Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, jacor73 napisał:

Jaka analiza, przeczytaj co autor napisał "....Czytać trzeba dokładnie af FB grupy na FB artykuły też różne tpr farmer czy inne .....". Chyba tylko gimbaza bierze poważnie te wpisy na FB, jeżeli ktoś pisze, że na podstawie analizy wpisów na FB i AF udało mu się osiągnąć sukces i to jest jedyna słuszna droga, to więcej uwag nie mam. Miłego popołudnia.

A nawóz kupowałem po 2800 NPK,  azot sporo poniżej tej kwoty. 

Co to za npka po 2800 i kiedy ?

Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

I Ty uważasz, że masz głowę na karku  analizując wpisy na FB i AF, bo Ci się przez dwa sezony udało?

O właśnie, własnego rozumu, a nie pseudo  specjalistów w każdej dziedzinie na FB i AF.

Saletrzak z azotów 2100 bigbag, łódzkie

Mam widocznie mam i wiele osób mi tak mówi i nie udało tylko trzeba się trochę orientować. I nie jestem żadnym pseudo specjalista tylko trochę czytam . Wcześniej przy normalnych czasach też kupowałem nawozy  taniej. Słucham się rozumu własnego a ze przy okazji trochę poczytam af FB czy po prostu ceny śledzę to już według Ciebie jestem pseudo specjalista od wszystkiego tak ? Krawaty wiąże przerwa ciążę... Odpierwiastkuj się ode mnie i zejdź że mnie bo mi duszno wiesz... Tak się składa złożyło że w wieku 20 lat ojciec mi zmarł i już 13 lat gospodarstwo prowadzę sam i zawsze się swoim rozumem kieruje....

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, boogie7 napisał:

A u mnie 0,01 %

Bo u was nie ma rolnictwa w takim razie , tylko dzialkowcy

Opublikowano
17 minut temu, krzychu121 napisał:

To poprostu miałeś szczęście i tyle bo nikt nie wiedział że będzie wojna.

Co Ty gadasz. On już wie ile będą nawozy jesienią kosztować xdddd

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, krzychu121 napisał:

To poprostu miałeś szczęście i tyle bo nikt nie wiedział że będzie wojna.

Dokładnie, o wojnie nie było jeszcze mowy, ale zatargach z Rosją i Białorusią jako głównymi eksporterami potasu, było już głośno.

8 minut temu, pawlikk18 napisał:

Co Ty gadasz. On już wie ile będą nawozy jesienią kosztować xdddd

Ja tu nie jestem takim rekinem biznesu jak inni i nie udało się uniknąć pewnych błędów. W tym przypadku tylko i wyłącznie fux

Edytowane przez jacor73
Opublikowano

Mi też zostało 12 ton ulry 8 , ale to sie nie liczy tak trzeba dużo....................... więcej dokupić

Opublikowano
6 godzin temu, miwigos napisał:

Bo u was nie ma rolnictwa w takim razie , tylko dzialkowcy

Teraz żeś doyebał do pieca, aż ruszt wygięło 🤣🤣🤣  U nas w większości do obszarowcy od 200 do 3000 ha.

Opublikowano

No i właśnie na tym polega polityka tego rządu. Nie interesuje ich rolnik który ma 100 ha i więcej, no bo przecież 100 razy na nich nie da rady zagłosować.  Oni wolą rozdać coś dla tych małych i w ten sposób uzyskać więcej głosów. Przykładem było tak zwane suszowe na rodzinę i kwota niezależna od areału.

• Like 2
Opublikowano
Karle91 napisał:

No i właśnie na tym polega polityka tego rządu. Nie interesuje ich rolnik który ma 100 ha i więcej, no bo przecież 100 razy na nich nie da rady zagłosować.  Oni wolą rozdać coś dla tych małych i w ten sposób uzyskać więcej głosów. Przykładem było tak zwane suszowe na rodzinę i kwota niezależna od areału.

to rodzina tego co ma 1000ha więcej potrzebuje zjeść niż tego co ma 10?

Opublikowano
18 minut temu, mds212 napisał:

to rodzina tego co ma 1000ha więcej potrzebuje zjeść niż tego co ma 10?

Więcej to nie zje, ale szybciej 

Ale tak całkiem na serio to jest ona w grupie ryzyka zadławienia się 😉

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, boogie7 napisał:

Teraz żeś doyebał do pieca, aż ruszt wygięło 🤣🤣🤣  U nas w większości do obszarowcy od 200 do 3000 ha.

A co sie stało z tymi 15- 20-30 ha, jaki powiat tak duże gospodarstwa, 

Edytowane przez miwigos
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v