Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież teraz was zasypało, to połamie sie kuku, za późne odmiany siejecie

Opublikowano

A no, z 35cm śniegu leży. W zaspach to i ponad pół metra. Kukurydzy nasiane w opór to i stoi. Ale jeszcze nie wiedziałem żeby się połamała. Może gdzieś tam w łanie. Niektórzy kukurydzę to i w czerwcu siali. 

Opublikowano
24 minuty temu, Popier96 napisał:

W Małopolsce to bym powiedział, że żniwa kukurydziane dopiero na półmetku. 

zależy jak liczyć, i czy  te 20% nie pójdzie pod talerzówe na wiosne, przy "opłacalności"

Opublikowano

To takie kiepskie że kombajn droższy od tego co urosło, ja swojej po talerzówce bym nie zaorał

Opublikowano
16 minut temu, Popier96 napisał:

A no, z 35cm śniegu leży. W zaspach to i ponad pół metra. Kukurydzy nasiane w opór to i stoi. Ale jeszcze nie wiedziałem żeby się połamała. Może gdzieś tam w łanie. Niektórzy kukurydzę to i w czerwcu siali. 

Z jakich okolic małopolski bo ja też małopolska u mnie we wsi stoi jeszcze z 20 ha 

Opublikowano
10 godzin temu, tomaszek83 napisał:

Z pis-u kradli i kłamali ale za to chodzili do kościoła.

No i ludziom dawali !

Opublikowano

taaa a skąd ta pewność że wystrzeli? w tamtym roku zrobili ludzi w bambuko to w tym duzi osób czeka do końca. Ja robię to samo. Po za tym przy takich cenach to trzeba trochę zredukować te nawozenie bo ekonomicznie nijak się to nie zepnie

• Like 1
Opublikowano

Jak się nie zepnie .

Jak zredukujesz nie będzie plonu dobrego . Może cena będzie dobra na drugi rok , tego nikt nie wie .

To że teraz nie ma to nie znaczy że trzeba ciąć koszta . Sam jestem ciekaw ile to będzie saletra na wiosnę po 2 tyś czy więcej będą płacić 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Na chwileczkę tylko od stycznia będzie odwrotnie a od lutego ,jak zaczną kupować bo wiosna . Cena wystrzeli w kosmos .

Kto to kupi i za co? Chyba że u każdego rekordów zbiory, bo ceny nie ma.

• Like 3
Opublikowano

a chwile później wyjdą górnicy (tym to sie należy!) , kolejarze i pszczelarze

i  chleb po 10 zł.. na wsiach, ...bo w miescie 12zł

Zastanawiam się czy  ze złotówki nie zrobiło się już 10 gr... kiedyś bułk były po 10-20 gr a dziś  1,5zł...

• Like 3
  • Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, toooomaszewski napisał:

Po nowym roku czeka nas jeszcze podwyżka pensji etatowców, i to na najbliższe 4 lata raczej ostatnia w nowych rządach. Więc moim zdaniem przyjdzie stabilność cenowa 🤔

Jeszcze nie wiadomo czy dadzą te podwyżkę. 

20 minut temu, zetorr6441 napisał:

Dap 18-46 3300 brutto przy 4t dobra cena ?

To tak jak byś zapytał... czy 750 zł za pszenicę to obecnie  dobra cena?

Opublikowano
2 godziny temu, JanKrzysztof napisał:

Podwyższyli ceny, żeby teraz pomału opuszczać. Łaskawcy... 

A i tak pewno wygrali Ci, który początkiem żniw i tuż po kupili.

Macrospeed green  ( kizeryt) po około 1500 to w miarę oferta czy będzie taniej?

Opublikowano
39 minut temu, zetorr6441 napisał:

Dap 18-46 3300 brutto przy 4t dobra cena ?

Względem mojego po 3530 to bardzo dobra.

Ale czy to już najlepsza cena to nie wiem.

Piszą że jest słaba dostępność, a ta się poprawi. Więc teoretycznie pole dla korekty jest

Opublikowano
1 godzinę temu, GABBER85 napisał:

a chwile później wyjdą górnicy (tym to sie należy!) , kolejarze i pszczelarze

i  chleb po 10 zł.. na wsiach, ...bo w miescie 12zł

Zastanawiam się czy  ze złotówki nie zrobiło się już 10 gr... kiedyś bułk były po 10-20 gr a dziś  1,5zł...

Haha a co to za chleb na wsi po 10zl, bo ja za prawdziwy place 25zl.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
matek89121 napisał:

40 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Jeszcze nie zaczeli a już kręcą kase. 🤦‍♂️

Kręcą to Twoje reżimowe media , moi się chcą po ludzku nachapać bo nie mili okazji przez 8 lat gdy chapali Twoi.

oni chłapali cały czas tylko przez 8 lat mniej. Prywatyzacja fabryk,banków ,cukrowni za złotówkę. Niemcy na fundację wpływów wydają miliony ( podają je co roku i jakie sumy) i one lądują właśnie przez 8 lat u PO. Ale później taki baba przygłup poseł z Gniezna uwaga...pisze ustawę. Ona nawet nie potrafiłaby gniazdka czy kontaktu podłączyć. Śledzę jej wypowiedzi od lat bo jest niedaleko mnie. Ona na niczym się nie zna,przykład bezrefleksyjnego ale zadufanego w sobie idioty. Reżimowe media to były za komuny...a tu hop dzieci komunistów którzy zaządzali tv w latach 80 tych najpierw robili katirrę w 5-10-15 a teraz są w TVN. Kraśko zarządzał wiele lat tv ale zatrudniał swoje żony i dzieci. Urban polecił Kiszczakowi zalożycieli ( Walter)TVN by to oni założyli nowe media a pieniądze na to dał Żemek( tak zeznał w procesie FOZZ).

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v