Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, Tomek90 napisał:

Żeby była przyszłość to musi się spinać finansowo. 

To już co najmniej drugi rok drogich nawozów PK i każdy chce dokładać  bo jakoś to będzie

15 godzin temu, Tomek90 napisał:

To ze jest zapas kasy to nie znaczy że można ja ro***erdalać brzydko mówiąc. 

dokładnie Już widzę jak u nas dyrektor finansowy  dokłada do biznesu bo jakoś to będzie, prędzej zamknie 

działalność jak grosza dołoży. 

Lepiej nic nie siać u ugorować niż ciągle dokładać 

Opublikowano
25 minut temu, tommy66692 napisał:

Pewnie trzeba z 60 zł do transportu jeszcze dołożyć 

Powiedz mi ta saletra to import?

Przed chwilą, malorolny121 napisał:

To podaj jeszcze ile obecnie rsm32 przy calej cysternie.

Z tego co widziałem ceny rsm to się nie opłaca zawsze był tańszy teraz odwrotnie 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, STIG13 napisał:

O tym ludzie zapominają. Niby na słabe gleby mówią a ma współczynnik transpiracji większy niż pszenica

Owies ma bardzo dobry system korzeniowy, ale co z tego, jak w wielu miejscach kraju w głębszych warstwach gleby brakuje wody.

Opublikowano
3 minuty temu, JanKrzysztof napisał:

Owies ma bardzo dobry system korzeniowy, ale co z tego, jak w wielu miejscach kraju w głębszych warstwach gleby brakuje wody.

Ja jestem zdania że jeśli w miarę szybko powschodzi to ma szansę poradzić sobie ale jak późno zasiany i od samego początku susza to jest kiepsko. Najlepiej na słabszych glebach szybsze wschody szybciej system korzeniowy się rozwija 

• Like 1
Opublikowano

Ja na swoich podlaskich czarnoziemach owies to tylko jak muszę. Prawie co roku susza, bez sensu. 

Prawdę mówiąc to na niektórych działkach sianie czegokolwiek jest bez sensu. Owies wyschnie, kukurydzę dziki zjedzą, jedynie co żyto wychodzi ale co jakiś czas trzeba jarym przesiać.

Opublikowano
18 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ja na swoich podlaskich czarnoziemach owies to tylko jak muszę. Prawie co roku susza, bez sensu. 

Prawdę mówiąc to na niektórych działkach sianie czegokolwiek jest bez sensu. Owies wyschnie, kukurydzę dziki zjedzą, jedynie co żyto wychodzi ale co jakiś czas trzeba jarym przesiać.

Za dziki to się zgłasza do koła łowieckiego i nie ma problemu 😁

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

5 minut temu, Desperado napisał:

Pora zapinać już siewnik.

Jeszcze nie, ale polecam wczesny siew.

U nas wystarczy w połowie marca

Ja myślę owies jeszcze wczesniej posiać ale to zalezy kiedy zima sie skończy. Bede siał jak tylko da sie wjechac w pole.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Jeszcze nie, ale polecam wczesny siew.

U nas wystarczy w połowie marca

Wszystko zależy jak pozwalają warunki, było tak że dopiero coś około 10 kwietnia szło wjechać i łowies był jak las, a było że koniec lutego i szału nie było.

Opublikowano
2 godziny temu, Jurniczek napisał:

Przez Białoruś do Małaszewicz idzie azot wagonami w niskiej cenie

Niech idzie , wszystko tanieje co rolnik wyprodukuje. A komu spieszno kasiorke wydać niech kupuje i dziś. 

Opublikowano
50 minut temu, malorolny121 napisał:

A powiedz jeszcze ile teraz czeka sie na dostawe i czy jest upust przy kilku cysternach. Masz moze w ofercie 26S.

Dostawa pewnie do 2-3 tygodnie ale nie ma reguły, pisz priv dam ci numer kontaktowy to coś dogadamy 

26s tylko Polski bo importu nie maja

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v