Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

luz kasuje sie poprzez zdjecie lewego dekielka kolumny poprzez wyjecie odpowiedniej liczby podkladek i po dokreceniu nakrętek pod kierownica trzeba kierownice zdjac jedna nakretke dokrecasz druga kontrujesz cudów sie nie spodziewaj

Opublikowano (edytowane)

Możliwe przyczyny : niewłaściwa zbieżność kół, " wybulona " opona , jednostronnie zużyta opona , skrzywiony sworzeń zwrotnicy. Luz na końcówkach kierowniczych też wpłynie negatywnie na ustawienie kół.

Edytowane przez andrzej78
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Leniwiec1 napisał:

A nie masz tak że podczas jazdy kierownicy delikatnie musisz obracać w jedną stronę 

Tak, gdy jadę to muszę ciągle trzymać kierownicę bo jak puszczam to automatycznie skręca w prawo.

Opublikowano
3 godziny temu, Andrz_ napisał:

No to się wyjasniło i sprawca już znany

Winny orbitrol :P Ja bym mu na chwilę zasilanie odciął żeby przemyślał swoje zachowanie

• Haha 1
Opublikowano
14 godzin temu, Leniwiec1 napisał:

Znaczy ja mam tak że jadąc prosto muszę wykonać obrót kierownicą tak po mału  bo orbitrol puszcza 

W układzie jest jeden czy dwa siłowniki wspomagające ?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez baton386785
      Witam.
      Mam takie pytanie. Czy warto założyć elektryczne wspomaganie kierownicy? Można kupić taki zestaw na Allegro. I właśnie się waham.
      Moż ktoś jest w temacie…
      Pozdrawiam
    • Przez krzys111
      Chciałem ustawić zbieżność w swoim ursusie 4514, odkręciłem kontry i nie mogę obrócić drążkiem bo jest wygięty w kształcie litery C i na dole zapiera się o wał napędowy i na górze też się zapiera. Czy jest oryginalny czy poprzedni wlasciciel coś przerobił.

• Przez krzys111
      Witam. Mam pytanie, czy wymieniał ktoś uszczelnienia w siłowniki wspomagania w 4514? Wymieniałem już uszczelnienia ale słyszałem od jednego fachowca że w tym siłowniku jest jedno uszczelnienie które w „ domowych warunkach” ciężko wymienić. 
      Musze coś zrobić, bo aby jechać prosto muszę ciągle kierownicą kręcić. Dzięki
    • Przez krzys111
      Witam wszystkich. W moim ursusie 4514 często odkręca mi się nakrętka wałka przedniego napędu. Mam pytanie czy przed tą nakrętką jest jakaś podkładka u mnie od początku podkładki nie było, jest tylko sama nakrętka.
    • Przez krzys111
      W moim 4514 aby jechać prosto muszę ciągle wykonywać małe ruchy kierownicą, płyn w orbitrolu jest, nigdzie nie ma luzów co może być przyczyną? . Dodam jeszcze że przy jeździe kilka kilometrów ciągle, położenie kierownicy zmieni się o ok. pół obrotu i przy ostrym skręcaniu z małą prędkością słychać syczenie. Proszę o pomoc o co chodzi czy to tak ma być? To mój pierwszy traktor z orbitrolem. Dzięki
  • Dodaj nową pozycję...
v