Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, melon10641 napisał:

A gdzie ta oficjalna informacja? Sprawdzam.cennik to nadal stare ceny.

Z tego co mówili to dystrybutorzy dostali takie info 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, melon10641 napisał:

Aaa ok. Dzięki za info. A mówili tutaj, że koło 20 ma iść w dół? 

Dziwne to zwiększenie ceny jak na świecie ceny w dół. 

Właśnie ja od dystrybutora dostałem takie info, ja Ty piszesz 🤔

Wziąłem trochę soli potasowej 60% 3700brutto  

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
11 minut temu, melon10641 napisał:

Aaa ok. Dzięki za info. A mówili tutaj, że koło 20 ma iść w dół? 

Dziwne to zwiększenie ceny jak na świecie ceny w dół. 

Marzec się zbliża renty trzeba wyrównać 

Opublikowano

Też czekałem maksymalnie jak mogłem ale u mnie na wschodzie dużo wody w polu więc wolę mieć u siebie N żeby w momencie jak będzie na minusie to nie szukać tylko jechać w pole.

• Like 2
Opublikowano

Legalnie to 1 marca , jeśli będą przymrozki, kiseryt u nas sieją bez przymrozku 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Zbyszek3939 napisał:

Co ty chcesz saletrę siać pod koniec tygodnia

Tak będą przymrozki .

Później to nie wpuści do 20 marca , będzie mokro to deszcze dopadają .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Tak będą przymrozki .

Później to nie wpuści do 20 marca , będzie mokro to deszcze dopadają .

Ja mam pszenice dobrze pokrzewione  po dobrych stanowiskach nie widzę sensu siania azotu w lutym tym bardziej w postaci saletry

• Like 3
Opublikowano

Kiseryt posiany w tamtym tygodniu a azot w marcu pójdzie chyba że na rzepak jak warunki pozwolą końcem lutego to pójdzie saletra lub saletrosan co polecacie w rzepaku, zboża dobrze pokrzewione aż za bardzo to pójdzie tylko mocznik którego mam połowę i czekam na spadki cen

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, tommy66692 napisał:

Widzicie a mówią że on komuch a galan postępowo w lutym jedzie z nawozem 

No a co w tym dziwnego , jak mu warunki pozwalają , to sieję , choć jeśli chodzi o saletrę , to bym na pewno nie siał , ale mocznik na rzepak jak najbardziej , u mnie już granule rozsiane prawie tydzień temu po mrozie  , zostało rozlać rsm początkiem marca po rzepaku , i ok 10 -15 marca po pszenicy poleje się po 100 litrów rsm , bo pszenice pokrzewione mocno , to nie ma co ich dokrzewiać jeszcze bardziej 

22 minuty temu, krzysiek277 napisał:

Wy chcecie azot siac a mi pokazuje po -8 w przyszłym tygodniu i snieg na przyszły i kolejny tydzień 

jedno drugiego nie wyklucza , nawóz rozsiany się rozpuści i będzie w strefie korzeniowej , a jak ustąpią te mrozy i śnieg stopnieję to u tych co będą mieli wysiane , wszystko ruszy z kopyta , a ci co nie będa mieli posiane , będą tu dyskutować ,że chciało by się siać , ale nie da się wjechać bo błoto 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v