Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Rsm 28 kupiony w detalu 4tony po 1360brutto. Gaz w górę to i nawozy w górę zaraz pójdą do tego chłop "dostanie" wszelakie dopłaty to jest z czego doić. Na pierwszą dawkę w zboża jest.

Opublikowano

Ja to powoli myślę o npk. Dalej cena jest zaporowa, opłacalność marna. Na rzepak coś trzeba dać, a mi bez rzepaku ciężko ułożyc płodozmian. Na pszenice jak się coś nie ruszy to nic nie daje npk

Węgiel też ma taniec tylko a u mnie w okolicy dystrybutorzy już podnieśli cenę o 100 zl

Opublikowano
13 godzin temu, malorolny121 napisał:

Nie wiem czy dobrze zrobiłeś.  Oferty na saletre węgierską z dostawą od 1 lipca po 1200 brutto.

U mnie o takich ofertach nie słyszałem. Do lipca może się sporo zmienić jeszcze. Dziwnie tania ta oferta.

Opublikowano

I dlatego też Azoty mają problem ze sprzedażą, od nich trzeba wziąć auto a wiadomo że nie każdy potrzebuje i nie każdego stać. Lokalny sprzedawca wywalił cenę 2200zł/t i też towar stoi. Jak by był u lokalnych sprzedawców po 1500 to ludzie by myśleli chociaż o zakupie.

Opublikowano

Czy mozna złożyć pierwsze wniosek o doplaty do nawozu a później obszarowe? Pytałem się w agencji to niby niema problemu, ale gdzieś coś słyszałem że pierwsze obszarowe muszą byc

Opublikowano
1 godzinę temu, jasiuhonda napisał:

Czy mozna złożyć pierwsze wniosek o doplaty do nawozu a później obszarowe? Pytałem się w agencji to niby niema problemu, ale gdzieś coś słyszałem że pierwsze obszarowe muszą byc

Piszę jak byk że warunek złożenia wniosku to nadany numer gospodarstwa I złożony wniosek za 2023

Opublikowano (edytowane)

To 1200 to bardziej realna cena za bb saletry a nie za tonę- zresztą gdzies na olxie znalazłem saletrzak węgierski za to 14xx za t. i  tonę saletry tez węgierskiej za bodajrze 2480zl- jedno i drugie to żadna okazja w takich kwotach. No nic czekaam na białoczerwoną saletrę do 1000zł/t 😉.

Edytowane przez WiesiekTraktorzysta
Opublikowano

a mnie korci pod ozimine nic pk nie dać pod rzepak pojdzie obornik jeczmien po rzepaku pszenica po qq gdzie zasobności bardzo wysokie żyto po faceli i też pojdzie obornik jedynie pszeżyto po grochu na nowej wyciągniętej do granic możliwości dzialce to coś by pasowało dać

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, robi57362 napisał:

a mnie korci pod ozimine nic pk nie dać pod rzepak pojdzie obornik jeczmien po rzepaku pszenica po qq gdzie zasobności bardzo wysokie żyto po faceli i też pojdzie obornik jedynie pszeżyto po grochu na nowej wyciągniętej do granic możliwości dzialce to coś by pasowało dać

U mnie to z obornikiem krucho. Ogólnie na wsi ponad 100 nr domu, nie ma żadnego bydła. Jeden gospodarz kilka świń trzymal (teraz to już legalnie). Ja myślę czy nie dać polidapu na rzepak i zobaczyć jak by to poszło. Rok w rok pod rzepak +250 kg polifoski6 szlo

Opublikowano
1 godzinę temu, robi57362 napisał:

Przy tych cenach nawozów i płodów rolnych to szybko nas ekologii nauczą

• Haha 1
Opublikowano

czemu jęczmień po rzepaku a nie pszenica, nie szkoda stanowiska?

Opublikowano
rafal3939 napisał:

czemu jęczmień po rzepaku a nie pszenica, nie szkoda stanowiska?

🤣🤣 6 kl

Opublikowano
15 godzin temu, jasiuhonda napisał:

Od tego co masz we wniosku liczą ci sumę dopłat czyli pierwsze trzeba mieć dopłaty bezpośrednie

Opublikowano
Dnia 14.06.2023 o 09:09, kamil2509 napisał:

Ktoś z okolic Chełma lubelskie nie chciałby się złożyć na auto rsm . Ja bym wziął 4 mauzery sąsiad też 4 . Na wczoraj cena 1135 netto. 

Jaka dokładna lokalizacja bo jestem zainteresowany 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v