Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co z tą solą potasową się dzieje? Ja spokojnie sobie czekam do połowy kwietnia, pewny tego że pojadę na skład i kupię gdy juz będę mial siać a wy piszecie że są problemy z dostępnością...???

Opublikowano
48 minut temu, marcianjargit napisał:

Wiesz po ile ziarno w żołkiewce 

Chu..wa. 850 grabiec ale mówił że już by wolał nie kupować bo nie ma gdzie wywozic. Agropest 910 podobno było ale dzisiaj nie brali bo brak miejsc.

Opublikowano (edytowane)

Będzie tak jak z gazem na jesień, jedynie co się zmieniło w papierach przy terminalach na granicy z Białorusią to kraj pochodzenia z Rosji na Kazachstan i sobie śmietankę będą spijać 

Edytowane przez Tigon
Opublikowano

na ten moment totalnie nie mam już nic nawozów, rzepak zasilony, pszenica po 1 dawce i czekam na rozwój sytuacji, qq sieje początek maja. 

Przed chwilą, krzysiek6620 napisał:

Dziś u autoryzowanego sprzedawcy grupa azoty kierownik składu mówił ze w Niemczech saletra jest tańsza jak w Polsce o 1000 zł , ciekawe czy prawda ?    

to prawda, ale nie saletra tylko coś aka saletrosan. 

Opublikowano
4 minuty temu, krzysiek6620 napisał:

Dziś u autoryzowanego sprzedawcy grupa azoty kierownik składu mówił ze w Niemczech saletra jest tańsza jak w Polsce o 1000 zł , ciekawe czy prawda ?    

Tylko tam tak się wozi 

IMG_20230317_094604.jpg

Opublikowano
11 godzin temu, krzychu121 napisał:

Najprawdopodobniej wcześniej ladowales za dużo nawozów i teraz korzystasz z tego ,,zapasu '' w glebie 

To u mnie musi być tego PK bardzo dużo w glebie bo już z 10 lat tylko saletra,saletrzak i mocznik idą i nic więcej a plony jak były tak są 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, krzysiek6620 napisał:

Trochę bujda bo tam jest can27 odpowiednik naszego Saletrzaku i z tego co pisali kosztuje ok 1500/1600 zl, wiec nie 1000 a ok 300 różnicy 

Opublikowano

Skład lokalny na jesieni sprzedawał PK z ICL-a po 4400, pytałem co miesiąc, ostatnio nawet jakieś tydzień temu po ile puszczą to cały czas śpiewka że nie mogą nic taniej bo nakupili tego od pyty jak górka cenowa była. Wczoraj telefon że opuścili na 3400. To po ile oni na tej górce płacili że opuścili patola i dalej są do przodu.

Opublikowano
44 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Faktycznie 300-400 zł to nic takiego, stać nas, Niemcy zazdroszczą nam że stać nas na drogie nawozy

U nas jest cena spakowanego towaru z dostawą na podwórko a tam cena luzem w porcie do spakowania i dostarczenia, faktycznej różnicy będzie ok 100 zł. Chyba że są tam kolejne obniżki ale wczoraj podawali ceny ok 370eur/t

Opublikowano
1 godzinę temu, mikad napisał:

Skład lokalny na jesieni sprzedawał PK z ICL-a po 4400, pytałem co miesiąc, ostatnio nawet jakieś tydzień temu po ile puszczą to cały czas śpiewka że nie mogą nic taniej bo nakupili tego od pyty jak górka cenowa była. Wczoraj telefon że opuścili na 3400. To po ile oni na tej górce płacili że opuścili patola i dalej są do przodu.

Jak bys wiedzial ile zarabiali na tonie to bys tydzien z wrazenia nie mogl spac.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, korasss napisał:

To u mnie musi być tego PK bardzo dużo w glebie bo już z 10 lat tylko saletra,saletrzak i mocznik idą i nic więcej a plony jak były tak są 

Zależy jakie masz te plony. Sory ale z pustego to i Salomon nie naleje. Więc albo zbierasz te 2-3 tony, albo ładujesz dużo obornika albo trącasz mi tu bajkę. Innych możliwości nie ma 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, krzychu121 napisał:

Zależy jakie masz te plony. Sory ale z pustego to i Salomon nie naleje. Więc albo zbierasz te 2-3 tony, albo ładujesz dużo obornika albo trącasz mi tu bajkę. Innych możliwości nie ma 

U mnie plon zależy od deszczu. Bywa że pszenicy zbierze się 10t z ha a jak susza to było i 2,5t kuku z ha. Po raz pierwszy w życiu nie będę siał NPK i na jare, przy tej cenie zbóż i niepewności jutra odpuszczam 10t. CZY TO PRAWDA ŻE TRZODZIARZE PŁACĄ ZA WARCHLAKA WARTOŚĆ 2 TUCZNIKÓW Z POCZĄTKU 2022 

Edytowane przez Jurniczek
Opublikowano
Przed chwilą, Jurniczek napisał:

U mnie plon zależy od deszczu. Bywa że pszenicy zbierze się 10t z ha a jak susza to było i 2,5t kuku z ha. Po raz pierwszy w życiu nie będę siał NPK i na jare, przy tej cenie zbóż i niepewności jutra odpuszczam 10t. CZY TO PRAWDA ŻE TRZODZIARZE PŁACĄ ZA WARCHLAKA 2 TUCZNIKI Z POCZĄTKU 2022 

Jarego zboża zbierasz 10 t?

Opublikowano
9 godzin temu, zbyszek8201 napisał:

Do kilku dni do tylu by się zgadzało z tym 1 tys zł różnicy ....zresztą jeszcze są u nas ceny około 2600-2700 jak się tu czyta.

u mnie saletrę mają jeszcze po 3400 brutto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie w nowym sezonie 2026! 🌱
      Wchodzimy w ten rok z wieloma niewiadomymi dotyczącymi kosztów produkcji. Tradycyjnie, jednym z największych kosztów w naszych gospodarstwach są nawozy. Dlatego otwieram oficjalny wątek zbiorczy, który – mam nadzieję – pomoże nam wszystkim w podejmowaniu decyzji zakupowych.
      Poniżej lista pytań, które nurtują nas wszystkich na starcie roku. Postaramy się w tym wątku wspólnie na nie odpowiedzieć:
      Jakie są ceny nawozów na początku 2026 roku?
      Ile kosztuje saletra amonowa (Pulan, Zaksan, Anwil) w 2026?
      Jak kształtują się ceny mocznika (z inhibitorem i bez)?
      Ile zapłacimy za Polifoskę 6 i 8 oraz inne NPK?
      Po ile chodzi RSM i saletrzak?
      Czy warto kupować teraz, czy czekać na korekty cenowe?
      Zapraszam do wymiany konkretnych informacji. Abyśmy mieli jasny obraz rynku (detal vs hurt), proszę o wpisywanie cen według sprawdzonego schematu:
      Województwo / Powiat:
      Produkt (Nazwa handlowa):
      Cena (netto/brutto):
      Opakowanie (BigBag / Worek / Luz):
      Ilość (detal / całe auto 24t):
      Warunki (płatność, dostawa w cenie?):
      Przykład: Powiat świdnicki, Saletra Zaksan 33,5 – cena 1300 zł netto – zakup całosamochodowy, płatność przy odbiorze.
      Ważna uwaga: Nawozy to temat, który budzi emocje ze względu na powiązania z polityką i cenami gazu. Proszę jednak, abyśmy w tym wątku skupili się na merytoryce i cenach. Unikajmy wycieczek politycznych i kłótni – szanujmy się nawzajem i swój czas.
      Jaka jest sytuacja u Waszych lokalnych dystrybutorów? Magazyny pełne czy braki towaru? Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DW88663311
      Witam 
       lamborghini premium 950dt 
      Miga kontrolka wykrzyknik w trójkacie 3 razy wolno i 5 razy szybko(pewnie bląd 35?i kompletnie nie reaguje rewers przód tył.nie jedzie kompletnie

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
  • Dodaj nową pozycję...
v