Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Strongman napisał:

Mają zapasy I muszą wyprzedać drogi nawóz a jak wyprzedać tylko puścić famę że drożeje ale jak wyprzedadzą drogi to potem będzie tańszy .Ale ktoś to musi kupić. Zresztą sezon się kończy na azoty.Oni myślą że każdy już kupił jak nie ich to import.Bo w normalnym roku by tak było,

Albo obniżą a "rząd" im dopłaci i będą mówić jacy oni dobrzy

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, szymek napisał:

czemu skroil? 6ton zamawiałem i miał najtaniej polska saletra wtedy u nas była po 3200 małopolskie

Bo w Wielmoży od końca lutego słowacki saletrzak był dostępny po 2450 brutto w worku, w bb 2350- każda ilość. Dla mnie to krojenie. Węgierski w okolicy był jeszcze tańszy dla 'swoich'. 

Edit; pardon, zajebałem się mułem. O saletrze pisałeś. To fakt, na tamten moment ok cena. Sorki 🤣

Edytowane przez Popier96
Opublikowano

"Lubelska Izba Rolnicza wskazuje, że ceny nawozów w Niemczech są niższe o tysiąc złotych i więcej niżeli jest to w cennikach polskich dystrybutorów. Co więcej, zdaniem samorządu rolniczego, za Odrą wyższe są ceny skupu zboża. Samorząd rolniczy zachodzi w głowę, jak to jest możliwe?

- Zarząd Lubelskiej Izby Rolniczej stanowczo sprzeciwia się różnicom cenowym w sprzedaży nawozów. Na dzisiaj cena nawozu w Niemczech wynosi 2000 zł/t, natomiast w Polsce 3000 zł/t. Różnica cenowa wynosi tysiąc, często nawet ponad tysiąc złotych z promocją po stronie Niemiec. "

26 minut temu, Ogon988 napisał:

Byłem przed chwilą spytać o ceny nawozów bo dowieźli na pobliski skład 

Brutto/100kg 

Polifoska 6 530

Saletra 460

Saletrzak 380

O ceny innych nie pytalem bo już stwierdziłem że jest tam kompletna odklejka 

Pytałeś co tam ćpają? 

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, paawell10 napisał:

A jak z terminami dostaw tej Yara?

Tego nie wiem nie pytałem się o terminie dostawy 

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Protestuję i żądam dopłaty do nawozu jestem , poszkodowany kupione drożej jak teraz .

Rok temu mówiłeś nie kupować bo będą tanieć, sam nie uwierzyłeś w to co mówiłeś widać, skoro nakupiłeś drogo.    :P

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
40 minut temu, Tigon napisał:

"Lubelska Izba Rolnicza wskazuje, że ceny nawozów w Niemczech są niższe o tysiąc złotych i więcej niżeli jest to w cennikach polskich dystrybutorów. Co więcej, zdaniem samorządu rolniczego, za Odrą wyższe są ceny skupu zboża. Samorząd rolniczy zachodzi w głowę, jak to jest możliwe?

- Zarząd Lubelskiej Izby Rolniczej stanowczo sprzeciwia się różnicom cenowym w sprzedaży nawozów. Na dzisiaj cena nawozu w Niemczech wynosi 2000 zł/t, natomiast w Polsce 3000 zł/t. Różnica cenowa wynosi tysiąc, często nawet ponad tysiąc złotych z promocją po stronie Niemiec. "

Pytałeś co tam ćpają? 

Jak to leciało - "rolnicy niemieccy zazdroszczą polskim rolnikom"? 😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zakłady produkujące nawozy wyczuły wraz z rządem sprzedaż nawozów jako kurę znoszącą złote jaja, i za cholerę nie chcą uwierzyć że to była kura pomalowana na złoty kolor i po deszczu farba się zmyła i dalej wmawiają żeby kupować te drogie jaja, bo kura przestanie się nieść.   :P

Edytowane przez Desperado
  • Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
Popier96 napisał:

2 godziny temu, szymek napisał:

czemu skroil? 6ton zamawiałem i miał najtaniej polska saletra wtedy u nas była po 3200 małopolskie

Bo w Wielmoży od końca lutego słowacki saletrzak był dostępny po 2450 brutto w worku, w bb 2350- każda ilość. Dla mnie to krojenie. Węgierski w okolicy był jeszcze tańszy dla 'swoich'. 

Edit; pardon, zajebałem się mułem. O saletrze pisałeś. To fakt, na tamten moment ok cena. Sorki 🤣

no właśnie teraz patrzę i liczę to taniej wychodziła niż saletrzak od K.

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, Desperado napisał:

Zakłady produkujące nawozy wyczuły wraz z rządem sprzedaż nawozów jako kurę znoszącą złote jaja, i za cholerę nie chcą uwierzyć że to była kura pomalowana na złoty kolor i po deszczu farba się zmyła i dalej wmawiają żeby kupować te drogie jaja, bo kura przestanie się nieść.   :P

Myśleli że tak jak z paliwem będzie i ludzie będą musieli kupić. Niestety się pomylili bo nawozy to nie paliwo i każdy składzik może sobie z zagranicy sprowadzic ile chce i kiedy chce 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Ogon988 napisał:

Brutto/100kg 

Polifoska 6 530

Saletra 460

Saletrzak 380

no podobnie u nas Janusze zostały z towarem, i cały zysk z kilku miesiecy poszedl sie yepać, tak samo na składach ze stalą niektórzy jeszcze wierzą ze pojdzie im po 5000

• Like 1
Opublikowano
GABBER85 napisał:

2 godziny temu, Ogon988 napisał:

Brutto/100kg 

Polifoska 6 530

Saletra 460

Saletrzak 380

no podobnie u nas Janusze zostały z towarem, i cały zysk z kilku miesiecy poszedl sie yepać, tak samo na składach ze stalą niektórzy jeszcze wierzą ze pojdzie im po 5000

niektórzy zostali z drogimi nawozem a niektórzy z drogą pszenica i też wierzą że cena odbije

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v