Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

A to ktoś myślał że za darmo będą dawać i każdemu 300 tys bez zastawu? Może ten co ma z 500 ha to i dostanie te 300 tys. Ale jak ktos ma 20 czy 30 ha to dobrze będzie jak dostanie 10 tys. Dużo też ma zależeć od zdolności kredytowej danego gospodarstwa. To wszystko tylko ładnie w tv wygląda i po raz kolejny szczuje miasto na wieś. Bo znowu rolnicy dostają ,, darmowa '' kasę i to aż 300 tys i bez żadnych zastawów. I spłacasz jak chcesz. O oprocentowniu też cisza w tv więc większość pomyśli że bez żądnych odsetek będzie. Teraz się dopiero miasto zagotowalo. Młode małżeństwa pobrały kredyty które wzrosły o 100%, opłaty również o 100% a rolnicy którzy siedzą w domu a im ,, samo'' rosnie, dopłaty wpływają, mają niski krus teraz dostaną jeszcze ,,bezprocentowy '' kredyt na 300 tys. Brawo brawo rząd 

Ciekawe czy co dziesiąty rolnik to rozumie ehhh

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Wicherek napisał:

Rolnicy dostaną tyle kredytu ile trzeba na wykupienie zalegających nawozów w magazynach , to jest pomoc dla grupy azoty a nie rolników

gdyby było tak jak mówisz to daliby nawozy na termin roczny i tyle a GA dostałaby na to kredyt na odsetkach mniejszych niż rolnik

już widzę jak rolnicy rzucają się na te kredyty , kiedy finansowanie maszyn rolniczych między 0-5% w zależności od tego ile lat

Opublikowano
9 minut temu, pawelek98 napisał:

gdyby było tak jak mówisz to daliby nawozy na termin roczny i tyle a GA dostałaby na to kredyt na odsetkach mniejszych niż rolnik

już widzę jak rolnicy rzucają się na te kredyty , kiedy finansowanie maszyn rolniczych między 0-5% w zależności od tego ile lat

Polecą, polecą kupią coś innego niż zawóz 

A szuszowe to co było, kleskowe to samo 

Opublikowano
12 minut temu, pawelek98 napisał:

w zwykłym spółdzielczym na 9 dają to po co ta gadka

Dziwny masz ten spółdzielczy, jestem na etapie właśnie kredytu i mam 5%, jak się rada zgodzi to może na 4,5 zejdą. 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Dobrodzieje. Ale wiesz co to WIBOR i marża banku nie? Bo widzę że chcą sobie odjąć z talerza i się z tobą podzielić. Łzy mi płyną po policzkach 

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, krzychu121 napisał:

A to ktoś myślał że za darmo będą dawać i każdemu 300 tys bez zastawu? Może ten co ma z 500 ha to i dostanie te 300 tys. Ale jak ktos ma 20 czy 30 ha to dobrze będzie jak dostanie 10 tys. Dużo też ma zależeć od zdolności kredytowej danego gospodarstwa. To wszystko tylko ładnie w tv wygląda i po raz kolejny szczuje miasto na wieś. Bo znowu rolnicy dostają ,, darmowa '' kasę i to aż 300 tys i bez żadnych zastawów. I spłacasz jak chcesz. O oprocentowniu też cisza w tv więc większość pomyśli że bez żądnych odsetek będzie. Teraz się dopiero miasto zagotowalo. Młode małżeństwa pobrały kredyty które wzrosły o 100%, opłaty również o 100% a rolnicy którzy siedzą w domu a im ,, samo'' rosnie, dopłaty wpływają, mają niski krus teraz dostaną jeszcze ,,bezprocentowy '' kredyt na 300 tys. Brawo brawo rząd 

Ciekawe ilu ludzi tutaj to zrozumie🤔

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, komizmo napisał:

Dobrodzieje. Ale wiesz co to WIBOR i marża banku nie?

Nie wiem, nie interesuje się tym. Wiem ile płacę odsetki  i kapitał i to mnie interesuje, obsługa u mnie jest świetna i sama kierowniczka podpowiada co zrobić żeby było taniej uzyskać kredyt  i ze stałą stawką oprocentowania przez cały okres.  Pewnie nie każdy bank tak podchodzi do klienta, tak że pewnie ten kredyt pko to będzie interes życia.

Tak pomogą tym kredytem że jeszcze bardziej zadłużą Polską wieś, ludzie mają towar do sprzedania więc tego kredytu nie potrzebują... sprzedać uczciwie towar chcą to nawozy sami sobie kupią.

Edytowane przez Michał88
  • Haha 2
Opublikowano
26 minut temu, Michał88 napisał:

Dziwny masz ten spółdzielczy, jestem na etapie właśnie kredytu i mam 5%, jak się rada zgodzi to może na 4,5 zejdą. 

Nie patrz na to ile jest procent w ich spocie reklamowym tylko dowiedz się ile wynosi całkowity koszt kredytu. Później nie jeden bardzo  się dziwi czemu taka wysoka rata skoro miało być takie niskie oprocentowanie. Koszt kredytu to nie tylko oprocentownie 

Opublikowano

Najtańszy kredyt inwestycyjny w spółdzielczym to wibor 3m plus marza banku. Na dziś to ok 12% albo i lepiej, do tego prowizja 2% do negocjacji. Nie mówcie że banki Wam dają za pół darmo 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Michał88 napisał:

Nie wiem, nie interesuje się tym. Wiem ile płacę odsetki  i kapitał i to mnie interesuje, obsługa u mnie jest świetna i sama kierowniczka podpowiada co zrobić żeby było taniej uzyskać kredyt  i ze stałą stawką oprocentowania przez cały okres.  Pewnie nie każdy bank tak podchodzi do klienta, tak że pewnie ten kredyt pko to będzie interes życia.

Tak pomogą tym kredytem że jeszcze bardziej zadłużą Polską wieś, ludzie mają towar do sprzedania więc tego kredytu nie potrzebują... sprzedać uczciwie towar chcą to nawozy sami sobie kupią.

Dobrze chcą cię wyruchać. 5 procent marży plus WIBOR 6.75. i jeszcze stała stopa gdzie na horyzoncie zaczynają nieśmiało majaczyć jakieś obniżki...

Jakoś ch*je nie chcieli mi dać stałej stopy w zeszłym roku jak była prawie zerowa

Wtedy gadali że takiego czegoś u  nich nie ma 😂

• Like 5
Opublikowano

Wszystko możliwe, nie znam się. Wolę zgodzić się na stałe oprocentowanie bo mi łatwiej przewidzieć  wydatki. Możliwe że mnie robią w wała, ale i tak ten bank jest dla mnie najbardziej przyjazny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v