Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na bieżąco. w sobotę dojechały, dziś mocznik wysiany. 

Opublikowano

nie może tona kolorowych kamyczków kosztować 4 tyś i tyle. 

słoma do ścięcia, poplon pod  pług i azotu. 

ten rok też mi zasobności nie uszkodzi, bo 5 ton to marzenia w ozimych, a 3 w jarych. 

Opublikowano
2 godziny temu, Badwolf napisał:

Co do azotu to te spadki też mają gdzieś dno. Chyba jeszcze nie teraz ale nie ma co liczyć. Na 900 zł za saletre

Czemu nie? Jak pszenica będzie 600-700 to nikt nie poleci pełnych dawek sypać azotu. Bynajmniej Ci zdrowo myślący

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, slavik80 napisał:

Pamiętam jak z galanem się sprzeczaleś się że poniżej 2 z przodu nie będzie.  ...

No i nie była jak była potrzebna na 1 marca, pszenica już powyżej 900 i tańsza nie będzie

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
4 minuty temu, matek89121 napisał:

A już się bałem że saletry w takiej cenie.😀

Hahahaha dobreee :D dzięki matek89121 za troskę mało takich miłych gestów na tym forum :)

• Like 2
Opublikowano
7 godzin temu, miwigos napisał:

No i nie była jak była potrzebna na 1 marca, pszenica już powyżej 900 i tańsza nie będzie

Nie wiem jak u Ciebie,ale na wschodzie to w grudniu saletrę płaciłem bez VAT 3695 za tonę, a RSM 32 pod kukurydzę 2 Maja po 1880 z VAT. Nie sądzę abyś wszystek azot wysiał już 1 marca. Koszalin miał możliwość wcześniejszego siewu azotowych, ale nie moja sprawa.

Pewnie z końcem czerwca i ja kupię połowę azotowych na następny sezon. Obecnie saletra w okolicach 1700 brutto. Pszenica 720-770 z VAT 

Opublikowano
15 godzin temu, PAN88 napisał:

Czemu nie? Jak pszenica będzie 600-700 to nikt nie poleci pełnych dawek sypać azotu. Bynajmniej Ci zdrowo myślący

Chciałbym się mylić, ale nawet jak gaz jest tańszy niż parę lat temu, to oni nie obniża azotu do takich cen. Powiedzą że koszta większe, prąd droższy, pensje do góry, transport do góry itp. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v