Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

36 m 150  tyś , jakaś używka ,nie żartuj, mój  13 letni 120 netto warty jest

Opublikowano

Ceny z lutego ale ktorego roku? 😆

Za prostego pilmeta plus 2521 trzeba dać ze 140 netto, a gdzie tu mowa o czymś z wyższych półek. Chyba że już liczycie niektorzy kwoty po zwrocie z PROW-u 😆

Opublikowano
3 godziny temu, miwigos napisał:

36 m 150  tyś , jakaś używka ,nie żartuj, mój  13 letni 120 netto warty jest

Nie żartuję, tylko chyba można się domyślić ze euro. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, AdamKutno napisał:

Na chwilę obecną jesteśmy w Polsce i posługujemy się polską jednostką monetarną. Przypuszczam, że Miwigos jest w plecy dobre 300-400 klocków.

W polszy to możesz sobie Ursusa wycenić z PLN, reszta zachodnie co wyliczasz to euro. Chyba że pseudo handlarka 🤣

1 godzinę temu, AdamKutno napisał:

Na chwilę obecną jesteśmy w Polsce i posługujemy się polską jednostką monetarną. Przypuszczam, że Miwigos jest w plecy dobre 300-400 klocków.

Może mała średnia sprzedanego plonu, obecnie żebym sprzedał byłbym ponad 200k do tyłu, areał chyba podobny 🕵️♂️🕵️♂️

Edytowane przez Tomek90
Opublikowano
5 minut temu, Tomek90 napisał:

W polszy to możesz sobie Ursusa wycenić z PLN, reszta zachodnie co wyliczasz to euro. Chyba że pseudo handlarka 🤣

Może mała średnia sprzedanego plonu, obecnie żebym sprzedał byłbym ponad 200k do tyłu, areał chyba podobny 🕵️♂️🕵️♂️

Zalamujesz mnie…… 

Jakich ludzi ta ziemia musi nosic…… jak maja nas szanować inni jak Polacy pisza o Polsce polsza?????

Będąc na Wyspach Kanaryjskich, Niemcy próbowali rozmawiać ze mna po niemiecku, powiedziałem że albo polski albo angielski mimo że niemiecki w stopniu komunikatywnym znam, nie czuje się nizej niż Niemcy żebym musiał ich mową napierdalac 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Zalamujesz mnie…… 

Jakich ludzi ta ziemia musi nosic…… jak maja nas szanować inni jak Polacy pisza o Polsce polsza?????

Przemek nie rozumie ja w czym ból? 🙋‍♂️🙋‍♂️🕵️♂️🕵️♂️

Opublikowano
przemek28_28 napisał:

Będąc na Wyspach Kanaryjskich, Niemcy próbowali rozmawiać ze mna po niemiecku, powiedziałem że albo polski albo angielski mimo że niemiecki w stopniu komunikatywnym znam, nie czuje się nizej niż Niemcy żebym musiał ich mową napierdalac

miałem taką samą przygodę, byli mocno zdziwieni jak poprosiłem żeby mówili po angielsku. firma w której pracuję od niedawna współpracuje z Niemcami. wszystkie dokumenty, procedury mamy po polsku i po angielsku. Niemcy oczywiście rozczarowani, że nie po niemiecku. szefowa i m odpowiedziała, że urzędowym językiem w Polsce jest język polski i takim będziemy się posługiwać. Oni zawsze będą mieli przeświadczenie, że są kimś więcej i wszyscy mają się do nich dostosować

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, przemek28_28 napisał:

Nie posz poprostu o Polsce - polsza

Jesteśmy w Polsce

Używaj naszego języka 

Kiedyś ktoś powiedział: Jesteśmy w Unii, trzeba uczyć się języków. 

Ogólnie w urzędzie czy gdzieś to bym na to patrzył, a forum, sklep czy jakieś inne miejsce publiczne jak mam ochotę mówię swoją gwara jaka u nas jest - nie rusza mnie ze ktoś coś patrzy czy co. Gorzej jak ktoś pisze " muj, pszejebane, przenzyto czy matury" 😉 bo to aż głowa boli. 

Opublikowano

Adam możesz być moim księgowym 300 tyś, nie licząc kuku , bo ona prawdopodobnie zostanie na przyszły sezon, chyba że dostane 1350

Opublikowano

Mnie tam osobiście w polszy zamiast w Polsce nie razi. Szczególnie, że jak popatrzyć na to co się w Polsce odpierdziela to faktycznie nie raz standardy bliższe Rosji gdzie chyba tak lub podobnie Polska się wymawia.

Opublikowano

Policzyłem proporcjonalnie do mojego gospodarstwa, sprzedawaliśmy pszenicę podobnie, u mnie średnia 1260 netto, ale 1/3 została i pójdzie pewnie jutro po 1000 netto.

• Sad 1
Opublikowano
26 minut temu, AdamKutno napisał:

Na forum jest kilka osób, co trzymała dwa lata. I to bez przesypywania. 

Będzie, ale musi być oczyszczony, wczoraj swój gazowalem to tam gdzie wysypane na górę resztki 10t to w tym miejscu jakby skorupa się robi, gdzie czyszczony to normalny jak w żniwa. 

Opublikowano

My chyba kiedyś prywatnie pisaliśmy , coś mi się wydaje

Opublikowano
Tomek90 napisał:

Będzie, ale musi być oczyszczony, wczoraj swój gazowalem to tam gdzie wysypane na górę resztki 10t to w tym miejscu jakby skorupa się robi, gdzie czyszczony to normalny jak w żniwa.

jaki sprzęt masz do czyszczenia rzepaku i zboża przed magazynowaniem?

Opublikowano
5 minut temu, miwigos napisał:

My chyba kiedyś prywatnie pisaliśmy , coś mi się wydaje

Pisali, pomogłeś mi z mikroelementami w pszenicy, dalej trzymam ta rozpiskę 🙋‍♂️

Opublikowano
18 minut temu, Tomek90 napisał:

Pisali, pomogłeś mi z mikroelementami w pszenicy, dalej trzymam ta rozpiskę 🙋‍♂️

Z Toba pamiętam , chodziło mi o Adamkutno

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

Kiedyś ktoś powiedział: Jesteśmy w Unii, trzeba uczyć się języków. 

Ogólnie w urzędzie czy gdzieś to bym na to patrzył, a forum, sklep czy jakieś inne miejsce publiczne jak mam ochotę mówię swoją gwara jaka u nas jest - nie rusza mnie ze ktoś coś patrzy czy co. Gorzej jak ktoś pisze " muj, pszejebane, przenzyto czy matury" 😉 bo to aż głowa boli. 

Mhm…. Juz widzę jak Niemiec mówi na swój kraj szkopy, albo Francuz żabojady. Nie masz argumentów, tłumaczysz w najgłupszy możliwy sposób 

Opublikowano
44 minuty temu, Zigi94 napisał:

jaki sprzęt masz do czyszczenia rzepaku i zboża przed magazynowaniem?

Kombajn. 

Jak wy zbieracie te swoje 12 tonowe pszenice? Snopowiazałką? 🤨

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v