt dla ubogich   

Dnia 11.08.2024 o 16:29, tomek222 napisał:

Miał ktoś z was doczynienia z takim wynalazkiem? Są w ogóle części do tego? A czy lepiej w tych pieniądzach rozejrzeć się za poczciwą osiemdziesiątką.

https://www.olx.pl/d/oferta/traktor-international-844-CID757-ID11p6in.html

mam pod swoimi skrzydłami 1046 955 i 844 u znajomego, aktualnie 90%części w max 3 dni zazwyczaj jak rano zamówisz następnego rano masz w domu jak masz dobrego dostawcę po korpusy to używki wiadomo, z wad to wszechobecne mieszanki metrycznych i calowych wymiarów, a w największym skrócie to fendt dla ubogich   

Opublikowano (edytowane)
Dnia 10.08.2024 o 07:52, migacz napisał:

Nie wie ktoś gdzieś jednorzędowej kopaczki do ziemniaków najlepiej z taśmą za rozsądny pieniądz? Szukam czegoś takiego na ciasne kawałki bo 2 rzędowe trudne do zawracania a tak to by na podnośniku dojechał jak się chce. Mam tych ziemniaków z roku na rok na działce coraz więcej i tak myślę o mechanizacji.

Ona jest tak zabarykadowana że ciężko zrobić sensowne zdjęcie, ale ogólnie to nawet 1ha nie wykopała, ile dajesz jeśli jesteś zainteresowany? Nowa pewnie Ok 3,5 tyś 

20240814_094512.jpg

Edytowane przez krilan06
Opublikowano

Pany takie głupie w sumie pytanie (wiem, zadna nowość)

Mam sobie zaczep górny w casie. Znajomy miał tam zamiast sworzni mocujących 4sruby. No i jakos to mu chodziło, ale źle jest zdejmować/zakładać, bo nie idzie dokręcic tego itd - mniejsza z tym. W każdym bądź razie w oryginale są tam dwa sworznie. Na internetach jeden sworzeń kosztuje prawie 5stow..(nie szukałem czy są gdzies dużo tańsze). Czy są jakies przeciwskazania żeby założyć tam zwykle sworznie np takie jak w ogłoszeniu poniżej - przykład pierwszy z brzegu, który pasuje wymiarami)

https://allegro.pl/oferta/sworzen-zabezpieczajacy-3220148r1-14535389318?srsltid=AfmBOooXCjC6SghCXWfp4A4i1MO7jeR2y5JvINwC0gtZNwAF0y1V1yuG

https://allegro.pl/oferta/sworzen-z-uchwytem-25x175-mm-13390868889

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v