Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Agrest napisał:

Kupiony rsm 32 na N2 po 2200 brutto.

N1 był rsm 26s po 2890. Troszkę boli zwłaszcza że pszenżyto już chyba poniżej 800.

cała cysterna ? Agrolok w piątek oferował po 2000 brutto

Opublikowano
8 godzin temu, rolnik039 napisał:

I tak będzie dopóki nie przyjdzie reset to tak będzie zaraz wybory wygra PiS pewnie na sfałszowanych albo PO a PO jak wygra to lepiej napewno nie będzie 

Pwiedz mi jak PiS w dzisiejszej dobie, gdzie w PO co drugi to pies gończy ,   może  sfałszować wybory.

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, zxcvbghj napisał:

cała cysterna ? Agrolok w piątek oferował po 2000 brutto

A skąd.

2,2t w opryskiwacz wziąłem w gminie gdzie mam pole. I od razu wylałem na pszenżyto.

Tyle mi brakowało na ten sezon.

A raczej wolałem dokupić rsm choć mam saletrosan, ale ten zostanie na przyszły rok. Może z rzepakiem zacznę przygodę.

Opublikowano (edytowane)

Saletra Anwil - 2500 brutto

Saletrzak canvil- 2150 brutto

Pulrea mocznik - 3300 bruto

TPI, Świętokrzyskie, lokalny skład nawozu w miejscowości Złota ( ale są 3 składy nawozu ), jak coś to kierować się tam, gdzie jest sklep na placu po dawnej piekarni .

Nawozy w małym worku, na palecie.

Anwil jak widac nie posiada zapasów. Dużo było gadane, ze magazyny pełne, to by podali ze starych zapasów.

Kupiłem ta saletre na małym składzie 25.03.23,  dostepny na placu był juz 24.03.23 . 

xzxz.jpg

Edytowane przez Marl
dodanie zdjęcia
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Fanuel napisał:

Nitromag 1800, Sulfan 1850 , NPK 7-16-32 2650 netto.

Police i GA rżną nas ile się da i tyle w temacie

Yara 🙂 Podaj namiary może być na priv gdzie taka cena 🙂 pozdrawiam 🙂 no mnie nie wyrżnęli dzięki agrofoto co śledzę cały czas i notowania gazu itp od stycznia delikatnie wszystko spadało ceny pomimo powrotu VAT 8%. Czytać trzeba dokładnie af FB grupy na FB artykuły też różne tpr farmer czy inne  dojść do wniosków pomyśleć trochę i dało się zauważyć przewidzieć spadki nawozów oczywiście dalekie do normalności czyli relacji cena zbóż do nawozów ale jednak... Analizować wszystkie przesłanki troszkę... Z przymrużeniem oka słuchać ministrów i analityków bo minister Kowalczyk kazał nie sprzedawać zbóż bo zdrożeja kazał kupować nawozy bo zabraknie bo cena akceptowana 3tys za azotowe. A potem pretensja że posłuchał się ktoś ministra że zboża nie sprzedał a teraz nie może sprzedać lub jak sprzedać to za bezcen 😞 a gdyby Kowalczyk kazał d*pę w ogień wsadzić to też by każdy posłuchał? Każdy ma swój własny rozum i nim się kieruje a jak do tego potrafi racjonalnie myśleć śledzić rynki fora i wg nie słucha się ministrów tylko robi jak uważa jak rynek wymaga i wg.. przynajmniej ja cieszę się że nie uległem spekulacjom i kupi się taniej nawozy przy czym nie szydzę z tych co kupili dużo drożej może ulegli emocjom albo zapewnieniom ministra albo mieli kasy dużo wolnej nie śmieje się z nich bo wszyscy jedziemy na tym samym wózku takie życie

Edytowane przez artur12441
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
8 godzin temu, artur12441 napisał:

Yara 🙂 Podaj namiary może być na priv gdzie taka cena 🙂 pozdrawiam 🙂 no mnie nie wyrżnęli dzięki agrofoto co śledzę cały czas i notowania gazu itp od stycznia delikatnie wszystko spadało ceny pomimo powrotu VAT 8%. Czytać trzeba dokładnie af FB grupy na FB artykuły też różne tpr farmer czy inne  dojść do wniosków pomyśleć trochę i dało się zauważyć przewidzieć spadki nawozów oczywiście dalekie do normalności czyli relacji cena zbóż do nawozów ale jednak... Analizować wszystkie przesłanki troszkę... Z przymrużeniem oka słuchać ministrów i analityków bo minister Kowalczyk kazał nie sprzedawać zbóż bo zdrożeja kazał kupować nawozy bo zabraknie bo cena akceptowana 3tys za azotowe. A potem pretensja że posłuchał się ktoś ministra że zboża nie sprzedał a teraz nie może sprzedać lub jak sprzedać to za bezcen 😞 a gdyby Kowalczyk kazał d*pę w ogień wsadzić to też by każdy posłuchał? Każdy ma swój własny rozum i nim się kieruje a jak do tego potrafi racjonalnie myśleć śledzić rynki fora i wg nie słucha się ministrów tylko robi jak uważa jak rynek wymaga i wg.. przynajmniej ja cieszę się że nie uległem spekulacjom i kupi się taniej nawozy przy czym nie szydzę z tych co kupili dużo drożej może ulegli emocjom albo zapewnieniom ministra albo mieli kasy dużo wolnej nie śmieje się z nich bo wszyscy jedziemy na tym samym wózku takie życie

Bez urazy ale nie tacy analitycy w ciągu dwu ostatnich lat nie mogli za wiele przewidzieć. W czasach kryzysów światowych jutro nigdy nie jest takie jak dziś. 

• Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, mds212 napisał:

Jakby ludzie mieli alternatywe zamiast PISU to by na nich glosowali. Ale niestety nie ma takiej

Jedyna prawdziwa alternatywa to Ruch Dobrobytu i Pokoju

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Marl napisał:

Anwil jak widac nie posiada zapasów. Dużo było gadane, ze magazyny pełne, to by podali ze starych zapasów.

Kupiłem ta saletre na małym składzie 25.03.23,  dostepny na placu był juz 24.03.23 . 

To nic nie znaczy, szybciej nie chciało im się przewalać magazynów 

Opublikowano
22 minuty temu, AGROTOM napisał:

Bez urazy ale nie tacy analitycy w ciągu dwu ostatnich lat nie mogli za wiele przewidzieć. W czasach kryzysów światowych jutro nigdy nie jest takie jak dziś. 

Spoko ja bardziej nie analityk tylko paralityk😅 a serio kryzys kryzysem ale też w wigilię 2021 cene wstawili 4200 za saletrzak a potem spadł na 2700 po tyle fakturowalem 8 marca 2022 a potem cennik Anwilu 6000 i spadek na 4500. Także dwa razy się nie pomyliłem teraz też nie ale może to kwestia nie analizy tylko farta szczęścia. 

U nas lokalne składy saletrzak anvil i standard ga 2040 brutto amofoska 4 16 18 3200 brutto amofoska 5 10 25 3590 brutto przy czym ceny amofosek sprzed tej obniżki cennika agrochemu z piątku czyli około 200 zł mają być tańsze jak pytałem... 

• Like 1
Opublikowano

Jak tak dobrze ci idzie to kiedy kupić NPK potrzebny na koniec lipca

Opublikowano
10 godzin temu, artur12441 napisał:

No, jak Ty te swoje "analizy" opierasz na FB,  i AF, to tylko patrzeć jak " wyrżniesz" z rozmachem

Saletra 3100, saletrzak 2700, detal.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, artur12441 napisał:

W czerwcu zapewne. Siedz i obserwuj gości jak na weselu 😅

Twoje słowa można, a nawet trzeba traktować z przymrużeniem oka, bo to słowa kogoś anonimowego w przeciwieństwie do słów ministra Kowalczyka, za które z założenia powinien brać odpowiedzialność, gdyż jest osobą kierująca resortem rolnictwa i pełniąca funkcje wicepremiera, co za tym idzie powinna być osoba wiarygodna, albo nie powinno być jej tam wogule.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, artur12441 napisał:

W czerwcu zapewne. Siedz i obserwuj gości jak na weselu 😅

Tak było zawsze że NPK było w tedy najtańsze ,ale te czasy pokazały że nie wiadomo kiedy kupić.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacor73 napisał:

No, jak Ty te swoje "analizy" opierasz na FB,  i AF, to tylko patrzeć jak " wyrżniesz" z rozmachem

Spokojna Twoja rozczochrana jakoś dwa lata nie wyrżnąłlem i nie zamierzam poprostu trzeba mieć głowę na karku i śledzić rynki trochę po co zaraz złośliwości... 🤔 

A jak wolisz słuchaj ministra a nie własnego rozumu....

Edytowane przez artur12441
  • Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, artur12441 napisał:

Spokojna Twoja rozczochrana jakoś dwa lata nie wyrżnąłlem i nie zamierzam poprostu trzeba mieć głowę na karku i śledzić rynki trochę po co zaraz złośliwości... 🤔 

A jak wolisz słuchaj ministra a nie własnego rozumu....

I Ty uważasz, że masz głowę na karku  analizując wpisy na FB i AF, bo Ci się przez dwa sezony udało?

O właśnie, własnego rozumu, a nie pseudo  specjalistów w każdej dziedzinie na FB i AF.

Saletrzak z azotów 2100 bigbag, łódzkie

Opublikowano
Dnia 25.03.2023 o 12:33, miwigos napisał:

W mojej wiosce rolnicy to  90 % , pełnoletnich mieszkańców ,

A u mnie 0,01 %

Opublikowano
4 godziny temu, jacor73 napisał:

mają takie uwagi sens? Nie wiem co jest złego w analizie rynku i sugerowaniu się opiniami innych. Autor nie napisał że jak mu andrzejek z forum napisze kup mocznik po 4,5 tysiąca to go kupi tylko że obserwuję sytuację i rynek. Więc pewnie ty jesteś z grupy osób co kupiły nawozy w szczycie i teraz przy każdej możliwej okazji próbują szukać dyskusji, Więcej opanowania i spokoju życzę :) 

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, ŻakowskiSławomir napisał:

mają takie uwagi sens? Nie wiem co jest złego w analizie rynku i sugerowaniu się opiniami innych. Autor nie napisał że jak mu andrzejek z forum napisze kup mocznik po 4,5 tysiąca to go kupi tylko że obserwuję sytuację i rynek. Więc pewnie ty jesteś z grupy osób co kupiły nawozy w szczycie i teraz przy każdej możliwej okazji próbują szukać dyskusji, Więcej opanowania i spokoju życz......

Jaka analiza, przeczytaj co autor napisał "....Czytać trzeba dokładnie af FB grupy na FB artykuły też różne tpr farmer czy inne .....". Chyba tylko gimbaza bierze poważnie te wpisy na FB, jeżeli ktoś pisze, że na podstawie analizy wpisów na FB i AF udało mu się osiągnąć sukces i to jest jedyna słuszna droga, to więcej uwag nie mam. Miłego popołudnia.

A nawóz kupowałem po 2800 NPK,  azot sporo poniżej tej kwoty. 

Opublikowano
10 minut temu, jacor73 napisał:

Jaka analiza, przeczytaj co autor napisał "....Czytać trzeba dokładnie af FB grupy na FB artykuły też różne tpr farmer czy inne .....". Chyba tylko gimbaza bierze poważnie te wpisy na FB, jeżeli ktoś pisze, że na podstawie analizy wpisów na FB i AF udało mu się osiągnąć sukces i to jest jedyna słuszna droga, to więcej uwag nie mam. Miłego popołudnia.

A nawóz kupowałem po 2800 NPK,  azot sporo poniżej tej kwoty. 

przecież logiczne że nie bierzę nikt aż tak na poważnie tych wpisów tylko się nimi sugeruję. Niektórzy w grudniu pisali tutaj i to nie mała liczba osób żeby brać bo taniej nie będzie, ten kto się posłuchał stracił, ja poczytałem trochę przenalizowałem cenę gazu i kupiłem taniej. Tymi portalami można się jak najbardziej zasugerować, ale nie brać ich całkowicie na poważnie, ja ostatnią szukając ceny polidapu natrafiłem na 3 strony dyskusji odnośnie wojny i polityki. Także zdrowo myśleć i kombinować, pozdrawiam wszystkich :D 

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v