Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Cena z dziś przy całym aucie na RSM32..1145 zł netto.

Nie potrzeba łaskawych dopłat. Co ro NPK to raczej trzeba zaczekać jeszcze 2-3 tygodnie z uwagi na znaczne  przeceny potasu, ale ten rsm.... kuszący

Opublikowano

Ja tez mam w tyłku dopłaty ale śmierdziele obiecywały pomoc jak w zeszłym roku trabili na prawo i lewo a teraz przyjeli średnia   z tego roku i zamiast konkretnej pomocy jest jałmórzna dla plebana .

Opublikowano
8 minut temu, Alio napisał:

Cena z dziś przy całym aucie na RSM32..1145 zł netto.

Nie potrzeba łaskawych dopłat. Co ro NPK to raczej trzeba zaczekać jeszcze 2-3 tygodnie z uwagi na znaczne  przeceny potasu, ale ten rsm.... kuszący

Polski ? kto po tyle oferuje?

Opublikowano
4 godziny temu, kanalia2 napisał:

Ja tez mam w tyłku dopłaty ale śmierdziele obiecywały pomoc jak w zeszłym roku trabili na prawo i lewo a teraz przyjeli średnia   z tego roku i zamiast konkretnej pomocy jest jałmórzna dla plebana .

Mam nadzieję że nie będziesz składał wniosku o tę jałmużnę? którą w dodatku masz w d*pie.

4 godziny temu, strzechu napisał:

braknie mu hektarów , chyba że dał 100kg polifoski i 125kg saletry

No co to się stało teraz, jeszcze rok temu fikaliście że stać was płacić po 8tys za nawóz na pszenicę na V klasie, a teraz przeraża was cena  czy kole w oczy, ile zapłaciłem ja za nawóz?   :D  nie bój żaby że zabraknie mi hektarów, ale wychodzi z tego, że ty wcale nie dałeś polifoski skoro nie wiesz kiedy ta cena była.   :P

• Like 3
Opublikowano
7 godzin temu, kanalia2 napisał:

więc co ???  dostaniesz za saletre 2000 zł a za plifoskę coś koło 2500 zł tylko gdyby były zeszłoroczne wartości miałbyś 1000 zł więcej. A przypominam ze cena gazu za  Tuska 60 za mwh  ( saletra 1200) teraz 40 za mwh ( matematycznie zatem saletra 800 zł nie więcej) Reasumując zamiast PIS sprzedać ci saletre za 800 zł sprzedał ci za 4300 zł wydymał cię raz teraz przyjoł średnią cene  zamiast 1236 przyjoł 2187zł   wydymał Cie drugi raz jeszcze gnoje o pomocy śmią mówić

Nie przsadzaj , według mnie bardzo nisko ustalili średnią , ciężko wam sie żyje , nikt wam nie może dogodzić , wyłuskaj ostatnia kase i idz do burdelu , może raz w zyci ktoś ci dogodzi, 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, kanalia2 napisał:

tym roku juz tylko 1000 zł znowu pis wydymał rolników!!!

A co byś chciał, żeby oddał cały zysk z dymania?po to wcześniej dymali ostro by przed wyborami ,,dać" niewielką część zysku z dymania, a ile wrzasku przy tym jaki to pis dobry, jak  ,,dba" o rolników.

Edytowane przez witejus
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Zapominacie że roboczogodzina też wzrosła, nikt za darmo pracować nie będzie, chcecie mieć kasę i ludzie którzy to produkują też i nie tylko ci z GA ale przecież i całe fabryki podzespołów i monterów.

Opublikowano

cały czas obserwują, jaki jeszcze wal przejdzie i się posuwają dalej a naród się cieszy. 

Opublikowano

Nie którzy to nawet do tego burdelu nie musza iść oni w domach tyłki pisowi nadstawiają. Miało być lepiej. Miało być zrównanie dopłat do niemieckich Jest obniżka miało być bardziej opłacalnie jest mniej opłacalnie. Kroją za wszystko GA ze stratami. Lista milionerów pis rośnie. Po kilka stanowisk na raz piastują. Na nic czasu nie mają 6 vice ministrów rolnictwa. A wielu dalej z przyjemnością pisowi tyłek nadstawia.

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano

tak. rg wzrosła na tyle by amerykanskie i hitlerowskie nawozy były tańsze 🤣

Opublikowano
7 minut temu, Michał88 napisał:

ludzie którzy to produkują też i nie tylko ci z GA ale przecież i całe fabryki podzespołów i monterów.

Zapomniałeś że GA w ub roku miała rekordowe zyski+430 mln dotacji, wiesz co to jest zysk?

Opublikowano
3 godziny temu, Desperado napisał:

Mam nadzieję że nie będziesz składał wniosku o tę jałmużnę? którą w dodatku masz w d*pie.

No co to się stało teraz, jeszcze rok temu fikaliście że stać was płacić po 8tys za nawóz na pszenicę na V klasie, a teraz przeraża was cena  czy kole w oczy, ile zapłaciłem ja za nawóz?   :D  nie bój żaby że zabraknie mi hektarów, ale wychodzi z tego, że ty wcale nie dałeś polifoski skoro nie wiesz kiedy ta cena była.   :P

dlaczego mam nie brać??? przecież tak kasa to kasa mi ukradziona. to nie kasa łaskawego PIsu tylko moja za***ana mi z portfela  Ja kupiłem saletre po 3200 zł w marcu według ceny gazu powinienem za 800 za***ali mi 2400 zł na tonie niech smierdziele oddają całeość a nie 1000 zł

1 godzinę temu, miwigos napisał:

Nie przsadzaj , według mnie bardzo nisko ustalili średnią , ciężko wam sie żyje , nikt wam nie może dogodzić , wyłuskaj ostatnia kase i idz do burdelu , może raz w zyci ktoś ci dogodzi, 

mam dośc łaskawości pisu chłopie ty sam nie widzisz co za pierdoły piszesz ze " cene nisko ustalili"

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Też bym wolał żeby nie było i nawozy w rozsądnej cenie, bo to nie jest jakiś towar ekskluzywny żeby tyle płacić, tylko środek do produkcji żywności.

No ale wniosek dzisiaj zawieziony do Agencji i może kiedyś choć część tej nadpłaty wpłynie.  Ale nie będę psioczył bez sensu jak to mnie okradają ze wszystkich stron, bo szkoda nawet klawiatury na to.    :)

2 godziny temu, miwigos napisał:

Oczywiście że  średnia cena nisko ustalona, byłaby większa i niejeden nic by nie dostał, albo prawie nic. No ale muszą niektórzy po mędrkować jacy to ważni.

Nie wiem co cię tak bawi @pedro2

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia2 napisał:

dlaczego mam nie brać??? przecież tak kasa to kasa mi ukradziona. to nie kasa łaskawego PIsu tylko moja za***ana mi z portfela  Ja kupiłem saletre po 3200 zł w marcu według ceny gazu powinienem za 800 za***ali mi 2400 zł na tonie niech smierdziele oddają całeość a nie

Jak ktoś cię okradł to zgłoś do prokuratury, na razie sami nabijamy ceny tym pierdolcem zakupowym a później lament, trzeba było się trzepnąć zdrowo w głowę przed udawaniem bogatego a później nie było by żalu i pierdolamento na dwie strony 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano

@Tuńczyk dobrze piszesz. No ale polski rolnik jest głupi i odda ostatnia koszule albo kredyt weźmie aby się pokazać jaki to on bogaty. A dwa to w tamtym roku był strzał życia jak miałeś towar i każdy myślał że pszenica 2tysiace to będzie zawsze mliko 3,5zl/l a wołowina 20zl/kg i temu ta spiralę z nawozami nakręcali

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tuńczyk napisał:

Jak ktoś cię okradł to zgłoś do prokuratury, na razie sami nabijamy ceny tym pierdolcem zakupowym a później lament, trzeba było się trzepnąć zdrowo w głowę przed udawaniem bogatego a później nie było by żalu i pierdolamento na dwie strony 

O to to.

A żem mówił i nie tylko ja, nie szaleć nie pytać o ceny, nie kupować na zapas, ale nie, ich stać było po 8 tysi płacić, a tu bęc, teraz poniżej 2 tysi  i się nie interesują.   :D

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

O to to.

A żem mówił i nie tylko ja, nie szaleć nie pytać o ceny, nie kupować na zapas, ale nie, ich stać było po 8 tysi płacić, a tu bęc, teraz poniżej 2 tysi  i się nie interesują.   :D

Przy pszenicy po 2 tysiące nawóz po 8 tysięcy to jak okazja była 😁😁😁😁

Opublikowano
9 minut temu, Tuńczyk napisał:

A kto tu udawał bogatego?? ja kupiłem nawóz  na 2 dni przed siewem czekałem do końca, nie mogłem czekac dużej bo wegetacja ruszyła, zredukowałem dawki. Nikt tu bogatego nie udawał.  Ja nierozumiem Tuńczyk tobie cena chyba pasuje . Ja propagandy nie łytkam tylko licze po ile kupiłem a po ile Azoty mi powinny sprzedać. Na dziś saletra 2000 zł a cena gazu 25 dolarów więc saletra max 700-800 zł  w składzie z watem i marżom pośrednika.

Opublikowano
Przed chwilą, kanalia2 napisał:

A kto tu udawał bogatego?? ja kupiłem nawóz  na 2 dni przed siewem czekałem do końca, nie mogłem czekac dużej bo wegetacja ruszyła, zredukowałem dawki. Nikt tu bogatego nie udawał.

Byli tacy i nie mów że nie, nie chce mi się kopać jak orawiok w randkach, ale jak będzie trzeba to poświęcę czas i wywalę wszystkie brudy na wierzch.     :P

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie w nowym sezonie 2026! 🌱
      Wchodzimy w ten rok z wieloma niewiadomymi dotyczącymi kosztów produkcji. Tradycyjnie, jednym z największych kosztów w naszych gospodarstwach są nawozy. Dlatego otwieram oficjalny wątek zbiorczy, który – mam nadzieję – pomoże nam wszystkim w podejmowaniu decyzji zakupowych.
      Poniżej lista pytań, które nurtują nas wszystkich na starcie roku. Postaramy się w tym wątku wspólnie na nie odpowiedzieć:
      Jakie są ceny nawozów na początku 2026 roku?
      Ile kosztuje saletra amonowa (Pulan, Zaksan, Anwil) w 2026?
      Jak kształtują się ceny mocznika (z inhibitorem i bez)?
      Ile zapłacimy za Polifoskę 6 i 8 oraz inne NPK?
      Po ile chodzi RSM i saletrzak?
      Czy warto kupować teraz, czy czekać na korekty cenowe?
      Zapraszam do wymiany konkretnych informacji. Abyśmy mieli jasny obraz rynku (detal vs hurt), proszę o wpisywanie cen według sprawdzonego schematu:
      Województwo / Powiat:
      Produkt (Nazwa handlowa):
      Cena (netto/brutto):
      Opakowanie (BigBag / Worek / Luz):
      Ilość (detal / całe auto 24t):
      Warunki (płatność, dostawa w cenie?):
      Przykład: Powiat świdnicki, Saletra Zaksan 33,5 – cena 1300 zł netto – zakup całosamochodowy, płatność przy odbiorze.
      Ważna uwaga: Nawozy to temat, który budzi emocje ze względu na powiązania z polityką i cenami gazu. Proszę jednak, abyśmy w tym wątku skupili się na merytoryce i cenach. Unikajmy wycieczek politycznych i kłótni – szanujmy się nawzajem i swój czas.
      Jaka jest sytuacja u Waszych lokalnych dystrybutorów? Magazyny pełne czy braki towaru? Zapraszam do dyskusji!
    • Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v